2014-05-13 19:07:26
Φωτογραφία για Πέτρος Αχιλλεόπουλος - Πάτρα Δυνατή: Εμείς, δεν θα επιτρέψουμε ποτέ την απαξίωση των υπαλλήλων του Δήμου
Ο εκπρόσωπος τύπου της Παράταξης «Πάτρα Δυνατή» κ. Πέτρος Αχιλλεόπουλος κατά τη διάρκεια της σημερινής τακτικής ενημέρωσης των δημοσιογράφων δήλωσε:

«Η οικονομική κρίση στη χώρα μας δημιούργησε μια νέα πραγματικότητα και στη Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Η μείωση του προγράμματος Δημοσίων επενδύσεων και η κατακράτηση του 60% των θεσμοθετημένων πόρων της Αυτοδιοίκησης για τις ανάγκες της Γενικής Κυβέρνησης, δημιούργησε μεγάλη οικονομική ασφυξία στους Δήμους.

Έτσι, η ανάγκη για την επιβίωση των Δήμων και για την εξυπηρέτηση των αναγκών των πολιτών βασίστηκε ολοένα και περισσότερο στην Αρχή της Ανταποδοτικότητας, δηλ. ο πολίτης να καταβάλλει ανταποδοτικό τέλος για κάθε υπηρεσία που του προσφέρει ο Δήμος.

Αλλά, αυτή πολιτική είναι βέβαιο ότι θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια στη σταδιακή ιδιωτικοποίηση δομών και υπηρεσιών των Δήμων και ήδη τα ιδιωτικά συμφέροντα συνωστίζονται διαγκωνιζόμενα στην αφετηρία αυτών των κερδοφόρων διεκδικήσεων και ποικιλότροπα επιχειρούν να διαμορφώσουν ευνοϊκούς πολιτικούς συσχετισμούς για τις επιχειρηματικές τους επιδιώξεις και μέσω των εκλογών.


Όμως , επειδή η επίτευξη αυτών των επιδιώξεων προϋποθέτει την απαξίωση της πολιτικής και διοικητικής ικανότητας ενός Δήμου να ανταποκριθεί με την απαιτούμενη επάρκεια στις ανάγκες του τόπου και των πολιτών, ώστε τελικά η ιδιωτικοποίηση να εμφανίζεται ως αδήριτη ανάγκη της πραγματικότητας, θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε με απόλυτα σαφή και κατηγορηματικό τρόπο:

1) Εμείς, δεν θα επιτρέψουμε ποτέ την απαξίωση των υπαλλήλων του Δήμου μας και ουδέποτε θα αποδεχθούμε να εφαρμόσουμε τα κριτήρια αξιολόγησης που δια νόμου και a priori χαρακτηρίζουν το 25% άριστους, το 60% μέτριους και το 15% των υπαλλήλων ως άχρηστους και άρα «ως εφεδρικό έρμα για πέταμα στη θάλασσα της ανεργίας (διαθεσιμότητα & απολύσεις)»

Δεν λέμε απλά ΟΧΙ στις απολύσεις, αλλά θα απαιτήσουμε και νέες προσλήψεις για να αυξήσουμε την ποιότητα των προσφερόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες.

Δεν μπορεί στον Δήμο Πατρέων να αναλογεί ένας υπάλληλος ανά 175 δημότες (1.221 υπάλληλοι περιλαμβανομένων των 70 σχολικών φυλάκων και 38 δημοτικών αστυνομικών που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα), όταν για παράδειγμα η αναλογία στον Δήμο Θεσσαλονίκης είναι ένας υπάλληλος για 91 δημότες και στον Δήμο Αθηναίων αναλογεί ένας υπάλληλος για 74 δημότες, στον Πειραιά ένας υπάλληλος για 57 δημότες.

Η Πάτρα, ο τρίτος δήμος της χώρας θα πάψει να είναι φτοχωσυμπέθερος και να αρκείται στα ψίχουλα.

«Η Πάτρα πρέπει να ξαναγίνει αρχόντισσα». Μια έννοια που πρέπει να διαπερνάει κάθε δημοτική δραστηριότητα, αλλά και κάθε τομέα που αγγίζει την καθημερινότητα των απλών πολιτών.

2) Εμείς, λέμε ΟΧΙ στην ιδιωτικοποίηση του νερού. «Το νερό είναι κοινωνικό αγαθό εν ανεπαρκεία» και είναι υποχρέωση του Δήμου να το παρέχει στους πολίτες, σε αφθονία και εξαιρετική ποιότητα (και όχι να καταφεύγουν οι πολίτες με δυσεντερία στο νοσοκομείο, όπως έγινε πρόσφατα στο Καστρίτσι).

Μάλιστα θα επανεξετάσουμε εκ βάθρων την τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΥΑΠ και θα επανακαθορίσουμε τα κριτήρια διαμόρφωσης τους κόστους προς τον καταναλωτές των τοπικών διαμερισμάτων, σε μια προσπάθεια συνολικής μείωσης των τελών.»

Οι τρείς εναλλακτικές προτάσεις για τις εκλογές της Κυριακής

Στη κάλπη της Κυριακής και ανεξάρτητα από τον αριθμό των υποψηφιοτήτων, οι πολίτες καλούνται ουσιαστικά να επιλέξουν ανάμεσα σε τρεις διαφορετικές εναλλακτικές πολιτικές προτάσεις:

1η ) Την απαρέγκλιτη εφαρμογή του Σχεδίου Δράσης όπως διαμορφώθηκε και υπογράφηκε από τον σημερινό Δήμαρχο στο πλαίσιο της επιτήρησης του Δήμου για την πιστή τήρηση του προγράμματος εξυγίανσης και το οποίο έχει δεσμευτικούς στόχους, από τους οποίους απαγορεύεται η οποιαδήποτε απόκλιση.

Γεγονός που σημαίνει ότι εκείνοι που διαμόρφωσαν τη στοχοθεσία αυτού του προγράμματος ή σιωπηλά την αποδέχθηκαν και δεν την κατήγγειλαν δημόσια, σημαίνει ότι θα την εφαρμόσουν και στη πράξη μετά τις εκλογές.

Επομένως η διατύπωση από την πλευρά τους, των όποιων αγαθών προθέσεων με την μορφή προεκλογικών εξαγγελιών δεν έχει καμία πολιτική και πρακτική αξία για τους πολίτες και γι’ αυτό ουδέποτε μέχρι σήμερα τις σχολιάσαμε.

2η ) Την ενίσχυση της πολιτικής έκφρασης μιας έντονης και ριζικά κάθετης διαφωνίας και συνεχούς προσπάθειας για την σταδιακή διαμόρφωση πολιτικών όρων μέσα στη κοινωνία που θα οδηγήσει σε μια εκ βάθρων ανατροπή του υπάρχοντος πολιτικού συστήματος σε απροσδιόριστο μελλοντικό χρόνο.

3η ) Την ρεαλιστική αυτοδιοικητική πρόταση που έχει συγκεκριμένο και άμεσα υλοποιήσιμο πρόγραμμα με σαφείς στόχους και ιεραρχημένες προτεραιότητες , που δεν αποδέχεται άκριτα τους στόχους του σημερινού Σχεδίου Δράσης του Δήμου και θα το αναθεωρήσει άμεσα μετά τις εκλογές, ενσωματώνοντας εκείνες τις πολιτικές που θα υπηρετούν τον άνθρωπο και τις πραγματικές ανάγκες του και ταυτόχρονα θα επαναφέρουν τη χαμένη αυτοπεποίθηση στη πόλη. προσδίδοντας τον αναγκαίο αναπτυξιακό βηματισμό που θα την οδηγήσει με σιγουριά και αξιοπρέπεια στο μέλλον.

Αυτή την εναλλακτική πολιτική πρόταση εκφράζει η υποψηφιότητα του Ν. Οικονομόπουλου και αυτήν θα υπηρετήσουν αταλάντευτα οι κοινωνικές δυνάμεις που συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιο της παράταξης ΠΑΤΡΑ ΔΥΝΑΤΗ, αλλά και οι πολίτες που θα στηρίξουν την ελπιδοφόρα αυτή προοπτική με την ψήφο τους στις εκλογές της Κυριακής.

Η ώρα της ευθύνης πλησιάζει και οι πολίτες της Πάτρας θα κάνουν την κρίσιμη επιλογή τους για την επόμενη δύσκολη πενταετία.

*ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 15 ΜΑΙΟΥ ΣΤΙΣ 8Μ.Μ. Ο Κ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑ ΔΕΧΘΕΙ ΤΟΥΣ ΠΑΤΡΙΝΟΥΣ ΚΑΙ ΘΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ-ΣΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΠΑΤΡΑ ΔΥΝΑΤΗ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑΝΑΣΣΗΣ
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ