2014-05-13 10:44:01
Φωτογραφία για Χρ. Τεντόμας; Η Αθήνα πρέπει να γίνει τουριστικός προορισμός και όχι ένα απλό τουριστικό πέρασμα προς άλλες περιοχές της Ελλάδας και αυτό προϋποθέτει να είναι καθαρή και ασφαλής
Γιατί πιστεύετε ότι οι πολίτες πρέπει να εμπιστευτούν για τη Δημαρχία Αθηνών τον κ. Άρη Σπηλιωτόπουλο;

Για τρεις πολύ συγκεκριμένους λόγους. Πρώτον, γιατί έχει μια πολύ μεγάλη διοικητική εμπειρία, γνωρίζει απολύτως τον τρόπο με τον οποίο κινείται η δημόσια διοίκηση, έχει πολλές παραστάσεις από το διεθνές περιβάλλον και κατά συνέπεια ένα αυξημένο διαπραγματευτικό βάρος. Δεύτερον, συνδυάζει την ηπιότητα και τη σοβαρότητα με το δυναμισμό και τη σταθερότητα, κάτι που νομίζω ότι χρειάζεται να έχει ο Δήμαρχος της μεγαλύτερης πόλης στην Ελλάδα. Τρίτον, επέδειξε πολιτικό σθένος και στιβαρότητα με την απόφασή του να παραιτηθεί από το βουλευτικό του αξίωμα και να θέσει τον εαυτό του στην κρίση των Αθηναίων.

Ποια θα ήταν η βασική σας κατηγορία για το σημερινό Δήμαρχο Αθηναίων, κ. Καμίνη;

Το κυριότερο λάθος του κ. Καμίνη είναι ότι καθήμενος στις επικοινωνιακές του δάφνες –ξέρετε, όταν δε συγκρούεσαι με κανέναν και τα έχεις καλά με όλους, αυτό ενισχύει επικοινωνιακά την εικόνα σου- δεν ασχολήθηκε με τα πραγματικά προβλήματα της καθημερινότητας των Αθηναίων
. Είναι χαρακτηριστικό, ότι πολλές γειτονιές της Αθήνας, τις έχει επισκεφθεί μόνο δύο φορές: την πρώτη, λίγο πριν τις εκλογές του 2010 και τη δεύτερη, σε αυτή την προεκλογική περίοδο. Ακόμα και το νοικοκύρεμα των οικονομικών που ο ίδιος προτάσσει ως μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του, είναι κατά κύριο λόγο αποτέλεσμα κεντρικών κυβερνητικών επιλογών, που επί της ουσίας οδήγησαν σε περικοπές δαπανών και σε εξορθολογισμό των προϋπολογισμών.

Ποιο είναι το σχόλιό σας για τις υποψηφιότητες Σακελλαρίδη, Κακλαμάνη και Κασιδιάρη;

Κοιτάξτε να δείτε, ο κ. Σακελλαρίδης είναι ένας νέος άνθρωπος που παρά την καλή χρήση των social media και την προσπάθειά του να φανεί ακτιβιστής, επί της ουσίας κινείται με τον παλαιό τρόπο. Γιατί τί πιο παλιό και πιο τετριμμένο από το να διεκδικείς το Δήμο Αθηναίων, προτάσσοντας όχι την πόλη και τις ανάγκες της, αλλά την κομματική στρατηγική του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. περί ανατροπής της Κυβέρνησης?

Από την πλευρά του ο κ. Κακλαμάνης -που έχει εμπειρία στο χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης και στις προεκλογικές εκστρατείες- νομίζω ότι ερμηνεύει λάθος, τόσο το αποτέλεσμα των προηγούμενων δημοτικών εκλογών, όσο κυρίως το αίτημα για ανανέωση και αλλαγή.

Ο κ. Κασιδιάρης, χαρακτηρίζεται από έναν ακραίο πολιτικό λόγο και μια επικίνδυνη αντίληψη για την Κοινοβουλευτική Δημοκρατία.

Ποια πιστεύετε ότι είναι τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή η πόλη;

Η πόλη πρέπει να ξαναβρεί τη χαμένη αίγλη της, όπως ακριβώς τη ζήσαμε όλοι την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004. Πρέπει να γίνει περισσότερο εξωστρεφής, να αξιοποιήσει την πλούσια ιστορία της και τις πολλαπλές επιλογές ψυχαγωγίας για να μην αποτελεί ένα απλό τουριστικό πέρασμα προς άλλες περιοχές της Ελλάδας. Ειδικά τώρα που οι προβλέψεις για τον τουρισμό τα επόμενα χρόνια είναι ιδιαίτερα θετικές, η προσέλκυση υψηλού επιπέδου τουριστών θα έχει πολλαπλά οφέλη για την Αθήνα. Βεβαίως όλα αυτά προϋποθέτουν μια καθαρή πόλη και σε κάθε περίπτωση μια ασφαλή πόλη. Ειδικά το τελευταίο για εμάς είναι αδιαπραγμάτευτο. Κάτι που αποδείξαμε και εμπράκτως με τη δυναμική μας παρέμβαση προς τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης, ο οποίος και δεσμεύτηκε ότι το σύνολο των δημοτικών αστυνομικών που έχει προσχωρήσει στην ΕΛ.ΑΣ., θα διατεθεί για την ενίσχυση της ασφάλειας της Αθήνας.

 Ο Χρήστος Τεντόμας είναι αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αθηναίων και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον Αρη Σπηλιωτόπουλο.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ