2014-05-02 13:16:18
Φωτογραφία για ΣΤΟ... ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΟ ΤΗΣ EUROLEAGUE Η ΜΑΚΑΜΠΙ
Στο μικροσκόπιο της Euroleague η Μακάμπι η οποία έγινε φέτος η μοναδική ομάδα που κατέκτησε το εισιτήριο για το Final-4 χωρίς να έχει το πλεονέκτημα της έδρας!

Η Μακάμπι Τελ Αβίβ έκανε εξαιρετικό ξεκίνημα στη φετινή σεζόν στη Euroleague, αλλά ακόμα πιο εντυπωσιακό φίνις που της έδωσε το εισιτήριο για το Final-4 του Μιλάνου.

Μάλιστα, ήταν η ομάδα που δεν βρέθηκε πέρσι στο Λονδίνο εν αντιθέσει με τις Ρεάλ, Μπαρτσελόνα και ΤΣΣΚΑ, αλλά και η μοναδική η οποία πέρασε χωρίς να έχει το πλεονέκτημα της έδρας.

"Mία από τις πιο νικηφόρες ομάδες στο ευρωπαϊκό μπάσκετ, η Μακάμπι, τσέκαρε το εισιτήριο της για το Μιλάνο, όπου θα δώσει το παρούσα για 12η φορά σε Final-4 και πρώτη μετά τον τελικό του 2011.

Ήταν η μοναδική ομάδα φέτος η οποία κατέκτησε το εισιτήριο για το Final-4 έχοντας το μειονέκτημα της έδρας στα πλέι οφ και η μοναδική που δεν βρέθηκε στην περσινή διοργάνωση στο Λονδίνο. Οι Ισραηλινοί απέδειξαν ότι είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικοί, παίζοντας τα περισσότερα κλειστά παιχνίδια από οποιαδήποτε άλλη ομάδα αυτή τη σεζόν. Ανάμεσα σ' αυτά ήταν δύο δραματικές εκτός έδρας νίκες με την τελευταία να λαμβάνει χώρα στο Mediolanum Forum, στο γήπεδο δηλαδή που θα φιλοξενήσει το κορυφαίο γεγονός του Final-4.


To ταξίδι της Μακάμπι προς το Μιλάνο είχε ένα δυνατό ξεκίνημα και ένα εξίσου δυναμικό φίνις. Νίκησαν 8 αγώνες στον Δ' όμιλο της κανονικής περιόδου και μετά στο TOP-16 ξεκίνησαν με 4 συνεχόμενες νίκες. Παρά το σερί των τριών ηττών σε τέσσερα παιχνίδια που ακολούθησαν, κλειδί αποτέλεσε η εκτός έδρας νίκη επί της Μπάγερν Μονάχου στην προτελευταία αγωνιστική του TOP-16 (92-94) που επέτρεψε στη Μακάμπι να κατακτήσει μία θέση στα πλέι οφ.

Αντιμετωπίζοντας τη Μιλάνο σε μία σειρά πέντε αγώνων, το πρώτο παιχνίδι αποτέλεσε το κλειδί. Βρέθηκε πίσω στο σκορ με 84-72 με λιγότερο από δύο λεπτά να απομένουν, η Μακάμπι κατάφερε να επιστρέψει στο σκορ χάρη στις ηρωϊκές προσπάθειες των Ρίκι Χίκμαν και Ταϊρές Ράις. Κόντρα σε όλους τους αντιπάλους, κατάφεραν να σπρώξουν την Μακάμπι στη νίκη με το καθοριστικό 101-99 που γράφτηκε στην παράταση. Μετά από μία ήττα από τη Μιλάνο, η Μακάμπι είχε δύο διαδοχικά παιχνίδια στην έδρα της, όταν και ανέβασε το παιχνίδι της σε άλλο επίπεδο. Ο κόσμος και ο Ντέιβιντ Μπλου οδήγησαν την ομάδα στη νίκη στο τρίτο παιχνίδι με 75-63, ενώ στο 4ο παιχνίδι τα πράγματα ήταν ακόμα πιο εύκολα με την επικράτηση να έρχεται με σκορ 86-66.

Μετά από αυτή την εντυπωσιακή σειρά, η Μακάμπι επιστρέφει στο Μιλάνο, αλλά με ένα νέο διαφορετικό στόχο στο μυαλό, το τρόπαιο που σήκωσε το 2005 για τελευταία φορά: την Ευρωλίγκα".
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ