2014-05-12 10:10:47
Φωτογραφία για Η επιτροπή για τον Πρίνο, η τιμή του δημοσίου και ο Ισραηλινός διπλωμάτης
Το τηλεγράφημα του ξένου πρακτορείου το έγραφε ξεκάθαρα: Ανησυχούν οι Νορβηγοί για το τι θα συμβεί όταν εξαντληθούν οι πηγές του πετρελαίου! Έχουν ήδη συγκεντρώσει περισσότερα από 700 δισεκατομμύρια ευρώ στο κρατικό fund και σκέφτονται από τώρα την επόμενη ημέρα! Τι λένε οι άνθρωποι! Δεν είναι με τα καλά τους. Κάθονται και αγχώνονται τζάμπα. Σήμερα κύριοι! Ό,τι προλάβετε σήμερα. Αύριο, ποιος ξέρει αν θα ζούμε ή αν θα πεθάνουμε.

Έχουν συγκεντρώσει ένα ποσό κοντά στο τρισ. και συζητάνε τι θα γίνει αν και εφόσον συμβεί αυτό ή το άλλο. Δεν είναι χαλαροί οι άνθρωποι κι έτσι δεν θα ζήσουν πολλά χρόνια. Η ζωή, φίλοι Νορβηγοί, θέλει να το ρίχνεις και λίγο έξω. Λογαριασμοί και νέοι λογαριασμοί και πάλι λογαριασμοί! Ζωή είναι αυτή; Αν δεν μάθεις να αγναντεύεις το άπειρο απέναντί σου, βυθιζόμενος στην απόλαυση ενός φραπέ με πολλά παγάκια και με το ειδικό καλαμάκι στο ποτήρι, δεν έχεις μάθει το παραμικρό από το πέρασμά σου σε αυτό τον πλανήτη.

Κοιτάξτε εμάς! Χρόνια τώρα αντλούμε πετρέλαιο από τον Πρίνο. Ξέρετε πόσα χρήματα έχουμε βγάλει ως ελληνικό δημόσιο; Τίποτα! Μηδέν! Έχουμε πληρώσει κι από την τσέπη μας για να μπορούν οι άλλοι να βγάζουν το πετρέλαιο και να το πουλάνε στις διεθνείς αγορές. Κι έτσι δεν μαζεύουμε λεφτά σε funds για να βασανίζουμε το μυαλό μας πως να τα επενδύσουμε. Ούτε και σκοτιζόμαστε τι θα γίνει αν στερέψουν οι πηγές. Τι είχαμε, τι χάσαμε!

Για περισσότερα : capital
InfoGnomon
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ