2014-05-13 10:47:13
Φωτογραφία για ΜΟΝΤΑΛΙ : Ο ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ ΕΙΝΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ...
Πόσο πιθανό είναι να περπατάτε απόγευμα στους δρόμους του Αμαρουσίου και να συναντήσετε τον Τζιαμπάολο Μοντάλι και τον Αλεσάντρο Κοστακούρτα;

Οι δύο σπουδαίες προσωπικότητες του ιταλικού αθλητισμού βρέθηκαν για ένα 48ωρο στη χώρα μας προσκεκλημένοι του δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη, που τους βράβευσε για την προσφορά τους στον αθλητισμό αλλά και τα φιλελληνικά τους αισθήματα.

«Κάθε φορά που ετοιμάζομαι να έρθω στην Ελλάδα μού έρχονται στο μυαλό ταινίες από αυτά που πέρασα όταν ήμουν προπονητής στον Ολυμπιακό και στην Εθνική ομάδα βόλεϊ. Αισθάνομαι Ελληνας. Είναι τιμή για μένα να με αναγνωρίζουν οι Ελληνες γι' αυτά που πρόσφερα. Ευχαριστώ τον δήμαρχο Αμαρουσίου Γιώργο Πατούλη. Μαθαίνω πως έχει κάνει μεγάλο έργο στην πόλη του στις υποδομές, τον αθλητισμό και την πρόνοια» είπε ο Μοντάλι και όπως πάντα μίλησε για όλους και για όλα «Δεν είχα πάει στο μουσείο της Ακρόπολης. Είμαι εντυπωσιασμένος με αυτό που είδα. Είναι το καλύτερο μουσείο στον κόσμο και πραγματικά γίνομαι και εγώ οπαδός του κινήματος για την επιστροφή των μαρμάρων στην Ακρόπολη. Εκεί που ανήκουν. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στην Αθήνα και σε αυτούς που είχαν την ιδέα και σε αυτούς που το φτιάξανε».


-Αρα ταυτίζεσαι με τον Τζορτζ Κλούνεϊ;

«Δεν ήξερα για τον Κλούνεϊ. Εγώ είμαι πιο ωραίος...» απαντάει με χιούμορ και προσθέτει:

«Αισθανόμουν ότι κάτι έλειπε από το μουσείο. Είναι στιγμή να επιστρέψουν στο σπίτι τους τα μάρμαρα του Παρθενώνα. Πρέπει να γυρίσουν εκεί που ξεκίνησαν όλα».

-Είχατε πει ότι ότι όταν αποσυρθείτε, θα έρθετε να μείνετε στην Ελλάδα. Ισχύει;

«Ακόμα δεν έχω αποσυρθεί, αλλά έχω βρει ένα ωραίο νησί να πάω. Είναι η Χάλκη. Το μόνο που σκέφτομαι είναι πως όταν θα έρθω μόνιμα να εγκατασταθώ θα είμαι λίγο πιο μεγάλος και ίσως να έχω προβλήματα με την υγεία μου. Το νησί της Χάλκης δεν έχει νοσοκομείο».

-Τι σχέδια έχεις για το ποδόσφαιρο;

«Μιλάω με αρκετές ομάδες και δίνω τα φώτα μου, αλλά αυτή τη στιγμή είμαστε σε συζητήσεις με κάποιον επενδυτή για να αγοράσουμε κάποιον σύλλογο στην Αγγλία. Αυτή τη στιγμή βλέπουμε τα χαρτιά του συλλόγου και την οικονομική του κατάσταση. Αν πάνε όλα καλά θα αναλάβω τεχνικός διευθυντής. Διαφορετικά θα περιμένω, καθώς έχω και άλλες προτάσεις.

-Γράφτηκε πριν από λίγο πως προτάθηκε στον Βαγγέλη Μαρινάκη η εξαγορά της Ρέντινγκ. Είναι η ίδια ομάδα;

«Ναι. Είναι η ίδια ομάδα. Μετά έμαθα κι εγώ για τις συζητήσεις με τον κ. Μαρινάκη».

-Γνωρίζεις πως ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός έχει εμπλακεί και με τις εκλογές στον Δήμο Πειραιά;

«Ναι, έμαθα πως ασχολείται και με την πολιτική. Είναι πολύ καλό αυτό. Οι ισχυρές προσωπικότητες δεν μένουν ποτέ σε έναν χώρο. Αργά ή γρήγορα δοκιμάζουν και αλλού τις δυνάμεις τους. Το ίδιο συνέβη και με εμένα, που από το βόλεϊ πήγα στο ποδόσφαιρο. Γνωρίζω τον κ. Μαρινάκη. Εχει πολλές δυνατότητες και έχει μεγάλη ικανότητα να είναι μπροστά από τις εξελίξεις. Μόνο θετικά βλέπω με την ενασχόλησή του με τα κοινά της πόλης του Πειραιά, που είναι και το κέντρο του Ολυμπιακού. Είμαι σίγουρος ότι και σε αυτόν τον τομέα θα είναι πρωταθλητής».
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ