2014-05-15 07:22:04
Φωτογραφία για Δράσεις από τον δήμο Αθηναίων για τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων
Με αφετηρία το φετινό εορτασμό της Διεθνούς Μέρας Μουσείων, την Κυριακή 18 Μάη με θέμα «Οι συλλογές των μουσείων μάς ενώνουν», ο ΟΠΑΝ (Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού / Νεολαίας) του Δήμου Αθηναίων θα συμμετάσχει με δράσεις στην Πινακοθήκη Δήμου Αθηναίων (Λεωνίδου και Μυλλέρου, Μεταξουργείο), που θα ξεκινήσουν στις 16 Μάη στις 7 το βράδυ (με δύο ξεναγήσεις από την Εφορο της Πινακοθήκης Κάλλη Πετροχείλου, στις 19.15 και στις 20.15) και θα ολοκληρωθούν στο τέλος Ιουνίου.

«3 ζωγράφοι, 3 ιστορίες» ο τίτλος της πρώτης δράσης: Από τη μόνιμη έκθεση επιλέγονται τρεις σημαντικοί Ελληνες ζωγράφοι, ο Γιώργος Μπουζιάνης, ο Γιάννης Μόραλης και ο Σπύρος Παπαλουκάς και τα έργα τους «φωτίζονται» με αρχειακό υλικό και προσεγγίζονται ερμηνευτικά με ανθρωποκεντρική ματιά, ώστε να αποκαλύψουν ποικίλες ιστορίες. Στόχος της δράσης αυτής, να γνωρίσουν οι επισκέπτες την ιστορία και τις συλλογές της Δημοτικής Πινακοθήκης και να συνειδητοποιήσουν το ρόλο της στη διαμόρφωση της δυναμικής της πόλης.


Για την υλοποίησή της, θα πραγματοποιηθούν ειδικές παρουσιάσεις, προβολές οπτικοακουστικού υλικού, ντοκιμαντέρ, μουσικά δρώμενα, και ενδιαφέρουσες συναντήσεις. Για το σκοπό αυτό, η Πινακοθήκη διευρύνει το ωράριο λειτουργίας της από τις 19.00 έως τις 22.00 τις ημερομηνίες που θα υλοποιηθούν οι δράσεις, τις Παρασκευές 16 και 30 Μάη καθώς και 13, 20 και 27 Ιούνη.

Παράλληλα, το Σάββατο 17 Μάη στις 22.00, στο ίδιο πλαίσιο θα πραγματοποιηθεί ξενάγηση στην έκθεση «Τάσος Ζωγράφος. Αναδρομική» από την επιμελήτριά της, Νέλλη Κυριαζή.
attikipress.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ