2014-05-15 08:23:04
Φωτογραφία για Η κωπηλασία στα σχολεία της Κατερίνης
Συνεχίζεται το πρόγραμμα επισκέψεων που πραγματοποιεί ο Ναυτικός Όμιλος Κατερίνης σε συνεργασία με την Κωπηλατική Ομοσπονδία και τη Γ.Γ.Αθλητισμού, κατόπιν και της σύμφωνης γνώμης των Διευθυντών σχολικών μονάδων της περιοχής μας, με σκοπό την διάδοση της κωπηλασίας και την προτροπή των νεαρών μαθητών να ασχοληθούν με τον αθλητισμό.

Μετά την ολοκλήρωση των επισκέψεων στα γυμνάσια του Δήμου Κατερίνης ήρθε η σειρά των μαθητών της ΣΤ¨τάξης Δημοτικού να γνωρίσουν το Ολυμπιακό άθλημα της κωπηλασίας. Πιο συγκεκριμένα οι καθηγητές Φυσικής Αγωγής και παλιοί πρωταθλητές του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης Τουλιοπούλου Αναστασία (έφορος Δ.Σχέσεων Ν.Ο.ΚΑΤ.), Καρυώτης Κώστας (Β΄Αντιπρόεδρος Ν.Ο.ΚΑΤ.), Μπικογιάννης Γιώργος (Τεχν.Σύμβουλος κωπηλασίας ) και Φυτοπούλου Κατερίνα (Προπονήτρια κωπηλασίας) επισκέφτηκαν τα Δημοτικά Σχολεία Καλλιθέας, Περίστασης και Σ.Σταθμού, όπου έκαναν μια πλήρη παρουσίαση της κωπηλασίας, με την αμέριστη συμπαράσταση και συνεργασία των Διευθυντών κων Συριανίδη Δ. (Δ.Σχ.Καλλιθέας), Παπανικολάου Κ. (Δ.Σχ.Περίστασης), Γκιάτα Αθ. (Δ.Σχ.Σ.Σταθμού), τους οποίους και ευχαριστούν θερμά, καθώς και τους καθηγητές Φ.Α. Ζήση Π., Ντόβα Δ., Λαγόπουλο Ι. και Τζομίδη Κ.


Οι νεαροί μαθητές  είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα μυστικά της κωπηλασίας μέσω εποπτικού υλικού, να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους σε ειδικά κωπηλατικά εργόμετρα, να διαπιστώσουν ότι η κωπηλασία είναι ένα άθλημα που γυμνάζει όλο το σώμα,  αλλά και να ακούσουν από τους υπεύθυνους γυμναστές τα θετικά της άθλησης και ειδικά μέσα στο φυσικό περιβάλλον.

Έμαθαν επίσης τα παιδιά στοιχεία για την ιστορία του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης και τις μεγάλες διεθνείς επιτυχίες που έχει φέρει η κωπηλασία στην Πιερία με πιο πρόσφατες τα Χρυσά μετάλλια στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, στο Πανευρωπαϊκό και τους Μεσογειακούς Αγώνες  πέρυσι, καθώς και ότι  ο Ναυτικός Όμιλος Κατερίνης κατατάσσεται στην κωπηλασία ανάμεσα στα κορυφαία σωματεία Πανελληνίως.

Το τμήμα κωπηλασίας του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης δέχεται νέους αθλητές ηλικίας 12-15 ετών που θέλουν να ασχοληθούν με την κωπηλασία κάθε Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο στις 15:30 στις εγκαταστάσεις του στην Παραλία.
katerini-news.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ