2014-05-13 15:45:25
Φωτογραφία για ΠΡΙΝΤΕΖΗΣ : ΗΤΑΝ ΚΑΠΟΤΕ ΜΙΑ ΔΕΜΕΝΗ ΠΑΡΕΑ... (PHOTOS)
Ο Γιώργος Πρίντεζης, μιλώντας στο "RedPlanet.gr", θυμάται και αναπολεί τα Ευρωπαϊκά σε Κωνσταντινούπολη και Λονδίνο, τόνισε πως το δύσκολο ήταν να παραμείνεις στην πρώτη θέση όπως συνέβη το 2013, και αναφέρθηκε στο πως θα ήθελε να θυμάται ο κόσμος αυτή την παρέα μετά από χρόνια. Την ομάδα που οδήγησε τον Ολυμπιακό στην κορυφή της Ευρώπης επί δύο συναπτά έτη.

Αναλυτικά Συμπληρώθηκαν δύο χρόνια από την κατάκτηση του Πρωταθλήματος Ευρώπης στην Κωνσταντινούπολη (13/5/2012) και ένας χρόνος από το τρόπαιο στο Final-Four του Λονδίνου (12/5/2013), με τους ερυθρόλευκους να σημειώνουν το ιστορικό back-to-back, καταφέρνοντας να κερδίσουν την Ευρωλίγκα για δεύτερη σερί σεζόν, γεγονός που το έχουν κάνει πράξη ελάχιστες ομάδες. Ο εκ των πρωταγωνιστών αυτής της ομάδας μπάσκετ του Ολυμπιακού, Γιώργος Πρίντεζης, ο οποίος είχε βασικό ρόλο στις επιτυχίες των ερυθρολεύκων, μίλησε για τον άθλο που κατόρθωσαν εκείνος και οι συμπαίκτες του
. Οι αναμνήσεις, τα συναισθήματα, οι ανατροπές, το θρυλικό σουτ στον τελικό κόντρα στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας που ήταν γραφτό να μπει όπως τόνισε, το καταπληκτικό Final-Four επί αγγλικού εδάφους, το επίτευγμα του να διατηρηθείς στην κορυφή, αλλά και το μυστικό της επιτυχίας αυτής της ομάδας, έχοντας την δύναμη της παρέας, απαντώντας και στο πως θα ήθελε μετά από χρόνια να θυμούνται οι φίλαθλοι αυτόν τον Ολυμπιακό.

-Γιώργο, τελικά πιο δύσκολο τι είναι; Το να καταφέρεις να φτάσεις στην κορυφή της Ευρώπης όπως συνέβη το 2012 στην Κωνσταντινούπολη ή το να κατορθώσεις να παραμείνεις εκεί όπως μπορέσατε να το κάνετε πράξη το 2013 στο Λονδίνο;

"Θεωρώ πως και τα δύο είναι πάρα πολύ δύσκολα, αλλά το να παραμείνεις στην κορυφή της Ευρώπης, κατακτώντας για δεύτερη σερί χρονιά την Ευρωλίγκα, είναι ακόμη πιο δύσκολο. Και είναι ακόμη πιο δύσκολο το να μπορέσεις να πάρεις το τρόπαιο για τρίτη σερί σεζόν.

Αυτό, πάντως, που κατορθώσαμε στο Final-Four του Λονδίνου πέρσι, καταφέρνοντας να παραμείνουμε στην πρώτη θέση, κατακτώντας για δεύτερη σερί χρονιά το τρόπαιο είναι κάτι μοναδικό. Είναι κάτι πολύ σπουδαίο, το οποίο δεν έχει μείνει μοναχά σε εμάς έντονα χαραγμένο, αλλά και στις σκέψεις των φιλάθλων. Τι να πω; Μακάρι να καταφέρουμε να το ξανακάνουμε στο μέλλον".

-Συμπληρώθηκαν δύο χρόνια από το Ευρωπαϊκό στην Κωνσταντινούπολη και ένας χρόνος από εκείνο στο Λονδίνο. Θυμάσαι πως είχατε προσεγγίσει τον πρώτο τελικό, εκείνον του 2012, απέναντι στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας;

"Τα συναισθήματα από εκείνο το παιχνίδι είναι πάρα πολύ όμορφα. Και στα δύο Final-Four πήγαμε χωρίς άγχος, δίχως πίεση. Ταξιδέψαμε με σκοπό να χαρούμε την τελική φάση της διοργάνωσης, να ευχαριστηθούμε την στιγμή, το μπάσκετ και να καταφέρουμε ό,τι καλύτερο.

Είχαμε στο μυαλό μας να πάμε εκεί και να κάνουμε το παιχνίδι μας. Θεωρώ πως παίξαμε πολύ καλό μπάσκετ, κάτι που το ευχαριστήθηκε και ο κόσμος μας, αλλά κυρίως εμείς ως ομάδα. Έπαιξε ρόλο και η τύχη, αλλά θεωρώ πως δίκαια κατακτήσαμε και τους δύο τίτλους".

-Στην Κωνσταντινούπολη, στον τελικό, δώδεκα λεπτά πριν το τέλος βρεθήκατε στο -19 (53-34), αλλά καταφέραμε να πραγματοποιήσετε μία συγκλονιστική ανατροπή (με επί μέρους σκορ 28-8) στο τέλος, κατακτώντας το τρόπαιο (61-62). Τι συνέβη σε εκείνο το διάστημα και γυρίσατε το ματς;

"Θεωρώ πως σε εκείνο το σημείο κάναμε στην πράξη ό,τι ακριβώς κάναμε σε ολόκληρη την σεζόν, σε εκείνη την χρονιά. Σε εκείνη την δύσκολη στιγμή βγάλαμε στο παρκέ όλα τα θετικά και καλά χαρακτηριστικά μας σαν ομάδα.

Δεν ήταν η πρώτη φορά που καταφέραμε να ανατρέψουμε μεγάλη διαφορά στο σκορ και να γυρίσουμε το ματς. Πέρα από τον τελικό με την ΤΣΣΚΑ και σε άλλα παιχνίδια νωρίτερα στην διοργάνωση είχαμε μπορέσει να φέρουμε τα πάνω-κάτω.

Σίγουρα βέβαια πρόκειται για έναν μεγάλο άθλο, διότι καταφέραμε να ανατρέψουμε μία διαφορά 19 πόντων απέναντι σε μία πολύ καλή ομάδα, που διέθετε ισχυρό ρόστερ και μάλιστα σε ένα πολύ κρίσιμο παιχνίδι που κρινόταν ο τίτλος του Πρωταθλητή Ευρώπης.

Ήταν πάρα πολύ δύσκολο να γυρίσει το ματς, αλλά τα καταφέραμε. Αυτό το στοιχείο στο παιχνίδι μας, το να γυρνάμε τα παιχνίδια και να κάνουμε ανατροπές, ήταν κάτι που είναι στον χαρακτήρα μας. Το κάναμε αρκετές φορές τόσο την σεζόν 2011-2012 που πήραμε το Ευρωπαϊκό στην Κωνσταντινούπολη, όσο και πέρσι (2012-2013) που κατακτήσαμε τον τίτλο στο Λονδίνο".

-Και η τελευταία φάση του τελικού κόντρα στην ΤΣΣΚΑ. Χάνει ο Σισκάουσκας δύο βολές, μένουν περίπου 10'' πριν το τέλος και η μπάλα πήγε σε εσένα. Το περίμενες; Οι σκέψεις σου εκείνη την στιγμή; Να φανταστώ η μπάλα ζύγιζε... τόνους όταν δοκίμασες το σουτ;

"Έχω ερωτηθεί πολλές φορές για εκείνη την τελευταία φάση και όπως έχω ξαναπεί, ήταν γραφτό να γίνει. Θεωρώ πως όποιος παίκτης από την ομάδα και αν ήταν στην θέση μου εκείνη την στιγμή θα το έβαζε το σουτ. Έτυχε και ήμουν εγώ.

Σίγουρα εκείνη την στιγμή δεν μπορείς να σκεφτείς πολλά. Απλά σουτάρεις. Παίζει ρόλο και το ένστικτο που σε οδηγεί. Είναι ένα σουτ που ξέρεις πως αν θα το βάλεις θα γίνεις Πρωταθλητής Ευρώπης. Ήταν μία δύσκολη και κρίσιμη στιγμή, αλλά την διαχειρίστηκα εκ του αποτελέσματος όπως έπρεπε. Ευτυχώς μπήκε. Τα... σκούρα θα ήταν αν δεν έμπαινε το σουτ (γέλια)".

-Το Final-Four του Λονδίνου και κυρίως τον τελικό απέναντι στην Ρεάλ Μαδρίτης πως τα διαχειριστήκατε; Και εκεί καταφέραμε να πάρετε το τρόπαιο σημειώνοντας ακόμη μία μεγάλη ανατροπή.

"Στο Λονδίνο κάναμε ένα καταπληκτικό Final-Four. Τόσο στον ημιτελικό κόντρα στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας, όσο και στον τελικό απέναντι στην Ρεάλ Μαδρίτης. Κάναμε εξαιρετικές εμφανίσεις και παίξαμε πολύ καλό μπάσκετ. Ήμασταν πάρα πολύ καλοί και στα δύο παιχνίδια.

Αν εξαιρέσεις το πρώτο κακό μας δεκάλεπτο κόντρα στην Ρεάλ στον τελικό, σε όλες τις άλλες περιόδους ήμασταν καλύτεροι από τους αντιπάλους μας. Χαρήκαμε πάρα πολύ το Ευρωπαϊκό στο Λονδίνο. Ήταν μία ονειρική στιγμή. Διαφορετικό συναίσθημα σε σχέση με εκείνο στην Κωνσταντινούπολη.

Γιατί το να καταφέρνεις να κατακτάς για δεύτερη σερί σεζόν την Ευρωλίγκα είναι κάτι που το έχουν κατορθώσει ελάχιστοι, μόλις τρεις ομάδες μαζί με εμάς, από εποχής Final-Four (από το 1988 και μετά, Γιουγκοπλάστικα, Μακάμπι και Ολυμπιακός). Και όταν συγκαταλέγεσαι μέσα σε αυτές τις τρεις, γράφοντας ιστορία, είναι ένα πάρα πολύ όμορφο συναίσθημα".

-Τα κατορθώματα σας, οι δύο σερί Ευρωλίγκες, είναι πρόσφατες διακρίσεις. Και για αυτόν τον λόγο ίσως ο φίλαθλος κόσμος να μην είναι σε θέση να καταλάβει απόλυτα το πόσο σημαντικά είναι τα όσα καταφέρατε. Μετά από χρόνια πως θα ήθελες να θυμάται ο κόσμος αυτή την ομάδα του Ολυμπιακού;

"Ωραία ερώτηση! Θα ήθελα να θυμάται αυτό που βλέπει ακόμη και τώρα σε αυτή την ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού. Αυτά που μας οδήγησαν δύο σερί χρονιές στην κορυφή της Ευρώπης. Η αστείρευτη ενέργεια και η μαχητικότητα που έβγαζε στο γήπεδο αυτή η ομάδα. Πως παλεύαμε μέχρι το τέλος.

Να θυμάται αυτό που βγαίνει προς τα έξω και που είναι απόλυτα αληθινό. Το γεγονός πως όλοι μεταξύ μας είμαστε αγαπημένοι και δεμένοι σαν οικογένεια. Είμαστε πολύ φίλοι μεταξύ μας και αυτό είναι κάτι που ισχύει, είναι η πραγματικότητα.

Να θυμάται το κλίμα σε αυτή την ομάδα το οποίο ήταν και είναι εξαιρετικό. Όλα τα παιδιά ήμασταν και είμαστε σεμνοί, ταπεινοί, δουλεύουμε πάρα πολύ, βγαίνουμε παρέα. Είμαστε μία καλή παρέα και όλο αυτό το παρεΐστικο μας βγήκε σε καλό τόσο στα αποδυτήρια, όσο και στο αγωνιστικό κομμάτι. Κυρίως βγήκε σαν αποτέλεσμα, γιατί έφερε σημαντικούς τίτλους.

Καλώς η κακώς, όμως, ο κόσμος θυμάται πάντα τις κούπες και αυτή η ομάδα έφερε Πρωταθλήματα σε Ελλάδα και Ευρώπη, δίνοντας τέλος σε μία ανομβρία 15 ετών. Αυτό άλλωστε είναι το πιο σημαντικό, αυτό είναι που μένει, τα τρόπαια θα θυμάται, αλλά ας θυμάται κιόλας πως ήμασταν μία δεμένη παρέα".
olympiacos-blog
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ