2014-04-24 22:19:04
Φωτογραφία για Ψηφιακά θα καταγράφονται τα δικαιολογητικά στο Κτηματολόγιο
Σύμφωνα με απόφασή του υπουργού Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, πλέον θα τηρείται υποχρεωτικά ηλεκτρονικά το αρχείο τίτλων, διαγραμμάτων και λοιπών δικαιολογητικών.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του ΥΠΕΚΑ, το υπουργείο προχωρά στην υλοποίηση της ηλεκτρονικής τήρησης των ψηφιοποιημένων εγγράφων στην ενιαία, περιγραφική βάση δεδομένων του εθνικού κτηματολογίου, που φυλάσσεται κεντρικά με ευθύνη της εταιρείας «ΕΘΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΚΑΙ ΧΑΡΤΟΓΡΑΦΗΣΗ Ανώνυμη Εταιρεία (ΕΚΧΑ Α.Ε.)».

Το ηλεκτρονικό αυτό αρχείο περιλαμβάνει την ψηφιακή αποτύπωση των πρωτοτύπων εγγράφων, υπό την εποπτεία και ευθύνη του προϊσταμένου του οικείου κτηματολογικού γραφείου, σύμφωνα με Εγχειρίδιο Διαδικασίας Σάρωσης, το οποίο και αποστέλλει στα Κτηματολογικά Γραφεία η εταιρεία «ΕΚΧΑ Α.Ε.».

Τα συνολικά 103 λειτουργούντα κτηματολογικά γραφεία της χώρας αναλαμβάνουν την υποχρέωση, εντός τεσσάρων μηνών από τη δημοσίευσή της, να προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, όπως προμήθεια εξοπλισμού σάρωσης, προκειμένου να είναι σε θέση να τηρούν το ηλεκτρονικό τους αρχείο σύμφωνα με τις προδιαγραφές που θέτει η ΕΚΧΑ Α.Ε.
sofokleousin.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ