2014-05-12 21:27:11
Φωτογραφία για ΠΑΛΕΨΑΝ ΣΑΝ ΜΕΓΑΛΟΙ ΑΛΛΑ...
Ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε την Skoda Ξάνθη στον τελικό του πρωταθλήματος Superleague Κ17 και ηττήθηκε με 2-1.

Στο Αγρίνιο ολοκληρώθηκε το φετινό πρωτάθλημα Superleague Κ17. Οι «μικροί» του Ολυμπιακού, που έφτασαν επάξια στον τελικό έπειτα από μία εξαιρετική σεζόν, αντιμετώπισαν στο γήπεδο του Παναιτωλικού την Skoda Ξάνθη και γνώρισαν την ήττα με 2-1, που φυσικά δεν «διαγράφει» σε καμία περίπτωση τη μεγάλη προσπάθεια που έκανε το… μέλλον του Θρύλου!

Πριν την έναρξη του αγώνα, ο Μπερντ Στορκ μίλησε για τον μεγάλο τελικό, λέγοντας:

Για τη σημασία του αγώνα: «Είναι μια πολύ ευτυχισμένη στιγμή και μία μεγάλη ευκαιρία για τα παιδιά που έχουν φτάσει μέχρι εδώ. Θέλουμε σε αυτή την τελευταία προσπάθεια να καταφέρουμε να κερδίσουμε και σήμερα τον τελικό».

Για το πού πιστεύει ότι θα κριθεί ο αγώνας: «Θα πρέπει να ξεκινήσουμε καλά στο ματς. Δυστυχώς, ο βασικός μας τερματοφύλακας ήταν άτυχος, αλλά έχουμε καλή ομάδα και πιστεύω ότι με ένα καλό ξεκίνημα, η ομάδα θα νιώσει την ασφάλεια που χρειάζεται για να πάρει το αποτέλεσμα που θέλει».


Ο κ. Τοπολιάτης παρέταξε την ομάδα του με διάταξη 4-2-3-1, όπως και στον ημιτελικό με τον ΠΑΟΚ, με μοναδική αλλαγή την αναγκαστική στη θέση του τερματοφύλακα, με τον Γαβαλά να αντικαθιστά στο αρχικό σχήμα τον Κατσιμήτρο. Στην άμυνα, από δεξιά προς τα αριστερά ήταν οι Τόλι, Μακροστέργιος, Πεχλιβανίδης και Νικολάου. Στο κέντρο ήταν οι Λάμπρου και Παπανικολάου, έχοντας μπροστά τους τους Μανθάτη, Παπουτζίδη και Χαντζάρε, με τον Μεζίνι να βρίσκεται στην κορυφή της επίθεσης.

Η ομάδα μας ξεκίνησε δυνατά και μόλις στο 5ο λεπτό έχασε μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ, όταν ο Χαντζάρας γύρισε την μπάλα στον Παπουτζίδη, αλλά το σουτ του τελευταίου από πλεονεκτική θέση πέρασε άουτ.

Η Ξάνθη «απάντησε» στο 18’ με την προβολή του Χατζή έπειτα από εκτέλεση φάουλ, με τη μπάλα να περνά άουτ, αλλά η επόμενη μεγάλη ευκαιρία ανήκε ξανά στην ομάδα μας, με τον Μανθάτη να βγάζει στο 24’ τη σέντρα στον Μεζίνι, αλλά την κεφαλιά του να μην καταλήγει στα δίχτυα.

Ο Θρύλος είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά η ομάδα της Ξάνθης κατάφερε σταδιακά να ισορροπήσει το ματς και στο 32’ κατάφερε να προηγηθεί στο σκορ, με τον Μελισσόπουλο να σκοράρει με κεφαλιά έπειτα από κεφαλιά – πάσα σε κόρνερ του Δημητρίου.

Η προσπάθεια του Παπανικολάου λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου δεν είχε την κατάληξη που θα ήθελαν οι «ερυθρόλευκοι», με το 1-0 να διατηρείται μέχρι την ανάπαυλα.

Στην επανάληψη, ο Θρύλος μπήκε πολύ δυνατά και «κυνήγησε» το γκολ της ισοφάρισης. Το καλό σουτ του Χαντζάρα πέρασε άουτ, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο παίκτης μας απείλησε ξανά με απευθείας εκτέλεση φάουλ. Στο 69’ ο Μεζίνι έγινε αποδέκτης της εξαιρετικής πάσας του Τόλι, αλλά το σουτ του πέρασε λίγο άουτ.

Η επιμονή των παικτών μας επιβραβεύτηκε στο 82’, όταν ο Μανθάτης έβγαλε πανέμορφη μακρινή μπαλιά στον Αμαραντίδη, ο οποίος βγήκε στην πλάτη της άμυνας των Ακριτών και με ωραίο σουτ έφερε το ματς στα ίσα.

Παρά την υπεροχή των «ερυθρολεύκων», όμως, η Ξάνθη κατάφερε να πάρει εκ νέου προβάδισμα στο 86΄. Ο Θεοδωρίδης έκανε την κεφαλιά με τον Γαβαλά να μην μπορεί να αντιδράσει και τον Λάμπρου να σταματά την μπάλα με το χέρι και να αποβάλλεται, με τους Ακρίτες να κερδίζουν πέναλτι. Ο Μελισσόπουλος ανέλαβε την εκτέλεση και δεν αστόχησε, διαμορφώνοντας το τελικό 2-1.

SKODA ΞΑΝΘΗ Κ17: Σταθάκης, Ζώτος, Πουλουκτσής, Θεοδωρίδης, Ψεμματάς, Μπουνταγκίδης, Χουσμέν (60’ Παπαδόπουλος), Τουματζίδης (90’+1 Καψιμάλης), Δημητριάδης (88’ Βαφειάδης), Μελισσόπουλος (90’+4 Σαμπανίδης), Χατζής (77` Σπανός)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Κ17: Γαβαλάς, Τόλι, Μακροστέργιος, Πεχλιβανίδης, Νικολάου, Λάμπρου, Παπανικολάου, Μανθάτης, Παπουτζίδης (78’ Κιρτζιαλίδης), Χαντζάρας, Μεζίνι (72’ Αμαραντίδης)
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ