2014-04-26 08:19:05
Φωτογραφία για Βιτάλι Τσούρκιν: «Στο χειρότερο σενάριο, θα εισβάλλουμε ως ειρηνοποιοί στην Ουκρανία»
Από την 1η Μαρτίου υπάρχει σχετική απόφαση της Ανω Βουλής, ανέφερε ο πρέσβης της Ρωσίας στα Ηνωμένα Έθνη

Εντονη διπλωματική αντιπαράθεση ΗΠΑ - Ρωσίας βρίσκεται σε εξέλιξη στον ΟΗΕ, με αφορμή την ουκρανική κρίση. Στη φωτογραφία ο Ρώσος πρεσβευτής στα Ηνωμένα Εθνη, Βιτάλι Τσούρκιν.

Ο ίδιος, διαβεβαίωσε ότι το απεύχεται. Ωστόσο, ο πρεσβευτής της Ρωσίας στα Ηνωμένα Εθνη, Βιτάλι Τσούρκιν, «υπενθύμισε» ότι «σε περίπτωση που η κατάσταση στην Ουκρανία λάβει πραγματικά άσχημη τροπή η Ρωσία μπορεί να θυμηθεί ότι η κυβέρνηση του Βλαντίμιρ Πούτιν έχει λάβει από την Ανω Βουλή επίσημη άδεια για είσοδο ρωσικών ειρηνευτικών στρατευμάτων στο ουκρανικό έδαφος, ήδη από την 1η Μαρτίου».  

Ο Τσούρκιν διευκρίνισε με έμφαση: «Η Ρωσία δεν επιθυμεί να γίνει πράξη αυτό το σενάριο. Ο στόχος-κλειδί αυτή τη στιγμή είναι η αποκλιμάκωση της σύγκρουσης».  Υπενθυμίζεται ότι λίγο μετά την σχετική εξουσιοδότηση της Ανω Βουλής, στις αρχές Μαρτίου, ο πρόεδρος Πούτιν είχε πει ότι «μέχρι στιγμής δεν υφίσταται ανάγκη παρέμβασης των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων στην Ουκρανία».


Σύμφωνα με ρωσικές πηγές ήδη κάποια από τα ρωσικά στρατεύματα που βρίσκονται κοντά στην μεθόριο με την Ουκρανία έχουν προσθέσει στα σήματά τους ένα ακόμη, που αναγράφει «ειρηνευτική δύναμη».

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δηλώσεις Τσούρκιν δεν έλαβαν μεγάλη δημοσιότητα στα δυτικά ΜΜΕ, τουλάχιστον τις πρώτες ώρες μετά την διατύπωσή τους. Αντιθέτως τα ρωσικά ΜΜΕ - τα οποία, δημόσια και ιδιωτικά, τελούν υπό τον αυστηρό έλεγχο του Κρεμλίνου -, την μετέδωσαν μαζικά.
ΒΗΜΑ
InfoGnomon
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ