2014-05-12 10:06:22
Φωτογραφία για Οι υποσχέσεις για το clawback και το μικρό καλάθι των γιατρών
Όσο και να θέλουν να χαμογελάσουν και να αφεθούν στην ….υπόσχεση του υπουργού Υγείας ότι θα υπάρξουν βελτιωτικές προτάσεις για τους κλινικοεργαστηριακούς, οι γιατροί γνωρίζουν καλά, ότι τελικά πολύ λίγα πράγματα μπορούν να επιτευχθούν.

Ο υπουργός Υγείας κ. Άδωνις Γεωργιάδης σύμφωνα με πληροφορίες ετοιμάζεται να καταθέσει βελτιωτικές προτάσεις για τα εργαστήρια και τους κλινικοεργαστηριακούς γιατρούς, κυριολεκτικά στο παρά πέντε, οι εκπρόσωποι όμως του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, στο βάθος γνωρίζουν, ότι είναι πολύ πιθανόν οι προτάσεις αυτές, να αποτελούν προεκλογικές υποσχέσεις και για τον λόγο αυτό, κρατούν μικρό καλάθι.

Εν αναμονή λοιπόν της σημερινής συνάντησης μεταξύ υπουργού Υγείας και ΠΙΣ για το θέμα των επισχέσεων που ξεκινούν σήμερα οι κλινικοεργαστηριακοί γιατροί, στις 8.30 το πρωί, ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, έχει καλέσει όλους τους εκπροσώπους του κλάδου σε συζήτηση και ζύμωση αναφορικά με τις προτάσεις.


Ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν ότι από την συνάντηση δεν θα προκύψει κάτι ιδιαίτερο, οι γιατροί θα παραλάβουν τις βελτιωτικές προτάσεις και αργότερα, αναμένεται να συνεδριάσει η Πανελλήνια Επιτροπή Διαπραγμάτευσης, η οποία και θα εξετάσει ενδελεχώς τις προτάσεις του Άδωνι Γεωργιάδη. Οι προτάσεις αφορούν στο clawback , καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Υγείας θα προτείνειδυνητικό και όχι υποχρεωτικό clawback, καθώς και ορισμένες άλλες βελτιώσεις, ωστόσο δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι θα αυξηθεί ο προυπολογισμός, για τον οποίο ενδιαφέρονται ιδιαίτερα οι γιατροί.

Ο κ. Γεωργιάδης μάλιστα στην προσπάθειά του να κατευνάσει τα πνεύματα μέσα στην προεκλογική περίοδο, δήλωσε την Παρασκευή, στην συνάντηση που είχε με τους εκπροσώπους του ΠΙΣ, ότι «αν και το clawback είναι νόμος του κράτους, μπορεί να γίνει δικαιότερο και να μην είναι θηριώδες όπως του 2013, και να μην είναι οριζόντιο. Ειδικότερα, ο προυπολογισμός για το 2014 σε εργαστήρια και ιδιωτικές κλινικές, ανέρχεται σε 328 εκατ. ευρώ, την ώρα που στις χώρες του ΟΟΣΑ το ποσό αγγίζει χαλαρά τα 570 εκατ. ευρώ, ενώ ο ΠΙΣ επιμένει σε μία αύξηση τουλάχιστον κατά 100 με 150 εκατ. ευρώ. Οι γιατροί επιμένουν ωστόσο με κάθε τρόπο στην αύξηση του προυπολογισμού, ως μία μεγάλη ανάγκη που υπάρχει τόσο για τους ίδιους, όσο και για την προστασία της δημόσιας υγείας, επιμένουν ακόμη στον προυπολογισμό ανά ειδικότητα και στο πλαφόν των διαγνωστικών.

Δεν είναι όμως μόνο τα εργαστήρια και οι κλινικοεργαστηριακοί γιατροί που ξεκινούν σήμερα τις επισχέσεις, με αποτέλεσμα να πληρώνουν από την τσέπη τους οι ασθενείς, εξαιτίας της αναλγησίας του υπουργού Υγείας όπως αναφέρει ο κλάδος, αλλά και οι Ιδιωτικές Κλινικές οι οποίες ξεκινούν τον δικό τους γύρο επισχέσεων την Τετάρτη.

Πηγή: http://www.onmed.gr/ygeia-politiki/312970/oi-uposcheseis-gia-to-clawback-kai-to-mikro-kalathi-ton-giatron/#ixzz31Tw3JrTL
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ