2014-05-09 10:13:04
Φωτογραφία για «Κάποιοι βιαζόντουσαν» - Ο χορός εκατομμυρίων του Aero Center
Σοβαρές επιφυλάξεις υπήρχαν στις τάξεις της Συμβουλευτικής Επιτροπής για έργα υποδομής, τα οποία προτάθηκαν στο... Ταμείο Συντάξεων και Ωφελημάτων της CYTA γενικά και ιδιαίτερα για την ανέγερση του Aero Center στις παρυφές του Διεθνούς Αερολιμένα της Λάρνακας. Η Γραμματέας της Συμβουλευτικής Επιτροπής κ. Μαρία Δάμαλου Χατζηγεωργίου καταθέτοντας σήμερα ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λάρνακας –Αμμοχώστου ως μάρτυρας κατηγορίας, για επτά κατηγορούμενους και μία κατηγορούμενη εταιρεία στη δίκη του Aero Center, ανέφερε ότι επί προεδρίας του 1ου κατηγορούμενου Στάθη Κιττή έγιναν από το Ταμείο επενδύσεις ύψους 77 εκατομ. ευρώ.

ΚΑΠΟΙΟΙ ΒΙΑΖΟΝΤΟΥΣΑΝ. Η Γραμματέας της Συμβουλευτικής αναφέρθηκε εκτεταμένα στη κρίσιμη περίοδο των τελευταίων έξι μηνών του 2010 κατά τους οποίες υποβλήθηκε η αίτηση για την επένδυση στο τουρκοκυπριακό τεμάχιο βόρεια του Αερολιμένα Λάρνακας, και αναφέρθηκε στα Χριστούγεννα του 2010 όταν η ίδια ήθελε άδεια 2-3 ημερών ενώ αναμενόταν τότε να ληφθεί η τελική απόφαση για την τύχη της επένδυσης
. Η Μαρία Χατζηγεωργίου επέμενε στο να πάρει την άδεια της ενώ ο τότε Πρόεδρος της CYTA φέρεται ότι είχε ένσταση αναφέροντάς της «δεν μπορούμε να σε περιμένουμε να επιστρέψεις, τι παιγνίδια είναι αυτά Μαρία;». Η μάρτυρας κατέθεσε σήμερα ότι δεν κατάλαβε γιατί της το είπε αυτό ο πρώτος κατηγορούμενος, Στάθης Κιττής. Τελικά η συμφωνία για την επένδυση υπογράφηκε τον Φεβρουάριο του 2011 με την εταιρεία του επιχειρηματία Νίκου Λίλλη Wadnic και όχι με την εταιρεία Clarisano η οποία υπέβαλε την αρχική αίτηση για να γίνει η επένδυση.

ΕΠΙΦΥΛΑΞΕΙΣ. Η πενταμελής Συμβουλευτική Επιτροπή είχε τις επιφυλάξεις της για την επένδυση το 2010 και έτσι συστάθηκε μια μικρότερη τριμελής επιτροπή. Η πενταμελής επιτροπή έκρινε ότι τα στοιχεία ήσαν αποσπασματικά και στις 4.6.2010 υποβλήθηκε νέα αίτηση από την Clarisano (Η εταιρεία Wadnic του Ν. Λίλλη ήταν μέτοχος) και στις 22.7.2010 η Clarsano σχολίασε ότι δεν ενδιαφερόταν για χρηματοδότηση του έργου αλλά για να πωλήσει τέσσερα συγκροτήματα / μονάδες του Αero Center για το ποσό των 19 εκατομ.920 χιλ. Ευρώ. Τελικά το έργο ενέκρινε τριμελής Επιτροπή στην οποία συμμετείχαν και οι κατηγορούμενοι σήμερα Στάθης Κιττής και Χαράλαμπος Τσουρής.

ΧΟΡΟΣ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ. Η Μαρία Χατζηγεωργίου κατέθεσε επίσης ότι επί Προεδρίας του πρώτου κατηγορούμενου Στάθη Κιττή έγιναν επενδύσεις 77 εκατομμυρίων ευρώ σε ακίνητα στη Λευκωσία, Λεμεσό και Λάρνακα μεταξύ των οποίων και το Aero Center και αποκάλυψε ότι μέχρι τον Ιανουάριο του 2014 οι πληρωμές για την αγορά του Aero Center ανήλθαν στα 21 εκ. 600 χιλ. Ευρώ.
cytoday.eu
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ