2014-05-13 08:29:07
Φωτογραφία για Από αναβολή σε αναβολή η αίθουσα επιβατών στο λιμάνι Λεμεσού
Από αναβολή σε αναβολή φαίνεται να οδηγείται η ολοκλήρωση των έργων για τη νέα αίθουσα επιβατών στο λιμάνι Λεμεσού, αφού η παράδοση της μετατέθηκε ξανά και αντί για το 2014, αναμένεται να παραδοθεί το 2015.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, στο πλαίσιο επίσκεψης του στο λιμάνι Λεμεσού και σύσκεψης με το ΔΣ της Αρχής Λιμένων, ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων Μάριος Δημητριάδης, ανέφερε πως "η αίθουσα επιβατών δυστυχώς από ότι φαίνεται θα καθυστερήσει και υπολογίζεται να τελειώσει το 2015".

Η νέα αίθουσα επιβατών, οι εργασίες της οποίας άρχισαν το 2011, έπρεπε να παραδοθεί μέσα στο 2013, ωστόσο λόγω καθυστέρησης από πλευράς του εργολάβου που ανέλαβε το έργο, τέθηκε ως νέο χρονοδιάγραμμα το τέλος του 2014.

Όπως ανέφερε ο Υπουργός Συγκοινωνιών, "ο σχεδιασμός ήταν για το τέλος του 2014, φαίνεται να υπάρχει κάποια νέα καθυστέρηση, θα παρακολουθούμε το έργο και σίγουρα ο στόχος μας είναι να τελειώσει το συντομότερο δυνατόν".


Όσον αφορά τα υπόλοιπα έργα που προγραμματίζονται στο λιμάνι Λεμεσού, ο κ. Δημητριάδης είπε πως πέραν από την επέκταση του κρηπιδώματος γίνονται σκέψεις για επέκταση και των χώρων του ίδιου του λιμανιού, προσθέτοντας ότι "σίγουρα θα πρέπει να γίνει μια μελέτη για να δούμε τι επενδύσεις χρειάζονται στο λιμάνι και να μπει κάποιο πρόγραμμα ώστε να γίνει".

" Στη συνέχεια θα πρέπει να αποφασιστεί, στο πλαίσιο και των ιδιωτικοποιήσεων των υπηρεσιών, ποιος θα κάνει αυτήν την επέκταση, αν θα την κάνει η Αρχή Λιμένων ή θα την κάνει ιδιώτης επενδυτής", συμπλήρωσε.

Ο Μάριος Δημητριάδης επανέλαβε παράλληλα τη θέση της Κυβέρνησης πως μέσα από τις ιδιωτικοποιήσεις των υπηρεσιών των λιμανιών μας "δεν θα πουλήσουμε τα λιμάνια μας" και πως το κράτος και η Αρχή Λιμένων θα συνεχίσουν να έχουν τον εποπτικό τους ρόλο.

Κληθείς να σχολιάσει δε τις πρόσφατες κινητοποιήσεις των εργαζομένων της Αρχής Λιμένων, έστειλε το μήνυμα πως αυτή η περίοδος δεν προσφέρεται για απεργίες.

Όπως είπε, "υπάρχει αρκετός κόσμος που δεν έχει εργασία, δεν έχει εισοδήματα, οπότε εμείς που είμαστε τυχεροί και έχουμε εισοδήματα, πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί, ειδικότερα αν μιλάμε για κλείσιμο των λιμανιών, το οποίο μπορεί να φέρνει περισσότερη ανεργία στον ιδιωτικό τομέα, που δεν έχει τα δικά μας προνόμια".
sigmalive.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
O BIG BROTHER ΤΗΣ ΕΦΟΡΙΑΣ
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
O BIG BROTHER ΤΗΣ ΕΦΟΡΙΑΣ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ