2014-05-08 11:51:08
Φωτογραφία για Σχεδιάζεται πλοίο μεταφοράς βαρέων φορτίων που θα ξεπερνά το Dockwise Vanguard
Η Royal Boskalis Westminster λέει ότι μελετά την δυνατότητα κατασκευής ενός νέου ακόμα μεγαλύτερου πλοίου μεταφοράς βαρέων φορτίων που... θα ξεπεράσει ακόμη και το Dockwise Vanguard, το πλοίο με τη μεγαλύτερη μεταφορική ικανότητα του κόσμου.

Η Boskalis έκανε την ανακοίνωση αυτήν την εβδομάδα στο Offshore Technology Conference του Χιούστον. Ψάχνει για ένα νέο υπερ-μεγεθές τύπου“V-class” Πλοίο Θαλασσίων Μεταφορών Μεγάλου Βάρους (Heavy Marine Transport Vessel – HTV), το οποίο θα είναι μεγαλύτερο από το Vanguard όσον αφορά το μήκος, το πλάτος και τη μεταφορική ικανότητα.

Η Boskalis σημειώνει ότι η μελέτη θα προσπαθήσει να αντιμετωπίσει τόσο τις ευκαιρίες της αγοράς όσο και τις τεχνικές απαιτήσεις για το νέο σκάφος. Η εταιρεία αναφέρει ότι σχεδιάζει επίσης να συνεργαστεί με τους πελάτες ώστε να κατανοήσουν πώς το σκάφος μπορεί να αντεπεξέλθει στην αναμενόμενη ανάπτυξη στις αγορές FPSO και FLNG.


Το Dockwise Vanguard που μπήκε σε λειτουργία στις αρχές του 2013 είναι ήδη το μεγαλύτερο V-class HTV του κόσμου, με μεταφορική ικανότητα 117.000 ΜΤ και χώρο καταστρώματος 270 μέτρων επί 70 μέτρων. Το πλοίο θα επιχειρεί για λογαριασμό της Dockwise, μια εταιρεία μεταφοράς βαρέων φορτίων που έχει αγοραστεί από την Royal Boskalis Westminster στις αρχές του 2013.

Η προσθήκη ενός άλλου V-class πλοίου στο σημερινό στόλο των ημι-υποβρύχιων HTV θα επιτρέψει στην Boskalis να επεκτείνει περαιτέρω την ηγετική της θέση στην αγορά της υπεράκτιας βιομηχανίας ενέργειας.

Σχολιάζοντας τη μελέτη, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Boskalis Peter Berdowski δήλωσε: “Το Dockwise Vanguard έχει μεγάλη απήχηση στην αγορά. Η απόφασή μας να ξεκινήσει αυτή η μελέτη είναι αποτέλεσμα αυτού του γεγονότος και θα δούμε πολλές περισσότερες συναρπαστικές ευκαιρίες ν΄ ανοίγονται στις αγορές FPSO και FLNG”.
e-nautilia
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ