2014-05-14 07:54:04
Φωτογραφία για Η θάλασσα τρέφει την πόλη: Μια διαδρομή στην οικολογία του θαλάσσιου μετώπου
Είναι αλήθεια ότι κάποτε οι άνθρωποι έκαναν μπάνιο στην παραλία της Θεσσαλονίκης; Επιτρέπεται να ψαρεύουμε στον Θερμαϊκό και αν ναι τα ψάρια τρώγονται; Τι είναι η κόκκινη παλίρροια και κατά που πέφτει αυτός ο κήπος των γλυπτών;  Ποίος έφτιαξε τις ιπτάμενες ομπρέλες και γιατί ο κήπος των εποχών μοιάζει με λιβάδι;

Όλα αυτά και ακόμη παραπάνω μπορούν να μάθουν τα παιδιά από 10 έως 14 χρονών μέσα από το διαδραστικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα "Η θάλασσα τρέφει την πόλη: Μια διαδρομή στην οικολογία του θαλάσσιου μετώπου" που διοργανώνεται στα πλαίσια του Θεσσαλονίκη - Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014 από τους Φίλους της Νέας Παραλίας. Σκοπός του προγράμματος είναι τα παιδιά να συνειδητοποιήσουν την στενή και αμφίδρομη σχέση της πόλης με την θάλασσα και να εξοικειωθούν με την νέα αναπλασμένη μορφή του παράλιου μετώπου.

Το πρόγραμμα θα εκτελείται με την βοήθεια εμψυχωτών και εθελοντών της διοργάνωσης κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 11.30 το πρωί με αφετηρία το περίπτερο του Κήπου του Απογευματινού Ήλιου. Οργανωμένες επισκέψεις σχολείων ή ομάδων μαθητών μπορούν επίσης να γίνουν κάθε Τετάρτη και σε όλη την διάρκεια του προγράμματος.


Η συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι δωρεάν και για κρατήσεις θέσεων οι γονείς μπορούν να επικοινωνούν σημειώνοντας τηλέφωνο και ονοματεπώνυμο παιδιών στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο [email protected] ή για οργανωμένες επισκέψεις με την κ.Κούρτη στο τηλέφωνο 6944446739.  

                                       
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ