2014-05-11 03:57:04
Φωτογραφία για Σε πρόγραμμα απεξάρτησης η 15χρονη που έπεσε θύμα βιασμού στην Κύπρο
Σε κλειστό θεραπευτικό πρόγραμμα αποτοξίνωσης από τα ναρκωτικά, εντάχθηκε το 15χρονο κορίτσι που φέρεται να έπεσε θύμα βιασμού από τον 57χρονο επιχειρηματία Α. Λευκαρίτη και τον 37χρονο συνεργό του Ν. Νικολάου.

Το 15χρονο κορίτσι όπως και η οικογένειά της έχουν έρθει σε επαφή εδώ και αρκετές μέρες με τη διεύθυνση των Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας (ΥΨΥ). Μάλιστα η περίπτωση του συγκεκριμένου κοριτσιού ήταν γνωστή στις ΥΨΥ, αφού και κατά το παρελθόν τέθηκε θέμα παρακολούθησης προγράμματος απεξάρτησης της 15χρονης από τα ναρκωτικά.

Όπως άφησε να νοηθεί σε δηλώσεις του ο διευθυντής των ΥΨΥ στον Φιλελεύθερο, την προηγούμενη φορά τέθηκε θέμα για παρακολούθηση προγράμματος απεξάρτησης από το κορίτσι, αυτό δεν ευδοκίμησε για λόγους που αφορούν άρνηση της 15χρονης να το παρακολουθήσει.

«Θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι κανένας δεν μπορεί να υποχρεώσει κάποιον να ενταχθεί σε ένα τέτοιο πρόγραμμα εάν ο ίδιος δεν το θέλει» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Καλκούτας.


Πάντως οι Υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας προσπαθούν να διευθετήσουν και την υπόθεση που αφορά στο 14χρονο κορίτσι που επίσης φέρεται να έχει πέσει θύμα βιασμού από τους Λευκαρίτη και Νικολάου.

Το 14χρονο κορίτσι δεχόταν τη στήριξη του Γραφείου Ευημερίας, το οποίο παρέπεμψε την υπόθεσή της στις ΥΨΥ, λειτουργοί των οποίων θα αναλάβουν εντός των ημερών την υπόθεση.

Παράλληλα με τις προσπάθειες που γίνονται για τις περιπτώσεις των δύο κοριτσιών, αρμόδιες υπηρεσίες πέραν των Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας, ασχολούνται και με τις οικογένειές τους. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ