2014-05-13 10:59:07
Φωτογραφία για Κουτσούμπας: ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ χρησιμοποιούν και τα ίδια συνθήματα
Επίθεση σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο γγ. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας τη Δευτέρα το βράδυ στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Όπως τόνισε ο κ. Κουτσούμπας, τα δυο κόμματα δεν διστάζουν να χρησιμοποιήσουν ακόμα και τα ίδια συνθήματα, όπως «Νέα Ελλάδα», τονίζοντας ότι «ακόμα και τα συνθήματά τους αποκαλύπτουν τη σύμπλευσή τους με τη στρατηγική της ΕΕ.»

Ο κ. Κουτσούμπας είπε ότι η «Νέα Ελλάδα» της ΝΔ είναι αυτή που προσδοκούσε εδώ και χρόνια η πλουτοκρατία που με σταθερά βήματα υλοποιεί τις απαιτήσεις της καθώς γκρεμίζει εργασιακά δικαιώματα και προχωρά σε μεταρρυθμίσεις που σημαίνουν αλλαγές που έχει ανάγκη το κεφάλαιο για την ανάκαμψη της κερδοφορίας του.

Πρόσθεσε ότι η «Νέα Ελλάδα» της ΝΔ είναι η Ελλάδα της καπιταλιστικής ανάπτυξης, όπου κερδίζουν οι λίγοι, «αυτοί που κέρδισαν και τα προηγούμενα χρόνια, αυτοί (που) θα κερδίσουν και τώρα σε συνθήκες ακόμα μεγαλύτερης έντασης του βαθμού εκμετάλλευσης της εργατικής τάξης, του λαού».


Είπε ότι η ΝΔ ψεύδεται λέγοντας ότι «αυτή η Νέα Ελλάδα, που θα αφήσουμε στα νέα παιδιά αφορά όλους τους Έλληνες».

«Και ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως και η ΝΔ -και δεν θα μπορούσε να 'ταν αλλιώς- λέει ότι μαζί με τον ελληνικό λαό θα χτίσει τη νέα, την καπιταλιστική Ελλάδα. Μόνο που και η νέα Ελλάδα του ΣΥΡΙΖΑ είναι ίδια και απαράλλαχτη γιατί τρέφει ψεύτικες ελπίδες, καλλιεργεί και μπόλικες αυταπάτες στο λαό ότι μπορεί να ζει το ίδιο καλά αυτός και οι εκμεταλλευτές του» είπε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Ο κ. Κουτσούμπας χαρακτήρισε κοροϊδία τα λεγόμενα του ΣΥΡΙΖΑ για δίκαιη μοιρασιά του παραγόμενου πλούτου και των κερδών, τονίζοντας ότι «σε αυτό το σάπιο σύστημα δεν μπορεί να υπάρξει δίκαιη μοιρασιά, γιατί ο καπιταλισμός, στηρίζεται στη μεγαλύτερη αδικία της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, της υποδούλωσης του λαού στα συμφέροντα των λίγων».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ που διατυμπανίζει ότι θα χτίσει τη «νέα Ελλάδα του ΣΥΡΙΖΑ, τη δημοκρατική, όπου θα είναι αυτονόητη η τήρηση του Συντάγματος και των νόμων» δεν μας τα λέει καλά, ούτε καταλαβαίνει κανένας τι ακριβώς εννοεί» είπε ο κ. Κουτσούμπας προσθέτοντας «για ποιο Σύνταγμα και ποιους νόμους μιλάει ο ΣΥΡΙΖΑ; Για τους αντιλαϊκούς αντεργατικούς νόμους που φτιάχτηκαν πριν το μνημόνιο, κατά τη διάρκεια του και θα φτιαχτούν και άλλοι μετά το μνημόνιο, νόμοι που είναι κομμένοι και ραμμένοι στα μέτρα του ΣΕΒ, που εξειδικεύουν στην Ελλάδα τις αποφάσεις, τις επιταγές της ΕΕ, των μονοπωλίων;»
skai.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ