2014-05-13 19:17:05
Φωτογραφία για Στην Κίνα θα μεταβεί ο Πούτιν στις 20 Μαΐου
O πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν θα επισκεφθεί τη Σαγκάη την 20ή Μαΐου έπειτα από πρόσκληση του Κινέζου ομολόγου του Σι Τζινπίνγκ προκειμένου να... συνομιλήσουν για τη ρωσοκινεζική συνεργασία μεσούσης της κρίσης μεταξύ της Ρωσίας και των χωρών της Δύσης για την Ουκρανία.

«Στο πλαίσιο της επίσκεψης θα υπογραφεί μια σειρά σημαντικών εγγράφων στους τομείς της οικονομίας, του εμπορίου, της ενέργειας και για θέματα ανθρωπιστικού ενδιαφέροντος» ανέφερε σε μια ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του Κρεμλίνου.

«Οι συνθήκες και οι προοπτικές της ρωσοκινεζικής συνεργασίας στο διεθνές σκηνικό επίσης θα εξετασθούν» διευκρίνισε η ανακοίνωση. «Εμείς ελπίζουμε ότι η επίσκεψη αυτή θα σηματοδοτήσει ένα νέο βήμα για τη συνεργασία μας συνολικά και τη στρατηγική συνεργασία μας». Σύμφωνα με το Κρεμλίνο, ο Πούτιν θα επισκεφθεί την 21η Μαΐου στην τέταρτη σύνοδο της Συνόδου για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης και της Κοινής Δράσης στην Ασία (Cica), ένα φόρουμ περιφερειακής ασφαλείας κατά τη διάρκεια του οποίου ο Ρώσος πρόεδρος θα έχει «μια σειρά διμερών συναντήσεων».


Η Μόσχα πολλαπλασιάζει τις διπλωματικές επαφές και τις εμπορικές διαπραγματεύσεις με την Κίνα, την ώρα που η ουκρανική κρίση αυξάνει τις εντάσεις μεταξύ της Ρωσίας και των χωρών της Δύσης. Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ είχε επισκεφθεί στα μέσα Απριλίου το Πεκίνο για να προετοιμάσει την επίσκεψη του Πούτιν, αλλά επίσης για να συζητήσει για την κατάσταση στην Ουκρανία, ενώ είχε επαινέσει την «ισορροπημένη και αντικειμενική θέση» της Κίνας. Η Ρωσία έχει επίσης εντείνει αυτές τις τελευταίες εβδομάδες τις διαπραγματεύσεις της με το Πεκίνο για μια σύμβαση-μαμούθ που θα μπορούσε να υπογραφθεί κατά τη διάρκεια αυτής της επίσκεψης και θα επιτρέψει στον ρωσικό γίγαντα Gazprom να εισέλθει στην τεράστια κινεζική αγορά. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ