2014-05-13 20:31:07
Φωτογραφία για Βασίλης Τσιάρτας: «Πιστεύω σε αυτή την ομάδα»
Την πίστη ότι η Εθνική ομάδα μπορεί να έχει μια αξιόλογη πορεία στο Μουντιάλ εξέφρασε ο... Βασίλης Τσιάρτας μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ 94.6.

Ο παλαίμαχος άσος επεσήμανε μάλιστα ότι η Εθνική πρέπει να μην αγωνιστεί αμυντικά αλλά προσπαθήσει να παίξει περισσότερο ορθολογικά.

Ακολουθούν οι σημαντικότερες δηλώσεις του Βασίλη Τσιάρτα στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6 και την εκπομπή «Εκ της Διευθύνσεως» με τον Γιώργο Χελάκη:

-για το πέναλτι που εκτέλεσε εύστοχα στο παιχνίδι με την Ιρλανδία το οποίο σφράγισε το εισιτήριο για την τελική φάση του Euro 2004 στην Πορτογαλία:

«Από τις στιγμές που δεν μπορούμε να ξεχάσουμε. Είναι πράγματα που δρομολόγησαν την εξέλιξη της Εθνικής. Μην ξεχνάμε ότι στην καριέρα ενός ποδοσφαιριστή οι επιτυχίες είναι λιγότερες από τις αποτυχίες και αυτές μένουν στο μυαλό.

Ευτυχώς δεν έκανα το λάθος… Ξέραμε από πριν πόσο κρίσιμο ήταν το ματς
. Από εμάς εξαρτιόταν εάν θα περάσουμε ή όχι. Είχαμε ζοριστεί αλλά το θέμα είναι ότι από την στιγμή που κερδίσαμε το πέναλτι μέχρι και να το εκτελέσω πέρασε ένα πεντάλεπτο. Σε αυτό ουδέποτε πέρασε από το μυαλό μου «αν το χάσω». Συγκεντρώθηκα και το χτύπησα. Σε ένα παιχνίδι είναι κάποια πράγματα καθορισμένα τα οποία και αλλάζουν όμως ανάλογα με το ματς. Είχα αποφασίσει από πριν πως θα το χτυπήσω. Όλοι οι παίκτες έχουν ένα σημείο εμπιστοσύνης, ένα σημείο που το έχουμε περισσότερο εύκολο να στείλουμε τη μπάλα. Με το που φτάνω λίγο πριν την μπάλα και σταματώ, ο τερματοφύλακας κόλλησε… Εκεί κέρδισα το πλεονέκτημα. Είχα δύο επιλογές ανάλογα τη θέση του τερματοφύλακα»

-για την πορεία στην Πορτογαλία και το γκολ στο παιχνίδι με την Τσεχία:

«Δεν μπορούμε να κρύβουμε αυτά που σκεπτόμασταν. Όταν πήγαμε στο EURO θέλαμε μια νίκη. Όταν το καταφέραμε από το πρώτο παιχνίδι απελευθερωθήκαμε. Το ματς με την Τσεχία ήταν ο τελικός –ουσιαστικά- για εμάς. Γιατί οι Τσέχοι για εμένα είχαν την καλύτερη ομάδα του τουρνουά. Έγινε ένα έντονο ματς στο οποίο έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα οι Τσέχοι δεν είχαν περιθώριο αντίδρασης.

Στα αποδυτήρια είπα στα παιδιά ότι αφού δεν χάσαμε μέχρι τώρα πάμε για τη νίκη. Πριν το κόρνερ έχει γίνει ένα φάουλ. Του είπα του Δέλλα προωθηθεί. Τον βρήκα στο πέναλτι, αλλά η κεφαλιά του δεν είχε δύναμη. Όμως ήταν ένα σημείο που δείξαμε στους Τσέχους ότι έχουμε τη δύναμη να πάρουμε τη νίκη. Ο Ρεχάγκελ ήθελε πάντα να έρχονται οι ποδοσφαιριστές από πίσω και να βρίσκουν στη κίνηση της μπάλας. Εγώ όμως με τους παίκτες που είχαμε, διαφωνούσα. Στον Δέλλα του έλεγα να πάει στο πρώτο δοκάρι. Ο Δέλλας, δεν πηδάει γιατί ο αμυντικός δεν τον αφήνει να κινηθεί αλλά είχε τόση δύναμη το χτύπημα που απλώς έβαλε το κεφάλι»

-για συμμετοχή της Εθνικής στο Μουντιάλ της Βραζιλίας:

«Αισιόδοξος είμαι πάντα. Και αυτό αυξάνεται από το γεγονός ότι η ομάδα έχει καθιερωθεί ότι παίζει σε μεγάλες διοργανώσεις. Έχουμε εμπειρία. Όμως αντιμετωπίζουμε τρεις διαφορετικές σχολές ποδοσφαίρου. Μεγάλο ρόλο όμως θα παίξει η κατάσταση π[ου θα είμαστε και πως θα επιλέξουμε να παίζουμε. Η Εθνική θα πρέπει να παίζει το ποδόσφαιρο της, γιατί έχει τη δυνατότητα αυτή, ανεξάρτητα κι αν έχει δείξει ότι αμυντικά είναι πιο δυνατή. Η ομάδα έχει δείξει ότι έχει ισορροπία και μπορεί να παίξει ορθολογικό ποδόσφαιρο».

-για την σύγκριση της Εθνικής ομάδας του 2004 με αυτή:

«Δεν μ’ αρέσουν οι συγκρίσεις. Ο κάθε παίκτης είναι διαφορετικός. Αυτό που είχε εκείνη η Εθνική ομάδα και δεν το έχουμε σε εκείνο το βαθμό είναι ότι είχαμε πολλές προσωπικότητες.

Αυτό που έχει η Εθνική σήμερα είναι το μέταλλο και η εμπειρία. Τα παιδιά παίζουν σε μεγάλα πρωταθλήματα και έχουνε απομυθοποιήσου τους παίκτες. Πιστεύω σε αυτή την ομάδα. Και είμαι σίγουρος ότι εάν παίξει η Εθνική αυτό που μπορεί τότε θα έχουμε μια αξιόλογη παρουσία». Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ