2014-05-14 08:40:18
Φωτογραφία για Στη Λάρισα διεθνή ΜΜΕ για το Ευρωπαϊκό Στρατηγείο
«ΜΕΧΡΙ 15/6 Η ΠΛΗΡΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΟΑΦΡΙΚΑΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ»

Του Γιάννη Ανδρεάκη

Στη Λάρισα βρέθηκαν σήμερα (χθες) οι εκπρόσωποι πολλών ξένων Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης με σκοπό την επίσκεψη και ενημέρωσή τους στο Ευρωπαϊκό Στρατηγείο που έχει την έδρα του στην πόλη.

Εκπρόσωποι διεθνών ειδησεογραφικών πρακτορείων, αλλά και δημοσιογράφοι από ΜΜΕ Ιταλίας, Γαλλίας, Ελλάδας κ.α. ενημερώθηκαν από τους επιτελείς του Στρατηγείου για την πορεία και το χρονοδιάγραμμα των στρατιωτικών επιχειρήσεων στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία.

Ο Επιχειρησιακός Διοικητής, Γάλλος Στρατηγός Philippe Ponties και ο Επιτελάρχης, Ταξίαρχος Χρήστος Δρίβας, παραχώρησαν συνέντευξη τύπου ενημερώνοντας για το σύνολο των θεμάτων που αφορούν την παρουσία στρατιωτικών δυνάμεων στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία όπου μαίνονται συγκρούσεις οπλισμένων ομάδων.


Μεταξύ άλλων επισημάνθηκε: «στόχος είναι μέχρι τις 15 Ιουνίου 2014 να υπάρξει πλήρης επιχειρησιακή ανάπτυξη των ευρωπαϊκών δυνάμεων στην πρωτεύουσα Μπανγκί της Κεντροαφρικανικής Δημοκρατίας, ενώ το χρονοδιάγραμμα προβλέπει ότι οι επιχειρήσεις θα διαρκέσουν έξι μήνες. Ως ημερομηνία ολοκλήρωσης έχει οριστεί η 15η Δεκεμβρίου 2014, ενώ μέχρι το τέλος του 2014 θα παραδοθεί πλήρως η δράση στην Ειρηνευτική Επιχείρηση των Ηνωμένων Εθνών (MINUSCA)».

Το σύνολο της δύναμης αναμένεται να φτάσει τους 870 άνδρες, ενώ οι ευρωπαϊκές στρατιωτικές δυνάμεις που θα βρίσκονται στο Μπανγκί, θα έχουν ως χώρο δράσης το αεροδρόμιο και δύο συνοικίες της πρωτεύουσας όπου κατοικούν χριστιανικοί και μουσουλμανικοί πληθυσμοί.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι επιτελείς απέκλεισαν σε όλους τους τόνους την αποστολή ελληνικών στρατιωτικών δυνάμεων στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία.

Σε ότι αφορά το Ευρωπαϊκό Στρατηγείο Λάρισας, σ’ αυτό υπηρετούν 128 στελέχη από 17 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ οι 74 εξ αυτών είναι Έλληνες.

Στη συνέχεια και αν τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα και υπάρξει απεμπλοκή των ευρωπαϊκών δυνάμεων από την Κεντροαφρικανική Δημοκρατία στα τέλη του 2014, τότε και μετά από μικρή χρονική περίοδο θα απενεργοποιηθεί και το Ευρωπαϊκό Στρατηγείο της Λάρισας.

Στους δημοσιογράφους δόθηκε η ευκαιρία ξενάγησης στους χώρους του Ευρωπαϊκού Στρατηγείου και αναλυτικής ενημέρωσης από επιτελικά στελέχη του.

ΠΗΓΗ: http://www.larissanet.gr/2014/05/13/larisa-diethni-mme-europaikostratigeio/
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ