2014-05-13 08:43:12
Φωτογραφία για Νοσοκομείο Αμαλιάδας: Απέκλεισε το λουκέτο ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης
«Βρίσκομαι σήμερα εδώ πρώτα απ’ όλα για να διαλύσω τις φήμες ότι θα κλείσουμε το Νοσοκομείο της Αμαλιάδας. Το Νοσοκομείο της Αμαλιάδας δεν πρόκειται να κλείσει. Κανένα Κέντρο Υγείας της Περιφέρειας, άρα και της Ηλείας, δεν πρόκειται να κλείσει» τόνισε την Κυριακή το μεσημέρι ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης στη σύσκεψη που ακολούθησε, μετά την τελετή παραλαβής της νέας πτέρυγας του Νοσοκομείου της Αμαλιάδας, παρουσία των διοικητών των Νοσοκομείων Πύργου και Αμαλιάδας κ.κ. Βασίλη Δημόπουλο και Λέανδρο Καλογεράκο, τον δήμαρχο Ήλιδας κ. Γιάννη Λυμπέρη, τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας κ. Ανδρέα Κατσανιώτη, τους βουλευτές του νομού και το προσωπικό του Νοσοκομείου Αμαλιάδας.

«Θα ήμασταν ηλίθιοι αν φτιάχναμε ένα νοσοκομείο με στόχο να το κλείσουμε» συνέχισε ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης, ενώ σε ό,τι αφορά την διατήρηση των Κέντρων Υγείας είπε: «Η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, τα Κέντρα Υγείας, σύμφωνα με τον σχεδιασμό μας, είναι αυτή που θα στηρίξει τη δευτεροβάθμια φροντίδα, τα Νοσοκομεία».


Παίρνοντας τον λόγο στη σύσκεψη ο Διοικητής του Νοσοκομείου Πύργου κ. Βασίλης Δημόπουλος ανέφερε μεταξύ άλλων: «Έχουμε κάνει τρία σημαντικά βήματα, το πρώτο αφορά στη δημιουργία αγγειοχειρουργικού τμήματος, το δεύτερο στη δημιουργία ογκολογικού ιατρείου προκειμένου στην πορεία να μπορούν 120 Ηλείοι να κάνουν τις χημειοθεραπείες τους στον Πύργο και το τρίτο είναι ο ΟΚΑΝΑ».

«Έχουμε ανάγκη σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, αλλά η πρώτη μας προτεραιότητα είναι οι χειρούργοι» τόνισε από την πλευρά του ο Διοικητής του Νοσοκομείου Αμαλιάδας κ. Λέανδρος Καλογεράκος και συνέχισε: «Τα κτίρια φτιάχνονται, αλλά αυτό που έχει σημασία είναι οι άνθρωποι. Το προσωπικό του νοσοκομείου μας έχει καταβάλει και συνεχίζει να καταβάλει υπεράνθρωπες προσπάθειες. Πρέπει να βρει έναν τρόπο η Πολιτεία για να τους επιβραβεύσει».

Τέλος από την πλευρά του ο κ. Γεωργιάδης είπε: «Ζήτημα πρώτης προτεραιότητας είναι τα Τ.Ε.Π. Από εκεί και πέρα, μέσα στο 2014 θα αναστρέψουμε την αρνητική πορεία των προσλήψεων του Ε.Σ.Υ. με την πρόσληψη 970 μόνιμων γιατρών και 600 νοσηλευτών. Το κράτος και το υπουργείο έχει αναγνωρίσει τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του προσωπικού του ΕΣΥ και να είσαστε σίγουροι ότι με την πρώτη ευκαιρία θα ανταποδώσει».

«Η κοινωνία έχει ανάγκη το νοσοκομείο»

Η τελετή παραλαβής της νέας πτέρυγας του Νοσοκομείου Αμαλιάδας πραγματοποιήθηκε λίγα λεπτά μετά τις δύο το μεσημέρι. Ο υπουργός Υγείας κ. Άδωνις Γεωργιάδης, πλαισιωμένος από τον δήμαρχο Ήλιδας κ. Γιάννη Λυμπέρη, τον υποψήφιο Περιφερειάρχη κ. Ανδρέα Κατσανιώτη, τους βουλευτές κ.κ. Κώστα Τζαβάρα, Γιώργο Κοντογιάννη, Έφη Γεωργοπούλου - Σαλτάρη, τους Διοικητές των Νοσοκομείων Πύργου και Αμαλιάδας κ.κ. Βασίλη Δημόπουλο και Λέανδρο Καλογεράκο, τον αναπληρωτή αγροτικού της Ν.Δ. κ. Θεόδωρο Βλαγκούλη και πολλούς ακόμα φορείς, ξεναγήθηκε στους χώρους της νέας πτέρυγας και εξέφρασε την ευχαρίστηση και τον θαυμασμό του για το αποτέλεσμα».

«Ήρθε η ώρα να παραλάβουμε τη νέα πτέρυγα του νοσοκομείου μας και σύντομα να την παραδώσουμε πλήρως εξοπλισμένη στον κόσμο για χρήση» είπε ο δήμαρχος Ήλιδας κ. Γιάννης Λυμπέρης, ενώ ο υπουργός Υγείας κ. Άδωνις Γεωργιάδης συμπλήρωσε: «Δεν εγκαινιάζουμε σήμερα τη νέα πτέρυγα. Τα εγκαίνια θα γίνουν όταν θα έρθει ο εξοπλισμός και θα είναι έτοιμη να λειτουργήσει και γι’ αυτά δεσμεύομαι και εγώ προσωπικά.

Εκφράζω την ικανοποίηση του Υπουργείου Υγείας και θέλω να συγχαρώ τον δήμαρχο κ. Γιάννη Λυμπέρη. Αυτό το έργο ξεκίνησε επί υπουργίας Έκτορα Νασιώκα και τη συμβολή του Βασίλη Κοντογιαννόπουλου, συνεχίστηκε από τον Δημήτρη Αβραμόπουλο και έχω την τύχη να ολοκληρώνεται από μένα.

Η κοινωνία έχει ανάγκη το νοσοκομείο. Θέλω και πάλι να συγχαρώ τον δήμαρχο, οι Τεχνικές Υπηρεσίες του δήμου έκαναν πάρα πολύ καλά τη δουλειά τους, μου έλεγαν οι αντίστοιχες υπηρεσίες στο Υπουργείο, ότι κάτω στην Αμαλιάδα, φτιάχνουν έναν νέο Ευαγγελισμό και θα είμαστε πάλι εδώ για τα εγκαίνια».

Αντίδραση με Σαλτάρη

Έντονες ήταν οι αποδοκιμασίες του κόσμου όταν τον λόγο έλαβε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Έφη Γεωργοπούλου -Σαλτάρη, η οποία με καταγγελτικό τόνο είπε: «Βρισκόμαστε σήμερα σε έναν χώρο που μέχρι πριν 15 μέρες βρισκόταν σε πλήρη απαξίωση και εγκατάλειψη και μια εβδομάδα πριν τις εκλογές, έγινε επιστράτευση και χωρίς να υπάρχουν καν οι απαραίτητες υποδομές, μεταφέρθηκαν κρεβάτια και άλλο υλικό από το νοσοκομείο για να στηθεί όλο αυτό». Μετά την τοποθέτηση της κας Γεωργοπούλου – Σαλτάρη και την αντίδραση του κόσμου αποφασίστηκε να μην πραγματοποιηθεί άλλος χαιρετισμός!

Στάθης Πουλιάσης-patrinsews
xespao
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ