2014-05-14 11:16:16
Φωτογραφία για Άποψη Αναγνώστη: Γιατί θα ψηφίσω Γέφυρες
Οκ είμαι από αυτούς που είχαν ψηφίσει ΝΔ το 2012. Σκεφτόμουν και τον Τζήμερο αλλά με χαλούσε η συνεργασία με τον Βαλλιανάτο. Τώρα στη νέα συνεργασία Δ.Ξ - Δράσης, Βαλλιανάτος δεν υπάρχει, άρα κανένα πρόβλημα για εμένα.

Ως φανατικός υποστηρικτής της ρήξης με το πασοκικό καρκίνωμα και της υιοθέτησης ενός 100% ευρωπαϊκού μοντέλου δημόσιας διοίκησης, οι επιλογές που θα μπορούσα να έχω είναι: ΝΔ, Γέφυρες, άντε και κανά Ποτάμι (λόγω πολλών αξιόλογων ατόμων με Ευρωπαϊκή νοοτροπία, όπως Κουρετάς, Κιντή κ.α).

Ας αρχίσουμε με τη ΝΔ. Είναι κυβέρνηση 2 χρόνια, κατά τη διάρκεια των οποίων βγήκε ένα μη βιώσιμο πλεόνασμα μέσα από ληστρική φορολόγηση του μη εισοδήματος, τη στιγμή που το ΑΕΠ της χώρας πέφτει συνεχώς. Ο πιο συμβιβασμένος θα πει: οκ, έπρεπε να γίνει αυτό για να μηδενιστεί το έλλειμμα, όμως ακόμα κι έτσι, αυτό οδηγεί στην απόλυτη καταστροφή αν παράλληλα δεν πολεμηθούν οι συντεχνίες που τσακίζουν την επιχειρηματικότητα
. Ο ΟΑΣΑ βρήκε 200 φόρους υπέρ τρίτων που χαντακώνουν την επιχειρηματικότητα και έπρεπε τουλάχιστον αυτοί να καταργηθούνε, αλλά η κυβέρνηση αυτή δεν ήταν ικανή να κάνει ούτε αυτό. Μετέτρεψε τους 10 από αυτούς σε φόρους υπέρ του κράτους (για να τους δώσει στους πελάτες της από την πίσω πόρτα), και ονόμασε αυτό το πράγμα μεταρρύθμιση. Η δε απεριόριστη νομοθεσία (άλλο πρωτοφανές φαινόμενο για δυτικό κράτος) που καθιστά το περιβάλλον ακατάλληλο για επενδύσεις, δεν μειώθηκε στο παραμικρό. Το μόνο που έγινε ήταν κάποια δειλά βήματα στο άνοιγμα ορισμένων επαγγελμάτων, αλλά με αυτό το ρυθμό δε θα γίνουμε ευρωπαϊκό κράτος ούτε σε 100 χρόνια.

Δεν εκπλήσσομαι, γιατί αποδείχτηκε ότι οι περισσότεροι στη ΝΔ είναι άνθρωποι πασοκικής νοοτροπίας. Από κάτι τύπους σαν τον Ταμήλο, μέχρι τη γαλάζια νεολαία στα πανεπιστήμια, τη ΔΑΠάρα, που αντί να βαρέσει διάλυση και να ζητήσει την εφαρμογή ευρωπαϊκού μοντέλου διοίκησης στα πανεπιστήμια, προτίμησε να συνεχίσει να παίζει τον συνηθισμένο ρόλο της σε αυτό το πρωτοφανές (για δυτική χώρα) θέατρο διαπλοκής που ακούει στο όνομα "φοιτητικές εκλογές".

Αντίθετα, έβλεπα χτες την παρουσίαση του Ευρωψηφοδελτίου των Γεφυρών. το 95% ήταν ένας κι ένας. Ερευνητές σε προηγμένες επιστήμες σε μεγάλα ξένα πανεπιστήμια, και καταξιωμένοι επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται σε διεθνές επίπεδο (μιας και το Ελληνικό περιβάλλον είναι απαγορευτικό). Άνθρωποι ανεξάρτητοι από κρατικοδίαιτα συμφέροντα και από πασοκικά κατάλοιπα, που δε θα είχαν κανένα κόλλημα να στραφούν ενάντια σε όλα αυτά. Άνθρωποι που έχουν εντοπίσει όλα τα προβλήματα που εμποδίζουν την επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα, και τα τονίζουν με κάθε ευκαιρία.

Μερικούς εξίσου ικανούς ανθρώπους μπορεί να βρει κανένας και στο "Ποτάμι", αλλά εδώ υπάρχει κάτι ύποπτο. Ο Σ.Θ έχει αντιγράψει πολλές προτάσεις του Τζήμερου, και χωρίς καταγεγραμμένο ποσοστό σε εκλογές είχε υπερβολικά πολλή προβολή από όλα τα κρατικοδίαιτα ΜΜΕ, σε αντίθεση με τις Γέφυρες που δέχονται πόλεμο (Ο Πρετεντέρης χτες πήρε δημοσκόπηση που έδινε 1.5% στις Γέφυρες και τις έκρυψε στην επιλογή "άλλο", τη στιγμή που άφησε το ΛΑΟΣ με 1%). Επίσης, κι εγώ αν ήμουν το σύστημα, βλέποντας όλο και περισσότερους να ψάχνουν για "ανανέωση", θα έφτιαχνα ένα κόμμα με τέτοιο προφίλ που όμως στην πραγματικότητα θα ήταν το μακρύ μου χέρι.

Το "ψήφος σε μικρά κόμματα είναι ψήφος στους παρανοϊκούς του Σύριζα", δεν είναι πια επιχείρημα. Εγώ θα ψηφίσω αυτό που πιστεύω, ανεξάρτητα από προγνωστικά, και θα έχω τη συνείδησή μου ήσυχη. Επίσης, δεν ξαναψηφίζω "αργό θάνατο", για να αποφύγω τον απότομο. Αν ψήφιζαν όλοι με αυτό το σκεπτικό, η Ελλάδα θα είχε σωθεί. Η πόλωση είναι αυτό που θέλουν όλοι αυτοί που ρήμαξαν τη χώρα, δε θα τους κάνω τη χάρη.

Μπορεί να μην είμαι σίγουρος για το εαν συμφωνώ με μερικές πιο δευτερεύουσες θέσεις της ΔΞ, όπως ο χωρισμός κράτους-εκκλησίας ή η ύπαρξη τζαμιού που θα πληρώνουν οι ίδιοι οι (νόμιμοι πάντα) μετανάστες από την Ανατολή, αλλά αυτή τη στιγμή προέχουν άλλα, πολύ πιο σημαντικά κατ' εμέ ζητήματα. Επίσης, σε πολλούς δεν εμπνέει εμπιστοσύνη ο Θάνος Τζήμερος ως πρόσωπο. Κι εγώ θεωρώ ότι δεν το πολυέχει το επικοινωνιακό, και ίσως να μην είναι και ο ικανότερος για πρωθυπουργός. Αλλά το έψαξα αρκετά, και αυτό που κατάλαβα είναι ότι η Δημιουργία Ξανά δεν είναι προσωποκεντρικό κόμμα (το 2011 μάλλιστα, πρότειναν να γίνει τεχνοκρατική κυβέρνηση), άρα για εμένα και αυτό το επιχείρημα πάει περίπατο.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ