2014-05-12 22:33:45
Φωτογραφία για Πωλείται όπως είναι επιπλωμένο το Κάστρο του Κόμη Δράκουλα
ΓΡAΦΕΙ Ο ΜΙΧAΛΗΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ

Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες τουριστικές ατραξιόν της Ρουμανίας. 

Μπορώ να το επιβεβαιώσω καθ’ ότι, όταν το επισκέφτηκα πριν από μερικά χρόνια, μαζί με το δικό μας πούλμαν, στο Brassov κατέφθαναν δεκάδες λεωφορεία και αυτοκίνητα, με ντόπιους αλλά και τουρίστες που ήθελαν να ξεναγηθούν στο θρυλικό κάστρο του Κόμη Δράκουλα. Κάτω από αυτό δε, κανονικό πανηγύρι με μικροπωλητές που διέθεταν λογής λογής σουβενίρ που είχαν ως σήμα κατατεθέν τα χαρακτηριστικά γαμψά δοντάκια.

Σε αυτό το σπουδαίο αξιοθέατο, λοιπόν, σε αυτό το θρυλικό κάστρο, βάζει πωλητήριο ο Ρουμάνος Αρχιδούκας ιδιοκτήτης του, Ντόμινικ φον Χάπσμπουργκ. Σύμφωνα με πληροφορίες, η αρχική τιμή έχει οριστεί στα 80 εκατ. δολάρια, ενώ ο ιδιοκτήτης του ιδανικά θα ήθελε, λέει, το κάστρο να το αγοράσει η ρουμανική κυβέρνηση, καθώς αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες τουριστικές ατραξιόν της χώρας. Μάλιστα, υπάρχουν και σχέδια για τη δημιουργία ενός μικρού ξενοδοχείου, ώστε οι επισκέπτες να μπορούν να μείνουν στην περιοχή για κάποιες μέρες.


Το «who is who» του Δράκουλα

Αν και ο Κόμης Δράκουλας, ο διάσημος βρυκόλακας του συγγραφέα Μπραμ Στόκερ, είναι ένας μυθικός χαρακτήρας, λέγεται ότι έχει βασιστεί στον Βλαντ Τσέπες, ένα Χριστιανό δούκα της Τρανσυλβανίας που έζησε στην περιοχή τον 15ο αι. και πολέμησε τους Οθωμανούς. Έγινε γνωστός για τον ανασκολοπισμό που εφάρμοζε στα θύματά του, τους επίδοξους κατακτητές της πατρίδας του.

Η ιστορία του Κάστρου

Το κάστρο Μπραν χτίστηκε το 1212 και βρίσκεται στην πόλη Brassov. Αν και υπάρχουν αποδείξεις ότι ο Τσέπες έζησε στο συγκεκριμένο Κάστρο Μπραν, δεν είναι σίγουρο ότι του ανήκε. Στη δεκαετία του 1920 το κάστρο δόθηκε στη βασίλισσα Μαρί, εγγονή της βασίλισσας Βικτωρίας της Βρετανίας. Όταν εκείνη πέθανε το 1938, κληροδότησε το κάστρο στην κόρη της, πριγκίπισσα Ιλεάνα. Αλλά όταν οι κομμουνιστές ανέβηκαν στην εξουσία το 1948, δόθηκε διορία 24 ωρών στην οικογένεια για εγκαταλείψουν τη χώρα. Μετά την πτώση του καθεστώτος του Τσαουσέσκου, το κάστρο δόθηκε ξανά στη βασιλική οικογένεια.

http://city.sigmalive.com/article/2248/poleitai-opos-einai-epiplomeno-kastro-toy-komi-drakoyla
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ