2014-05-12 00:56:04
Φωτογραφία για Ενέδρα ενόπλων σε στρατιωτική αυτοκινητοπομπή στο Ιράκ
Ένοπλοι στο βόρειο Ιράκ έστησαν ενέδρα σε στρατιωτική αυτοκινητοπομπή, απήγαγαν τουλάχιστον 20 στρατιώτες και στη συνέχεια... τους σκότωσαν με μία σφαίρα στο κεφάλι, ανακοίνωσαν την Κυριακή αξιωματικοί του στρατού.

Αυτή ήταν η φονικότερη από μία σειρά επιθέσεων με τη μορφή μαζικής εκτέλεσης στη χώρα.

Το περιστατικό σημειώθηκε το Σάββατο κοντά στην Άιν αλ Τζαχάς, στην επαρχία Νινευή του βόρειου Ιράκ, μία από τις πιο ασταθείς περιοχές στη χώρα απ’ όπου περνάει τμήμα του πετρελαιαγωγού του Κιρκούκ-Τζεϊχάν προς τη γειτονική Τουρκία.

Αξιωματούχοι του τομέα ασφαλείας δήλωσαν ότι οι ένοπλοι ήταν μεταμφιεσμένοι σε στρατιώτες και επέβαιναν σε οχήματα του στρατού, τα οποία ενδεχομένως να είχαν κατασχέσει από προηγούμενες επιθέσεις.

«Οι στρατιώτες αιφνιδιάστηκαν και αντιλήφθηκαν πολύ αργά ότι τα στρατιωτικά οχήματα οδηγούσαν τρομοκράτες και όχι συνάδελφοί τους» δήλωσε αξιωματικός του στρατού από την ίδια ταξιαρχία με τα θύματα.

Καμία οργάνωση δεν ανέλαβε την ευθύνη, αλλά εξτρεμιστικές οργανώσεις, όπως το Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, που συνδέεται με την αλ Κάιντα, έχουν ισχυρή παρουσία στη Νινευή, η οποία συνορεύει με τη Συρία.

«Οι σοροί όλων των στρατιωτών έφεραν τραύματα από σφαίρα στο κεφάλι... όλοι τους εκτελέστηκαν και αυτό είναι σήμα κατατεθέν της ΙΚΙΛ» δήλωσε αξιωματικός του στρατού στη Μοσούλη, ενώ ακόμη δύο αξιωματικοί κατηγόρησαν την ίδια οργάνωση. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ