2014-05-14 14:00:46
Φωτογραφία για Τώρα για την Πάτρα: Με νέο πρόγραμμα οι καταστηματάρχες αντί να πληρώνουν τέλη θα προσλαμβάνουν ανέργους!
"Η δημοτική αρχή του κ. Γιάννη Δημαρά, αφού νοικοκύρεψε τα οικονομικά του Δήμου και σεβάστηκε και το τελευταίο ευρώ των δημοτών, είναι πλέον σε θέση να προχωρήσει στο επόμενο βήμα.

Με μοναδικό στόχο την ανάσχεση της ανεργίας κυρίως στις νέες ηλικίες, ο Δήμος Πατρέων είναι έτοιμος να υλοποιήσει άμεσα -από τις αρχές του 2015- ειδικό πρόγραμμα εργασίας, σε συνεργασία με τον ΟΑΕΔ. Τα χρήματα του προγράμματος εξασφαλίζονται από τη χρηστή διαχείριση και αποτελούν μέρος του προϋπολογισμού που δεν θα λείψει από κανέναν δημότη και καμία δομή του δήμου.

Ήδη από τις αρμόδιες υπηρεσίες εκπονείται το συγκεκριμένο πρόγραμμα, στο οποίο οι καταστηματάρχες εστίασης και αναψυχής της Πάτρας θα έχουν τη δυνατότητα, αντί για να καταβάλουν τα τέλη κατάληψης κοινοχρήστων χώρων στο Δήμο, να προσλαμβάνουν ανέργους από τον ΟΑΕΔ.

Η πρόσληψη θα γίνεται σε ένα ή περισσότερα άτομα, για χρονικό διάστημα που θα προσδιορίζεται βάσει των χρημάτων που ο ιδιοκτήτης του καταστήματος θα έπρεπε να καταβάλει στον Δήμο για έναν χρόνο. Με λίγα λόγια, τα χρήματα που θα πρέπει να πληρώσει ένας καταστηματάρχης του κλάδου της εστίασης, θα χρησιμοποιούνται για την ανάσχεση της ανεργίας στην πόλης μας.


Η εμπλοκή του ΟΑΕΔ στο πρόγραμμα θα έχει να κάνει με την εξασφάλιση του αδιάβλητου της διαδικασίας πρόσληψης και της βεβαίωσης ότι ο προσλαμβανόμενος είναι άνεργος.

Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει στις αρχές του νέου έτους (1/1/2015), όπου οι καταστηματάρχες που θα θελήσουν να συμμετέχουν σε αυτό, θα έχουν τη δυνατότητα να λάβουν ατελώς τις νέες άδειες κατάληψης κοινοχρήστων χώρων. Μοναδική προϋπόθεση για να μην κληθούν να πληρώσουν στη Δήμο όπως γίνεται μέχρι σήμερα, θα είναι να προσκομίσουν μέχρι το Φθινόπωρο του 2015, το ειδικό έγγραφο του ΟΑΕΔ που θα αποδεικνύει ότι συμμετείχαν στο συγκεκριμένο πρόγραμμα εργασίας.

Το ποσό που προϋπολογίζεται στο πρόγραμμα, αγγίζει για το 2015 τα 350.000 ευρώ. Παράλληλα, όμως, με την εκπόνησή του αφήνεται ανοιχτό το ενδεχόμενο, να διεκδικηθούν κι άλλα χρήματα από Κοινοτικά προγράμματα καταπολέμησης της ανεργίας, όπου θα διευρύνουν το χρονικό διάστημα εργασίας και θα πολλαπλασιάσουν τους ανέργους που θα συμμετέχουν σε αυτό.

Εμείς δεν υποσχόμαστε χιλιάδες θέσεις εργασίας, όπως συμβαίνει από άλλους συνδυασμούς το τελευταίο διάστημα, αφού ο Δήμος δεν έχει αυτή τη δυνατότητα.

Ωστόσο, κάνουμε πράξη τα λεγόμενά μας ότι με νοικοκυρεμένα τα οικονομικά του Δήμου, θα μπορέσουμε να περάσουμε στην επόμενη ημέρα, υλοποιώντας το όραμά μας για την Πάτρα του αύριο."
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ