2014-04-25 11:22:11
Φωτογραφία για Στα 15 εκατ. ευρώ το επίδομα των ένστολων για τις διπλές εκλογές
"Αλμυρές", παρά το «τσεκούρι» που έχουν υποστεί οι ένστολοι στα εκλογικά τους επιδόματα, θα βγουν τελικά οι διπλές εκλογές.

Συγκεκριμένα, το επίδομα ανά άτομα θα φθάσει τα 210-220 ευρώ μικτά, περίπου 130-140 ευρώ καθαρά, και θα το λάβουν αστυνομικοί, πυροσβέστες, λιμενικοί, πολιτικά πρόσωπα του υπουργείου Δημοσίας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, για τη συμμετοχή τους στη διασφάλιση της ομαλότητας της εκλογικής διαδικασίας των ευρωεκλογών και των αυτοδιοικητικών εκλογών, που θα διεξαχθούν στις 18 και 25 Μαΐου 2014. Πηγές τους υπουργείου Δημοσίας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη αποκαλύπτουν πως ήδη έχει «κοπεί» από το υπουργείο Οικονομικών το ποσό των 15.000.000 ευρώ, που θα διατεθεί σε περίπου 70.000 δικαιούχους.

Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, τα στελέχη των αρμόδιων τμημάτων του υπουργείου Οικονομικών έχουν ζητήσει από τις οικονομικές υπηρεσίες του υπουργείου Δημοσίας Τάξης τις καταστάσεις αστυνομικών, πυροσβεστών και πολιτικού προσωπικού, ενώ κάτι αντίστοιχο έχει ζητηθεί και το υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου για τους λιμενικούς
. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ενημέρωσης, το συγκεκριμένο χρηματικό ποσό θα δοθεί σε περίπου 55.000 αστυνομικούς, 8.500 πυροσβέστες, 4.000 λιμενικούς και 1.500 πολιτικούς υπαλλήλους. Δεν θα το πάρουν όσοι βρίσκονται σε αναρρωτικές ή σε έκτακτες άδειες.

Από τις 24 Μαρτίου 2014 η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αξιωματικών και Αστυνομικών Υπαλλήλων της ΕΛ.ΑΣ., με έγγραφό της προς τους υπουργούς Δημοσίας Τάξης, Οικονομικών, προς τα πολιτικά κόμματα και την αστυνομική ηγεσία, ζητούσε τον καθορισμό του ύψους του εκλογικού επιδόματος και τον χρόνο καταβολής του. Μετά τη νέα εξέλιξη φαίνεται να παίρνουν απάντηση για το πρώτο σκέλος σχετικά με το ύψος του ποσού της εκλογικής αποζημίωσης και αναμένουν αυτή για το δεύτερο, το χρόνο καταβολής, ο οποίος φαίνεται να προσδιορίζεται πριν από την εκλογική διαδικασία ή λίγο μετά.
πηγη
pestanea
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ