2014-05-12 00:11:53
Φωτογραφία για ΒΛΑΧΟΣ : ΣΤΟΧΟΣ ΤΟ FINAL-6... ΚΑΙ ΟΤΙ ΠΡΟΚΥΨΕΙ!
Ο προπονητής της ανδρικής ομάδας πόλο του Ολυμπιακού, Θοδωρής Βλάχος, φιλοξενήθηκε στον «αέρα» του "Sentra 103,3" και στην εκπομπή «Διπλός Espresso» με αφορμή την κατάκτηση του Κυπέλλου από τους νταμπλούχους απέναντι στην Βουλιαγμένη.

Ο κ. Βλάχος μίλησε για δικαίωση της ομάδας του και έθεσε ως στόχο, για τη νέα σεζόν, την ευρωπαϊκή διάκριση, με την πρόκριση τουλάχιστον στο final-6 του Champions League.

Και από εκεί και πέρα … «δεν ξέρω πού μπορούμε να φτάσουμε γιατί εκεί τα πράγματα είναι πιο δύσκολα και ανταγωνιστικά. Φέτος δείξαμε ότι μπορούμε να νικήσουμε οποιοδήποτε αντίπαλο, αρκεί να το πιστέψουμε, να το δουλέψουμε και να το καλλιεργήσουμε σωστά».

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για την πίστη που υπήρχε για νταμπλ: «Δικαιωθήκαμε, πιστεύαμε ότι θα κατακτήσουμε και το Κύπελλο. Περιμέναμε ότι θα είναι πιο δύσκολη επικράτηση, καθώς πάντα ένα ματς είναι διαφορετικό, αντιμετωπίζεται διαφορετικά από μια σειρά τελικών. Ξέραμε ότι η Βουλιαγμένη αν είχε περισσότερες ελπίδες για την κατάκτηση ενός τίτλου, θα ήταν στο ένα παιχνίδι.


Όμως, ήμασταν τόσο σίγουροι για την ομάδα μας και το τι μπορεί να κάνει, που ακόμα και σε ένα σχετικά κακό δικό μας παιχνίδι αμυντικά, το ελέγχαμε καθ' όλη τη διάρκεια και στο τέλος κατακτήσαμε και το Κύπελλο. Ετσι, στο τέλος είμαστε ευχαριστημένοι».

Για το ότι ήταν ενδιαφέρουσα η εξέλιξη του τελικού: «Αυτό είναι το κέρδος για το άθλημά μας. Εγινε πολύ καλό παιχνίδι, με πολλές φάσεις, πολλά ωραία γκολ, διακύμανση σκορ με εναλλαγή στο προβάδισμα. Οσοι το παρακολούθησαν, που είχε πολύ κόσμο και παλμό η εξέδρα, ήταν διαφήμιση για το άθλημά μας. Ευτυχώς έγινε το ματς έτσι όπως έγινε, γιατί όλο το υπόλοιπο φάιναλ-φορ ήταν παρωδία».

Για τα παράπονα της Βουλιαγμένης, αναφορικά με την απουσία τριών παικτών της με την Εθνική Νέων αλλά και το γεγονός ότι δεν έγινε ο ημιτελικός του Ολυμπιακού με τον Νηρέα Λαμίας: «Δύσκολα μπορώ να πάρω θέση και για τα δύο θέματα. Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι στα έξι παιχνίδια με τη Βουλιαγμένη, ή έστω στα πέντε πριν το χθεσινό, που η Βουλιαγμένη ήταν πλήρης, επικρατήσαμε πάρα πολύ πιο εύκολα σε σχέση με χθες. Δεν ξέρω αν ήταν όντως απώλειες χθες η απουσία των παιδιών, που είναι νεαρά παιδιά, 17 χρονών, τώρα παίζουμε. Μόνο ένα παιδί, ο Μασμανίδης θα ήταν απώλεια. Καλό θα ήταν να μη συμπέσει το ευρωπαϊκό με το φάιναλ φορ. Και εγώ αν θα είχα αθλητές, το ίδιο θα έλεγα. Όμως είναι καθαρά θέμα προγραμματισμού της Ομοσπονδίας.

Οσο για το ότι δεν αγωνίστηκε ο Νηρέεας, ήταν μαύρη σελίδα για το άθλημά μας. Πρωτοπορήσαμε και πάλι. Εχουν ευθύνη όλοι όσοι εμπλέκονται στη Λαμία, προπονητές, αθλητές, παράγοντες. Κάποιος έπρεπε να είναι πιο συνετός, να παίξουν ένα παιχνίδι για να μην υπάρχει το λευκό φύλλο αγώνα. Δεν ξέρω τι στάση θα κρατήσει η Ομοσπονδία, αλλά κάτι πρέπει να γίνει».

Για το αν έχει ευθύνη η Ομοσπονδία: «Όχι, γιατί απ' ό,τι ξέρω, μέχρι την τελευταία στιγμή η ομάδα της Λαμίας δήλωσε και ποια άτομα θα πάνε στη Λάρισα όπου αρχικά είχε οριστεί το φάιναλ φορ. Το άσχημο είναι ότι στο κολυμβητήριο του Φαλήρου περίμεναν ο Ολυμπιακός, η αστυνομία, οι φίλαθλοι, η τηλεόραση. Τελευταία στιγμή αποφάσισαν να μην κατέβουν .Αυτό είναι το άσχημο, θα έπρεπε να υπάρχει πιο νωρίς ενημέρωση για να μη γίνει αυτό το φιάσκο».

Για το επίπεδο του ελληνικού πόλο: «Το ελληνικό πόλο είναι σε καλή κατάσταση. Μπορεί και φέτος το πρωτάθλημα να είχε προβλήματα, όμως υπάρχουν δύο ομάδες, ο Ολυμπιακός και η Βουλιαγμένη, που δουλεύουν σε υψηλό επίπεδο, δουλεύουν σωστά, προγραμματισμένα, έχουν το 99% των αθλητών της Εθνικής ομάδας. Όμως υπάρχουν πιο κάτω ομάδες που γίνονται πρόχειρα και με κακό προγραμματισμό. Δύο ομάδες δεν αρκούν να φέρουν την άνοιξη. Παλιότερα υπήρχαν πρωταθλήματα που 3-4 ομάδες διεκδικούσαν τον τίτλο. Φέτος δεν έγινε το ίδιο. Το χθεσινό ίσως ήταν το καλύτερο παιχνίδι σε όλη τη φετινή σεζόν σε πρωτάθλημα και Κύπελλο. Όμως παιδιά υπάρχουν, υποδομές, ταλέντα, νέα παιδιά που προωθούνται».

Για την υπόσχεση που μπορεί να δώσει στον κόσμο του Ολυμπιακού: «Η ομάδα κυριαρχεί στην υδατοσφαίριση τα τελευταία 22 χρόνια, 18 πρωταθλήματα και 16 Κύπελλα νομίζω. Είναι απόλυτη κυριαρχία, είμαστε συνεπείς στο ραντεβού μας σχεδόν κάθε χρόνο, διεκδικούμε τίτλους και κερδίζουμε. Αυτό που μπορούμε να υποσχεθούμε, είναι ότι σε μας έχει γίνει πλέον εθισμός και θέλουμε να φέρνουμε τα κύπελλα στον σύλλογο και τον κόσμο. Απωθημένο δικό μας, της διοίκησης και του κόσμου είναι να κάνουμε το βήμα παραπάνω στην Ευρώπη. Αυτό θα προσπαθήσουμε του χρόνου, να μπούμε στο επόμενο final-6 και μετά δεν ξέρω πού μπορούμε να φτάσουμε γιατί εκεί τα πράγματα είναι πιο δύσκολα και ανταγωνιστικά. Φέτος δείξαμε ότι μπορούμε να νικήσουμε οποιοδήποτε αντίπαλο, αρκεί να το πιστέψουμε, να το δουλέψουμε και να το καλλιεργήσουμε σωστά».

Για το αν του χρόνου ο σχεδιασμός θα είναι για την Ευρώπη: «Να δούμε πρώτα πώς θα είναι η ομάδα μας, οι άλλες ομάδες στην Ελλάδα. Πάντα στόχος μας είναι το νταμπλ, αλλά θα επικεντρωθούμε πιο πολύ στο να κάνουμε καλή παρουσία στην Ευρώπη για να πάμε στο final-6».

Για το ότι ο Ολυμπιακός είναι ενωμένος, με τις πολλούς τίτλους φέτος και αν θα βρεθεί τώρα κοντά στο μπάσκετ: «Μένει το μπάσκετ κα το γυναικείο πόλο. Αν γίνει αυτό, θα έχει κάνει το απόλυτο ο Ολυμπιακός, κάτι πολύ δύσκολο στην Ευρώπη. Ο Ολυμπιακός είναι μια οικογένεια, το αντιμετωπίζουμε με μεγάλη χαρά όλο αυτό. Το ένα τμήμα στηρίζει το άλλο, χαιρόμαστε για τις επιτυχίες. Το μυστικό είναι η σωστή διαχείριση και η σωστή διοίκηση. Αυτό που έχει κάνε ο Ερασιτέχνης την τελευταία 3ετία που από την απόλυτη διάλυση, εντός εισαγωγικών, έφτασε να είναι κυρίαρχος, είναι κατόρθωμα της διοίκησης Κουντούρη και των ανθρώπων δίπλα του και της καλής συνεργασίας με αθλητές και προπονητικά επιτελεία όλων των ομάδων. Στον Ερασιτέχνη, μην ξεχνάμε ότι αυτά τα χρόνια παίζει μεγάλο ρόλο ο κόσμος, βοηθά και οικονομικά και ηθικά συμπαραστέκεται σε όλες τις προσπάθειες. Διοίκηση παίκτες και κόσμος είναι ένα ανίκητο τρίπτυχο».
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ