2014-05-13 08:30:10
Φωτογραφία για Ευ. Βενιζέλος: Να μην αναγνωρίσει το δημοψήφισμα η Ρωσία
Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος (δεξιά) συμμετέχει στην συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων.

Την ανάγκη να γίνουν δημόσια βήματα για την αποκλιμάκωση της έντασης και της βίας στην Ουκρανία υπογράμμισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος προσερχόμενος στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με τον κ. Βενιζέλο, το πρώτο βήμα από τη ρωσική πλευρά είναι να μην αναγνωρίσει το αποκαλούμενο δημοψήφισμα. Το δεύτερο βήμα είναι η πραγματική συμμετοχή των ανατολικών περιοχών της Ουκρανίας στις προεδρικές εκλογές, πρόσθεσε και συνέχισε πως το τρίτο βήμα είναι η απόσυρση των στρατιωτικών δυνάμεων από τα σύνορα.

Επίσης, ο υπουργός Εξωτερικών δήλωσε πως «από την πλευρά του Κιέβου χρειάζεται μία πραγματικά συμπεριληπτική διαδικασία διαλόγου με τις ανατολικές περιοχές της χώρας». «Αυτό», συμπλήρωσε, «είναι κάτι πολύ σημαντικό, προκειμένου να διαμορφωθεί μία νέα και βιώσιμη κατάσταση στην Ουκρανία, πάντα υπό την αρχή του σεβασμού της εδαφικής ακεραιότητας και της κυριαρχίας της χώρας».

Πηγή: ΑΜΠΕ
InfoGnomon
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
O BIG BROTHER ΤΗΣ ΕΦΟΡΙΑΣ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
O BIG BROTHER ΤΗΣ ΕΦΟΡΙΑΣ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ