2014-04-26 21:03:28
Φωτογραφία για ΥΠΟΙΚ: ΔΕΝ ΠΡΟΒΛΕΠΟΝΤΑΙ ΝΕΟΙ ΦΟΡΟΙ ΚΑΙ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΣΕ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
Πουθενά στην Έκθεση της Κομισιόν δεν τίθεται ζήτημα επιβολής νέων μέτρων 7,7 δις. ευρώ αναφέρει με ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών απαντώντας με αυτό τον τρόπο σε δημοσιεύματα και επικρίσεις κομμάτων που υποστηρίζουν το αντίθετο. Πουθενά δεν προβλέπονται νέοι φόροι ή περαιτέρω περικοπές σε μισθούς και συντάξεις διαβεβαιώνει το υπουργείο.Το υπουργείο στην ανακοίνωση που εξέδωσε, με αφορμή, όπως αναφέρει, δημοσιεύματα μέρους του Τύπου περί νέων μέτρων λιτότητας τα επόμενα χρόνια.

«Οι ίδιοι κύκλοι που υποστήριζαν ότι η χώρα δεν θα επιτύχει τους δημοσιονομικούς της στόχους, που διαρκώς κινδυνολογούν, που καλλιεργούν κλίμα φόβου και καταστροφής, που μεμψιμοιρούν και μηδενίζουν την εθνική προσπάθεια, τώρα, λίγες ημέρες μετά την παραδοχή, διεθνώς, ότι η χώρα επέτυχε υψηλό, νωρίτερα από τις προβλέψεις, πρωτογενές πλεόνασμα, βλέπουν νέα μέτρα λιτότητας για τα επόμενα χρόνια» σημειώνει το υπουργείο στην ανακοίνωση που εξέδωσε, με αφορμή, όπως αναφέρει, δημοσιεύματα μέρους του Τύπου περί νέων μέτρων λιτότητας.


Απλώς, ή δεν ξέρουν να διαβάζουν τους πίνακες, συνεχίζει η ανακοίνωση ή είναι «τυφλωμένοι» από την αντιπολιτευτική τους διάθεση. «Πουθενά στην Έκθεση δεν υπάρχουν 7,7 δισ. ευρώ νέα μέτρα», υπογραμμίζει το υπουργείο και προσθέτει: «Πουθενά δεν προβλέπονται νέοι φόροι ή περαιτέρω περικοπές σε μισθούς και συντάξεις». Μάλιστα το υπουργείο δίνει διευκρινίσεις όσον αφορά στην έκθεση της Κομισιόν λέγοντας χαρακτηριστικά:

Η αλήθεια είναι: Πρώτον η χώρα έχει εισέλθει σε μία μακρά περίοδο υψηλών και βιώσιμων πρωτογενών πλεονασμάτων. Σύμφωνα με την Έκθεση, όπως αναφέρει το υπουργείο η χώρα μας:

Πέτυχε πρωτογενές πλεόνασμα 0,8% του ΑΕΠ το 2013, υπερκαλύπτοντας τους στόχους του Προγράμματος και δίνοντας τη δυνατότητα για διανομή κοινωνικού μερίσματος.Εκτιμάται ότι θα επιτύχει τους δημοσιονομικούς της στόχους και εφέτος. Το πρωτογενές πλεόνασμα εκτιμάται στο 1,6% του ΑΕΠ το 2014.Προβλέπεται ότι θα επιτύχει πρωτογενή πλεονάσματα 1,9% του ΑΕΠ το 2015, 2,6% του ΑΕΠ το 2016 και 3,6% του ΑΕΠ το 2017.

Η δεύτερη επισήμανση του υπουργείου έχει ως εξής:

Τα όποια μελλοντικά δημοσιονομικά κενά δεν αθροίζουν. Ποτέ άλλωστε στις Εκθέσεις της τρόικα, σύμφωνα με τη ακολουθούμενη μεθοδολογία, δεν άθροιζαν. Οι προβλέψεις της τρόικα, για την επίτευξη ακόμη υψηλότερων πρωτογενών πλεονασμάτων (οι οποίες θα οδηγούσαν τότε σε δημοσιονομικό κενό), αντιμετωπίζονται με διαρθρωτικές παρεμβάσεις που δεν σχετίζονται σε καμία περίπτωση με μισθούς και συντάξεις. Και κάτι ακόμη, επισημαίνει το ΥΠΟΙΚ: αυτές οι παρεμβάσεις, εάν χρειάζονταν την πρώτη χρονιά, θα κάλυπταν και τα επόμενα έτη. Συνεπώς δεν αθροίζουν σε 7,7 δισ. ευρώ, παρά μόνο γι’ αυτούς που κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν Τρίτη παράμετρος που υπογραμμίζει το υπουργείο, είναι όπως σημειώνει, ότι η Ελληνική Κυβέρνηση εκτιμά ότι η ικανοποιητική εκτέλεση του εφετινού Προϋπολογισμού, η εφαρμογή των διαρθρωτικών παρεμβάσεων και η σταδιακή βελτίωση της ρευστότητας έπειτα από την επαναφορά του Κράτους και των Ελληνικών Τραπεζών στις αγορές, σε συνδυασμό με τις ευρύτερες αναπτυξιακές πρωτοβουλίες που θα ανακοινωθούν στο αμέσως προσεχές διάστημα, θα μηδενίσουν το όποιο δημοσιονομικό κενό αυτή τη στιγμή υπάρχει για τα επόμενα έτη. «Όπως οι προβλέψεις της Ελληνικής Κυβέρνησης έχουν επαληθευθεί τα 2 τελευταία χρόνια, το ίδιο θα γίνει και τώρα» καταλήγει η ανακοίνωση του υπουργείου.

ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ