2014-05-13 06:26:55
Φωτογραφία για Πάτρα: Συνεχίστηκε το γκρέμισμα ορφανών περιπτέρων - Δείτε σε ποιους δρόμους
Συνεχίστηκε το Σαββατοκύριακο το γκρέμισμα των «σχολαζόντων» («ορφανών») περιπτέρων, από συνεργεία των τμημάτων Αυτεπιστασίας από τις Διευθύνσεις Υποδομών και Αρχιτεκτονικού Έργου και συνεργεία της Διεύθυνσης Καθαριότητας του Δήμου Πατρέων.

Υπενθυμίζεται, ότι η αποξήλωση των «ορφανών» περιπτέρων, γίνεται σε υλοποίηση σχετικής απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου.

Τα τρία πρώτα περίπτερα που γκρεμίστηκαν την Παρασκευή, ήταν στους εξής δρόμους:

-Βενιζέλου και Κορίνθου

-Νικαίας και Αγίας Τριάδος

-Γοργοποτάμου και Ευβοίας.

Εντός του Σαββατοκύριακου, τα συνεργεία προχώρησαν στην αποξήλωση άλλων 8 περιπτέρων, από τα 30 συνολικά, για τα οποία έχει αποφασίσει το Δημοτικό Συμβούλιο.

Ειδικότερα, αποξηλώθηκαν τα περίπτερα στις εξής οδούς:

-Πανεπιστημίου στο ύψος της Ιντρακόμ

-Κωνσταντινουπόλεως και Φαβιέρου


-Κωνσταντινουπόλεως 81

-Κορίνθου και Αράτου

-Αλεξ. Υψηλάντου και Κολοκοτρώνη

-Γερμανού και Αγίου Δημητρίου

-Νικαίας και Ιωνίας

-Κολοκοτρώνη και Αγίου Ανδρέου.

Πρόκειται για περίπτερα οι ιδιοκτήτες των οποίων έχουν πεθάνει, δεν υπάρχει διάδοχη κατάσταση, άρα είναι «ορφανά», οπότε ο Δήμος τα κατεδαφίζει, προκειμένου να απελευθερωθεί το τμήμα που καταλαμβάνουν και να διευκολύνει την διέλευση των πεζών.

Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος Γιώργο Σιγαλό, τα υπόλοιπα 19, από τα 30, θα αποξηλωθούν μόλις η ΔΕΗ ολοκληρώσει την διακοπή παροχής ηλεκτρικού ρεύματος.

Οι συγκεκριμένες θέσεις των περιπτέρων που καταργήθηκαν, αντικαταστάθηκαν με νέες σε άλλα σημεία. Για τα νέα αυτά περίπτερα, θα γίνει δημοπρασία, προκειμένου να επιλεγεί το 70% των ιδιοκτητών, ενώ για το υπόλοιπο 30%, οι άδειες θα δοθούν σε ΑμΕΑ, τρίτεκνους, πολύτεκνους κλπ).
xespao
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
100 χρόνια Αυτόνομη Β. Ήπειρος
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
100 χρόνια Αυτόνομη Β. Ήπειρος
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ