2014-05-11 08:12:04
Φωτογραφία για Εξαπατούσε πολίτες, τάζοντας επιδόματα και μερίσματα
Στα «δίχτυα» 42χρονου που παρίστανε το στέλεχος υπουργείου ή άλλων υπηρεσιών και υποσχόταν επιδόματα, επιδοτήσεις ακόμα και οικονομικές ενισχύσεις από ευρωπαϊκά προγράμματα, έπεσαν 16 άτομα από διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

O 42χρονος από τις Σέρρες κατάφερε να εξαπατήσει 16 πολίτες, αποκομίζοντας μέσα σε ένα χρόνο περισσότερα από 10.000 ευρώ, καθώς υποσχόταν ότι θα τους εξασφάλιζε χρηματικά ποσά από τον κρατικό προϋπολογισμό με τη μορφή επιδομάτων, κοινωνικών μερισμάτων και επιδοτήσεων.

Ο δράστης συνελήφθη από την Ασφάλεια Σερρών, την ώρα που- παριστάνοντας τον ελεγκτή Δημόσιας Διοίκησης του Υπουργείου Οικονομικών- συναντούσε 38χρονο από τον οποίο είχε ζητήσει χρήματα υποσχόμενος ότι θα του εξασφάλιζε επίδομα οικονομικής ενίσχυσης. Το ποσό δόθεηκε σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα και ο απατεώνας συνελήφθη με την διαδικασία του αυτόφωρου.

Μετά την προανάκριση, αποκαλύφθηκε ότι μέχρι σήμερα ο 42χρονος είχε εξαπατήσει 7 πολίτες στις Σέρρες και άλλους 9 πολίτες στην υπόλοιπη Ελλάδα, δηλώνοντας ότι θα μεσολαβούσε με την προετοιμασία σχετικού φακέλου ή την αγορά σχετικών χαρτοσήμων για την λήψη οικονομικών ενισχύσεων ακόμα και από ευρωπαϊκά προγράμματα.


Η προανάκριση συνεχίζεται, ενώ σύμφωνα με τον υποδιευθυντή της Αστυνομικής Διεύθυνση Σερρών, Γιάννη Καραμανλή «τα στοιχεία και η φωτογραφία του 42χρονου πρόκειται να δημοσιευτούν προκειμένω να αναγνωριστεί και από τυχόν άλλα θύματα του».

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σερρών. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ