2014-05-14 13:46:08
Φωτογραφία για Δυτική Ελλάδα: Και δεύτερο Αντιπεριφερειάρχη σε Αχαΐα, Αιτωλοακαρνανία και Ηλεία εξήγγειλε ο Απόστολος Κατσιφάρας
Την εκ νέου λαϊκή εντολή να συνεχίσει το σημαντικό έργο που έχει επιτελεστεί μέχρι σήμερα στην Περιφέρεια, ζήτησε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας και εκ νέου υποψήφιος Απόστολος Κατσιφάρας, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην προεκλογική εκδήλωση του συνδυασμού «Δυτική Ελλάδα – Δικαίωμα στην Πρόοδο» στην αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου του Διοικητηρίου Π.Ε. Ηλείας, στον Πύργο.

«Μέσα σε αυτήν την κρίση αναλάβαμε, με τη δική σας εντολή τα καθήκοντά μας, δώσαμε αγώνα με όλες μας τις δυνάμεις και σε όλα τα επίπεδα. Χτίσαμε ένα νέο θεσμό. Δώσαμε τη μάχη της ανάπτυξης σε όλα τα μέτωπα. Ζητώ την αυστηρή και δίκαιη κρίση σας και την εμπιστεύομαι. Ζητώ εντολή για τη συνέχιση και την ολοκλήρωση του έργου μας» ανέφερε ο Περιφερειάρχης απευθυνόμενος στους φίλους, τους υποστηρικτές του συνδυασμού, τους υποψηφίους, αλλά και τους πολίτες που γέμισαν χθες το χώρο που πραγματοποιήθηκε η εκδήλωσης.


Και συνέχισε ο κ. Κατσιφάρας: «Εξαρχής ο στόχος μας ήταν ξεκάθαρος: να φτιάξουμε τη δική μας Δυνατή Τοπική Οικονομία, που θα δημιουργήσει δικές της συνθήκες ανάπτυξης και ευημερίας για τους ανθρώπους της, τους νέους, τους άνεργους. Σε μια εποχή που τα πάντα καταρρέουν, εμείς διαλέξαμε το δρόμο της αφοσίωσης στην υπόθεση της Δυτικής Ελλάδας. Σ’ αυτόν το δρόμο σας καλώ να βαδίσουμε μαζί. Για την προκοπή του τόπου μας, για την ευημερία των πολιτών, για τα παιδιά μας και τη ζωή τους. Για τη Δυτική Ελλάδα που μας αξίζει. Γι’ αυτήν και μόνο γι’ αυτήν θα ψηφίσουμε την Κυριακή που μας έρχεται. Οι αγώνες μας θα είναι σκληροί, θα τους δώσουμε μαζί για να χτίσουμε μια νέα Δυτική Ελλάδα, της Δυτική Ελλάδα του 2020».

Στην αρχή της εκδήλωσης, τον Απόστολο Κατσιφάρα, προλόγισε ο υπ. Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος, ο οποίος υπογράμμισε τη σημασία που θα έχει για την Περιφέρεια και ιδίως την Ηλεία, η επανεκλογή του Περιφερειάρχη και στην επόμενη θητεία, ώστε να συνεχιστεί το έργο για την ανάπτυξη της περιοχής, ενώ, στο τέλος ο επικεφαλής του συνδυασμού παρουσίασε έναν – έναν τους υποψηφίους του ψηφοδελτίου.

Θα οριστεί ένας επιπλέον Αντιπεριφερειάρχης για την τοπική Ανάπτυξη σε κάθε ενότητα

Μπροστά σε πυκνό ακροατήριο, ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Απόστολος Κατσιφάρας, προανήγγειλε τη θεσμοθέτηση Αντιπεριφερειάρχη Τοπικής Ανάπτυξης και Αγροτικής Οικονομίας σε κάθε μια ξεχωριστά Περιφερειακή Ενότητα της Δυτικής Ελλάδος (Αιτωλοακαρνανία- Αχαΐα- Ηλεία).

«Αυτή μας η απόφαση, για την ύπαρξη ενός δεύτερου Αντιπεριφερειάρχη (πέρα από τον χωρικό), αποβλέπει ουσιαστικά στην αποκέντρωση και διανομή αρμοδιοτήτων που στοχεύουν στην ταχύτερη προώθηση ζητημάτων που αφορούν στον πρωτογενή τομέα και στην τοπική οικονομία των τριών Περιφερειακών Ενοτήτων της Δυτικής Ελλάδος» επεσήμανε ο κ. Κατσιφάρας.

Σημαντικό το έργο που έχει γίνει μέχρι σήμερα στην Ηλεία

Ο Απόστολος Κατσιφάρας, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, έκανε έναν απολογισμό του έργου της Περιφέρειας, αναφερόμενος κυρίως στην Ηλεία.

«Στην Ηλεία, όταν παραλάβαμε το ΕΣΠΑ, ήταν ενταγμένα, μόλις 7 έργα, προϋπολογισμού 32 περίπου εκατομμυρίων ευρώ. Συμβάσεις είχαν υπογραφεί μόλις 7, 5 εκ ευρώ και υπήρχαν μηδενικές απορροφήσεις, ενώ αντίθετα σήμερα, στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Δυτικής Ελλάδας, είναι ενταγμένα 48 έργα, δηλαδή επταπλασιάστηκαν οι εντάξεις. Ο προϋπολογισμός τους ξεπερνά το 105 εκατομμύρια ευρώ, οι συμβάσεις τα 63 εκ. ευρώ και οι απορροφήσεις τα 30 εκ. ευρώ. Έργα που παραδίδονται στους πολίτες της Περιφέρειάς μας και κυρίως της Ηλείας, χρήματα που αποδίδονται στην τοπική οικονομία. Έμπρακτα λοιπόν αποδεικνύουμε την μείωση της ψαλίδας μεταξύ των νομών μας» σημείωσε, μεταξύ άλλων ο Απόστολος Κατσιφάρας.

Η πρόταση για την επόμενη πενταετία με στόχους και προοπτική

Ακολούθως, ο Απ. Κατσιφάρας, επικεφαλής του συνδυασμού «Δυτική Ελλάδα – Δικαίωμα στην Πρόοδο» αναφέρθηκε στην πρόταση της παράταξης για την επόμενη πενταετία και τους οκτώ θεματικούς άξονες για την περίοδο 2014-2019.

«Το πρόγραμμά μας έχει στόχους, προοπτική, είναι συνεκτικό και απαντά στις ανάγκες των πολιτών της Περιφέρειάς μας» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ειδικότερα για την Ηλεία περιλαμβάνει την ολοκλήρωση της Ολυμπίας Οδού, όπως άλλωστε έχει διαμηνύσει ο κ. Κατσιφάρας και αποτελεί πάγια θέση του, πως δεν θα χαθεί ούτε ένα χιλιόμετρο από το αρχικό συμβατικό αντικείμενο του έργου, την ανάδειξη της Αρχαίας Ολυμπίας σε πολιτιστικό πόλο διεθνούς εμβέλειας, την αναβάθμιση και επέκταση του λιμανιού Κατακόλου για την περαιτέρω ανάπτυξη της κρουαζιέρας, τη βελτίωση και εκσυγχρονισμό του λιμανιού Κυλλήνης - Δημιουργία μαρίνας.

Κλείνοντας, ο κ. Κατσιφάρας ανέφερε, πως σημαντικό σημείο αποτελεί η ανάπτυξη οδικού άξονα Πύργος – Ολυμπία - Βυτίνα – Τρίπολη, η μελέτη και κατασκευή οδικού άξονα Κυλλήνης – Κουρούτας, η αξιοποίηση του Αεροδρόμιου Ανδραβίδας, η δικτύωση τριπόλου Αρχαία Ολυμπία - Αρχαία Ήλιδα - Επικούρειος Απόλλωνας με Δελφούς, Δωδώνη και Μυκήνες, η ανάδειξη της Αρχαίας Ολυμπίας σε Διεθνές Αθλητικό, Πολιτιστικό και Συνεδριακό Κέντρο, η χωροθέτηση και λειτουργία ΒΙΟΠΑ για τις Μικρομεσαίες επιχειρήσεις, η δημιουργία Πειραματικών Αγροκτημάτων, η εξοικονόμηση νερού και μείωση του κόστους παραγωγού και ο εκσυγχρονισμός όλων των αρδευτικών δικτύων.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ