2014-04-25 22:44:07
Φωτογραφία για Το μήνυμα της Φώφης για την επέτειο του θανάτου του Γιώργου Γεννηματά
Μέσω της προσωπικής της ιστοσελίδα η Φώφη Γεννηματά έστειλε το δικό της μήνυμα, με αφορμή τη συμπλήρωση 20 ετών από τον θάνατο του πατέρα της και ιδρυτικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ, Γιώργου Γεννηματά.

Μεταξύ άλλων αναφέρει στο μήνυμά της:

 «Σκέψεις και συναισθήματα πλημμυρίζουν την καρδιά και το μυαλό.

Αγάπη, πόνος,  νοσταλγία,  αναμνήσεις, εικόνες,  θαυμασμός,  πίστη, έμπνευση,  σεβασμός…Τον έλεγαν οραματιστή κι εκείνος απαντούσε “ας λεν, μόνο όποιος έχει όραμα μπορεί να γίνεται ρεαλιστής για να κάνει πράξη το όραμά του”… Δε θα ξεχάσω ποτέ το ποτάμι των ανθρώπων που τον υποδέχτηκαν στη Μεσσηνία, στις εκλογές του 85, στην Αλλαγή. Ο ίδιος έγινε γέφυρα ενότητας και φιλίας, έμπαινε στα πράσινα, τα μπλε, τα κόκκινα καφενεία και γκρέμιζε τείχη ετών. Κάποιος σε μια περιοδεία του φώναξε “γεια σου Έλληνα” και τον αγκάλιασαν με μια εκτίμηση που αντέχει μέχρι σήμερα».

Στην ιδιόχειρη διαθήκη που άφησε γράφει:

“Οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες που μου συμπαραστάθηκαν. Για το ΠΑΣΟΚ το κόμμα που τόσο αγάπησα εύχομαι ενότητα, περίσκεψη και αποφασιστικότητα. Αυτά που δεν μπόρεσα να ολοκληρώσω είμαι βέβαιος ότι θα αποτελέσουν στόχο πολλών που με περισσότερες δυνάμεις από εμένα θα τα κάνουν πράξη”.

Πολλοί είναι εκείνοι που σήμερα αναρωτιούνται τι θα γινόταν αν ζούσε, τι θα έκανε. Αυτή την απάντηση δυστυχώς δε θα την έχουμε  ποτέ. Ας μου επιτραπεί να πω όμως, με όποιον υποκειμενισμό μπορεί να έχει η γνώμη μου ότι αν δεν είχε φύγει τόσο νωρίς από τη ζωή θα είχαμε σίγουρα προλάβει πολλά. Ίσως να μην είχαμε φτάσει εδώ. Άλλωστε αυτό προκύπτει από όλη του την διαδρομή».
ysterografa.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ