2014-05-14 07:57:27
Φωτογραφία για Άρθρο του ΕΠ.ΟΠ. Λχία (ΕΜ) Μίχα Ηρακλή
Η οικογένεια, ένα σπιτικό ,ένας θεσμός, μία ομάδα ανθρώπων με, εξ αίματος και μη, συγγένεια μεταξύ τους  ζώντας επί των πλείστον αρμονικά κάτω από μία η περισσότερες στέγες.

Η Μονάδα, μία ευρύτερη οικογένεια αγνώστων αρχικά ανθρώπων, που όμως καλείται να συνυπάρξει για την επίτευξη ενός σκοπού , ενός έργου, μιας ιδέας. Πατέρας αυτής ο Διοικητής που καλείται να καλλιεργήσει το ιδανικό κλίμα συνύπαρξης όλων των στελεχών αλλά και την καθοδήγηση τους σωστά , δίκαια , και αμερόληπτα για να μπορέσει να εκτελέσει στο 100% η και παραπάνω, την αποστολή της Μονάδας. Ο ενδιάμεσος αποδέκτης πολλαπλών πληροφοριών της Ιεραρχίας και των υφισταμένων του όπου πρέπει να διατηρεί την ψυχραιμία και την ορθότητα της κρίσης, αλλά και της ευθύνης του βάρους της θέσης του.

Ο προϊστάμενος σχηματισμός, μία μεγαλύτερη οικογένεια ανθρώπων με βάση την εμπειρία των χρόνων διοίκησης, και ενίοτε στρατιωτικής πολιτικής και παραγόντων για τον έλεγχο και καθοδήγηση των υφιστάμενων Μονάδων. Αποτελείται από Διευθυντές , Ταξίαρχους , Στρατηγούς και κατώτερα στελέχη για την εύρυθμη λειτουργία και διακίνηση πληροφοριών – διαταγών.


Συμπεριφορές των Διευθυντών , Ταξιάρχων και Στρατηγών πρέπει να είναι σαν του γηραιότερου Πατέρα Διοικητή με όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά του Διοικητή και να εμπνέει εμπιστοσύνη αλλά και να δίνει άμεσες και σωστές λύσεις των τυχών προβλημάτων που προκύπτουν.

Είναι τιμή για ένα κατώτερο στέλεχος να γνωρίζει από πρώτο χέρι τον Στρατηγό εκείνον όπου θα τον καθοδηγήσει στο πεδίο της (καθημερινής) μάχης όπου και σύμφωνα με τους Νόμους του Κράτους καλείται να πεθάνει υπό τις Διαταγές του.

Τι γίνεται όμως όταν ο γηραιότερος λόγω βαθμού ή και θέσης αλλάζει την συμπεριφορά του προς το χειρότερο;; Η διαφθορά της εξουσίας είναι τεράστια αν το επιτρέπεις να σου συμβεί. Προβλήματα συμπεριφορών και αντιμετώπισης πρέπει να εξαλείψουν διότι είμαστε όλοι μια μεγάλη οικογένεια κάτω από την ίδια στέγη.

Η στέγη μας είναι η Ελληνική Σημαία και πρώτα από όλα υπακούμε στις Διαταγές της.

Η στέγη μας είναι ο Εθνικός μας Ύμνος που δακρύζουμε και ανατριχιάζουμε στο άκουσμά του.

Η στέγη μας είναι η στολή μας που πρέπει να την τιμούμε με κάθε κόστος.

Είμαστε όλοι από την ίδια πλευρά του ποταμού. Ας σταματήσουν τα προβλήματα συμπεριφορών και αντιμετώπισης μεταξύ μας. Είμαστε όλοι στελέχη και μας αγκαλιάζει όλους η ίδια Ελληνική Σημαία. Από τον Στρατηγό μέχρι τον τελευταίο ΕΠ.ΟΠ. Στρατιώτη.

ΕΠ.ΟΠ. Λχίας (ΕΜ) Μίχας Ηρακλής

Γενικός Γραμματέας ΕΣΠΕΑΜΘ

ΠΗΓΗ: http://espeamth.gr/index.php/18-arthra/190-i-oikogeneia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ