2014-05-13 17:10:08
Φωτογραφία για Αυτή είναι η νέα βουβουζέλα του Μουντιάλ! Η αλήθεια είναι πως... φέρνει πονοκέφαλο! [video]
Η νέα βουβουζέλα ακούει στο όνομα κασιρόλα και είναι κατασκευασμένη από ανακυκλωμένο πλαστικό.

Πρόκειται για μια κάψουλα με υποδοχές για τα δάχτυλα, ενώ ο ήχος που παράγει παραπέμπει σε κουδούνισμα.

Σε αντίθεση με εκείνη που υπήρχε στα γήπεδα της Νότιας Αφρικής η κασιρόλα είναι ειδικά σχεδιασμένη για χρήση στα στάδια, ενώ για τη δημιουργία της επιστρατεύθηκε και ο μουσικός Καρλίνιος Μπράουν. Το νέο όργανο πανηγυρισμού θα φτάσει στα χέρια των φιλάθλων τον Ιούνιο, κατά τη διάρκεια του Κυπέλλου συνομοσπονδιών.

Η χρήση της βουβουζέλας το 2010 προκάλεσε πονοκέφαλο σε εκατομμύρια φιλάθλους και τηλεθεατές αφού παρήγαγε ήχο της τάξης των 127 ντεσιμπέλ που σύμφωνα με τους ειδικούς μπορεί να βλάψει την ακοή μέσα σε 15 λεπτά.

Τον Μάρτιο του 2013 η FIFA προσπάθησε να απαγορεύσει τη χρήση τέτοιου είδους μουσικών οργάνων, υποστηρίζοντας ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως όπλο από τους οπαδούς ή κόλπο για να αποκτήσει δημοσιότητα.


Η παγκόσμια ομοσπονδία "δικαιώθηκε" στις 28 Απριλίου 2013. Την ημέρα που "εγκαινιάστηκε" η κασιρόλα, στο ντέρμπι μεταξύ της Μπαΐα και της Βιτόρια, οπαδοί των γηπεδούχων πέταξαν εκατοντάδες εξ αυτών στον αγωνιστικό χώρο της "Αρένα Φόντε Νόβα", θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να εκφράσουν την οργή τους για τη βαριά ήττα της ομάδας τους με 5-1.

Ένα μήνα αργότερα ο υπουργός δικαιοσύνης της χώρας Ζοζέ Εντουάρντο Καρντόσο τόνισε ότι δεν θα επιτραπεί η χρήση της κασιρόλα στα γήπεδα κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Αρκετοί άνθρωποι, εξάλλου, που μοχθούν για τη διατήρηση των Βραζιλιάνικων παραδόσεων, έχουν εναντιωθεί στη νέα ηχητική καινοτομία, υποστηρίζοντας ότι δεν είναι τίποτα παραπάνω από ένα αντίγραφο του παραδοσιακού οργάνου ονόματι κασίσι. Η μοναδική διαφορά τους είναι ότι στην κασιρόλα έχουν προστεθεί υποδοχές για τα δάχτυλα που θυμίζουν σιδερογροθιά.
Tromaktiko
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ