2014-05-14 17:22:04
Φωτογραφία για Αποσπάσματα από τη συνέντευξη του προέδρου της ΔΗΜΑΡ, Φώτη Κουβέλη, στην εκπομπή «Πρώτη Γραμμή»
Διαβάστε αποσπάσματα από τη σημερινή συνέντευξη του Φώτη Κουβέλη: 

"Για τις αποκαλύψεις των Financial Times και το παρασκήνιο της Συνόδου των Καννών.

Πολλά από αυτά, που δημοσίευσαν οι Financial Times, όχι μόνο εγώ, δεν τα γνώριζε και πολύς κόσμος. Δηλαδή, υπήρξε μία ολόκληρη μεθόδευση, αναφορικά με την πορεία και την εξέλιξη της χώρας, αναφορικά με την ευρωζώνη και με την συμμετοχή της στην ευρωπαϊκή οικονομική πραγματικότητα. Αυτά δεν συνιστούν μια ξεκάθαρη και διαφανή πολιτική. Υπάρχει το μεγάλο ζήτημα, πως χαράσσεται και αποφασίζεται η πολιτική, χωρίς κοινωνικούς ελέγχους και λογοδοσία στους Έλληνες πολίτες;

Για τις κυβερνήσεις συνεργασίας

Η «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ» έχει συγκεκριμένες θέσεις, αναφορικά με το τι πρέπει να γίνει. Η χώρα μπαίνει στον αστερισμό των κυβερνήσεων συνεργασίας. Αλλά κυβερνήσεις συνεργασίας για μας έχουν νόημα, μπορούν να αποδώσουν, μόνο αν διαθέτουν προοδευτικό κυβερνητικό πρόγραμμα και ρητές δεσμεύσεις.


Ερώτηση: Εάν αυτό το πρόγραμμα, που προτείνετε γινόταν αποδεκτό από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και σας καλούσαν να επιστρέψετε στην κυβέρνηση, θα επιστρέφατε;

Με βάση τα στοιχεία που έχω, όχι. Τα στοιχεία που έχω είναι στοιχεία αφερεγγυότητας, αναφορικά με όσα που είχαμε συμφωνήσει. Για παράδειγμα, δεν είχαμε συμφωνήσει να παραχωρηθεί το πλειοψηφικό πακέτο των λιμανιών. Αναφέρομαι στα λιμάνια, όχι γιατί είναι μόνο αυτό, αλλά γιατί είναι ουσιώδες ζήτημα. Τα λιμάνια είναι βασικό αποφασιστικό ζήτημα για την ανάπτυξη της χώρας.

Για την αποχώρηση από την τρικομματική κυβέρνηση

Ο ελληνικός λαός και οι πολίτες, όπου και να ανήκουν πολιτικά, λένε: η ΔΗΜΑΡ ήταν δύναμη εγγύησης. Aλλά, από την ώρα, που διαπιστώσαμε, ότι ήθελαν να μας χρησιμοποιήσουν, ως το άλλοθι, αποχωρήσαμε.

Δεν ήθελα σε καμία περίπτωση, από ένα σημείο και μετά να είμαι διακοσμητικός και να παίρνονται αποφάσεις πίσω από την πλάτη μου. Διότι, αυτό δεν είναι κυβέρνηση συνεργασίας.

(…) Δεν έχω προσωποποιήσει ποτέ τις πολιτικές μου διαφορές, τις προσωπικές μου αντιθέσεις και αντιπαραθέσεις. Εκείνο που με ενδιαφέρει είναι η θετικού χαρακτήρα πολιτική δέσμευση. Το θέμα είναι με ποια πολιτική πορεύεται το κάθε πρόσωπο.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ

Η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα εκκρεμές, που κάπου πρέπει να σταθεί.

Από την μια, λέει: «ελάτε να σκίσουμε τα χαρτιά του μνημονίου, σε δεύτερη φάση - μετατόπιση του εκκρεμούς – ελάτε να το διορθώσουμε και σε τρίτη φάση να κάνουμε μια συνέλευση στην Ευρώπη». Και πρόσφατα, «να πάμε σε ρυθμίσεις που έχουν σχέση με δημοψήφισμα», αναφορικά με το αν η χώρα θα είναι ή δεν θα είναι στην ευρωζώνη.

Για την Ευρώπη

Με τα οικονομικά, τα πολιτικά και τα παγκόσμια δεδομένα για την Ελλάδα, η επιλογή στρατηγικού χαρακτήρα είναι η ευρωζώνη και το ευρώ. Χωρίς να σημαίνει ότι δεν πρέπει να υπάρξουν και ρυθμίσεις που αφορούν την ενιαία οικονομική πολιτική της Ευρώπης, η οποία δεν υπάρχει και πρέπει να προκύψει. Να υπάρξει η επί της ουσίας, πολιτική ενοποίηση της Ευρώπης.

Για τις δημοσκοπήσεις

Τι είναι αυτές οι δημοσκοπήσεις, που δίνουν ποσοστά αναποφασίστων από 15% ως 40%; Τι δημοσκοπήσεις είναι αυτές, που δίνουν στην ΔΗΜΑΡ 2,5%, 4% ή και 5%, την στιγμή που την δείχνουν, ως το δημοφιλέστερο κόμμα, με 37%.

Για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών

Επιτυχία για την ΔΗΜΑΡ είναι να βγάλει όσους περισσότερους ευρωβουλευτές μπορέσει. Δώστε δύναμη στη «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ- ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ» γιατί εμείς, αυτή τη δύναμη, θέλουμε να την αξιοποιήσουμε, για τα συμφέροντα των ελλήνων πολιτών και της χώρας. "
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ