2014-05-14 12:39:05
Φωτογραφία για Δίκτυο Ελευθέρων Φαντάρων Σπάρτακος: Οι εργαζόμενοι στο Υπουργείο Άμυνας λένε όχι στις ιδιωτικοποιήσεις και τις απολύσεις
Δίκτυο Ελευθέρων Φαντάρων Σπάρτακος: "Οι νέες περικοπές στην Εθνική Άμυνα είναι κρίκος μιας μεγάλης επίθεσης χωρίς ημερομηνία λήξης. 

Την αποφασιστικότητα της συγκυβέρνησης, της Τρόικας και του Υπουργείου Αμύνης, να επιταχύνει την αντιλαϊκή πολιτική, αποτυπώνεται στην απαξίωση των Στρατιωτικών Εργοστασίων και Κέντρων Εκπαίδευσης Τεχνικού, καθώς του Ναυστάθμου με προοπτική την ιδιωτικοποίηση και το ξεπούλημά τους.

Είναι γνωστό ότι οι περικοπές αποτελούν πρόσχημα για να περάσουν την βασική ιδεοληψία που εκφράζεται σήμερα από την ΕΕ και την Κυβέρνηση, για λιγότερο και αποτελεσματικότερο κράτος, που επί της ουσίας, ένα κράτος στην υπηρεσία του κεφαλαίου, καταστρέφοντας μια σειρά από παραγωγικές μονάδες και μεταφορά κερδοφόρων τομέων στο ιδιωτικό κεφάλαιο, με διαγωνισμούς και συμβάσεις ευκαιρίας, και σε βάρος των εργαζομένων, εκτινάσσοντας τα κέρδη της εργοδοσίας και λειτουργώντας παρασιτικά του Δημοσίου.


Αυτή η επίθεση μαζί με τις 390 απολύσεις που πραγματοποιήθηκαν στο Υπουργείο Αμύνης συνεχίζεται με την «αξιολόγηση» των δημοσίων υπαλλήλων, έναν απροσχημάτιστο τρόπο για απολύσεις χιλιάδων εργαζομένων του Δημοσίου και εξευτελισμό-απαξίωση των υπόλοιπων.

Το ότι η αξιολόγηση στο δημόσιο τομέα δεν έχει καμιά σχέση με την πραγματική λειτουργία του δημοσίου προς όφελος της κοινωνίας και συνολικά των εργαζομένων, αποτελούσε κι αποτελεί ένα μηχανισμό υποταγής και πειθάρχησης των εργαζομένων από τις αστικές κυβερνήσεις.

Οι πάντες γνωρίζουν ότι με την ιδιωτικοποίηση και το κλείσιμο μονάδων και εργοστασίων, προκαλούνται κατάργηση οργανικών θέσεων και ταυτόχρονα απολύσεις.

Το τελευταίο διάστημα, με βάση την ειδησιογραφία μπαίνει στο στόχαστρο ένα από τα ποιο ιστορικά εργοστάσια του Υπουργείου, η 700ΣΕ εργοστάσιο ιματισμού και υπόδησης για τις ανάγκες του στρατού ξηράς.

Το κλείσιμο του εργοστασίου θα είναι η απαρχή του συνολικού σχεδίου διάλυσης και ιδιωτικοποίησης και των υπόλοιπων εργοστασίων του Υπουργείου Αμύνης.

Τα παραπάνω αποτελούν αλληλένδετους κρίκους του πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής του 2014-2017, που εντάσσεται στη γενικότερη στρατηγική της ΕΕ, στο νέο (δημοσιονομικό πλαίσιο) για την περίοδο 2014-2020.

Στο επίκεντρο βρίσκεται τα παραπέρα χτύπημα των κρατικών δαπανών που αφορούν στην κάλυψη στοιχειωδών κοινωνικών αναγκών (ασφάλιση, Υγεία, Πρόνοια), ενώ παράλληλα προβλέπεται μπαράζ από νέους και παλαιότερης κοπής ασήκωτους φόρους.

Σ’ αυτή την χωρίς ημερομηνία λήξης επίθεση, η συνδικαλιστή εργοδοτική γραφειοκρατία ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ στην Ομοσπονδία ΠΟΕ-ΥΕΘΑ συνεργάζεται, είναι κοινωνικός εταίρος, όπου διαρκώς αρνείται οποιαδήποτε οργάνωση της πάλης των εργαζομένων, αρνείται ακόμα και τη συμμετοχή της στις απεργίες της ΑΔΕΔΥ, δημιουργώντας απεργοσπαστικούς μηχανισμούς, οδηγώντας τελικά τους εργαζόμενους στην ήττα.

Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να αφήσουν να περάσει αυτή η επίθεση. Δεν πρέπει να γίνουμε συνένοχοι στο ξεπούλημα και διάλυση του Δημοσίου, στην αυταρχικοποίηση του κράτους, στην μετατροπή των εργασιακών σχέσεων σε αρένα.

Να τους σταματήσουμε μέσα από τις γενικές συνελεύσεις των πρωτοβάθμιων σωματείων μας και κόντρα με την συνδικαλιστική γραφειοκρατία, για να μην περάσουν τα αντεργατικά και αντιλαϊκά μέτρα της Κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ.

Για να μην περάσει καμιά ιδιωτικοποίηση-απολύσεις στο Δημόσιο.

Καλούμε τους συνάδελφους να μην προχωρήσουν στη διαδικασία επιμερισμού εισηγήσεων, αξιολογήσεων. Όσοι εμπλακούν στην διαδικασία εισηγητών αξιολόγησης, δεν έχουν θέση στα σωματεία.

Να προχωρήσουμε στη χρήση όλων των μορφών αγώνα για το μπλοκάρισμα, με απεργίες, στάσεις εργασίας, συγκεντρώσεις Για την ανατροπή της Κυβέρνησης και κάθε κυβέρνησης που υπηρετεί αυτή την πολιτική.

Την παύση πληρωμών στους δανειστές, την διαγραφή του χρέους.

Την εθνικοποίηση των τραπεζών και των μεγάλων επιχειρήσεων χωρίς αποζημίωση και με εργατικό έλεγχο.

Την συνολική ρήξη με την ΕΕ και αποδέσμευση από την Ευρωζώνη και την ΕΕ.

Για να ζούμε και να δουλεύουμε για τις ανάγκες μας και όχι για τα κέρδη της εργοδοσίας-κεφαλαίου.

ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΟΥΝ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ

Με αποφασιστικό και μαζικό συλλογικό αγώνα μπορούμε να τους νικήσουμε

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΜΥΝΗΣ που συμμετέχουν στην ταξική πτέρυγα για ένα αγωνιστικό ανατρεπτικό εργατικό κίνημα και για την ταξική ανασυγκρότηση του συνδικαλιστικού κινήματος.

Το παραπάνω κείμενο αποτελεί μαχητική τοποθέτηση εργαζομένων στις αποκαλύψεις του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ και αποδεικνύει ότι υπάρχουν οι όροι και η διάθεση για την συγκρότηση ενός κοινού μετώπου αγώνα μεταξύ των εργαζομένων, των συναδέλφων φαντάρων και των λαικών οικογενειών ενάντια στην ταξική κυβερνητική πολιτική και τα Μνημόνια Ε.Ε.-ΔΝΤ-τραπεζών.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ"
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ