2012-04-23 02:17:03
Φωτογραφία για Περί του Zαππείου ΙΙΙ του Αντώνη Σαμαρά
Οικονομικού περιεχομένου…και με απαντήσεις σε όλα για την επόμενη ημέρα των εκλογών πάνω στα φλέγοντα θέματα της οικονομίας μας έδωσε ο... Αντώνης Σαμαράς σήμερα στο Ζάππειο ΙΙΙ.

Ο κύριος Σαμαράς… εξήγησε αναλυτικά το οικονομικό πρόγραμμά της Ν.Δ. αποδεικνύοντας ότι η Νέα Δημοκρατία είναι ένα κόμμα «φιλικό» στον Έλληνα πολίτη που δεν πρέπει να τον επιβαρύνει και άλλο αφού… το ΠΑΣΟΚ με άστοχες πολιτικές οδήγησε τους πολίτες στην ανεργία την φτώχεια και στο κλείσιμο 250.000 επιχειρήσεων!

‘Οσο… για τα 11.6 δις ευρώ που χρειάζονται ακόμα ο κύριος Σαμαράς το ξεκαθάρισε με έντονο τρόπο ότι θα βρεθούν από την περικοπή των δαπανών του Δημοσίου μέσα από πρόγραμμα περιστολής των δαπανών και αποκρατικοποιήσεων που έχει στα χέρια του.

Για τα δάνεια των πολιτών…ξεκαθάρισε ότι πρέπει να επιβληθεί στις τράπεζες το πλαφόν του 30% στις μηνιαίες δόσεις των πολιτών μέσω ειδικής ρύθμισης από πλευράς των τραπεζών, μέτρο που είναι σύμφωνο και με τις οδηγίες της τράπεζας της Ελλάδος τόνισε ο κύριος Σαμαράς.


Είναι σίγουρο… ότι το πρόγραμμα της Ν.Δ. είναι ένα διαφορετικό οικονομικό πρόγραμμα υπεράσπισης κυρίως των πολιτών σε όλα τα επίπεδα και αυτό φαίνεται καθαρά ότι επιδιώκεται με μία διαφορετική προσέγγιση του μνημονίου και το ξεκλείδωμα των κοινοτικών κονδυλίων από την Ευρωπαϊκή Ένωση με κύριο στόχο την ανάπτυξη στη χώρα μας και ή ενίσχυση του πολίτη!

Μην ξεχνάμε ότι ο κύριος Σαμαράς είναι… ο μόνος πολιτικός που παρουσιάζει οικονομικό πρόγραμμα ενώ ο κύριος Βενιζέλος αρέσκεται να δηλώνει ότι «Οι αντιμνημονιακοί ας μας πούνε πώς θα πλήρωναν μισθούς και συντάξεις»!

Αφήνοντας αιχμές για τη συνέχιση της… ίδιας από πλευράς περιεχομένου οικονομικής πολιτικής που εφαρμόστηκε μέχρι σήμερα από το ΠΑΣΟΚ!

Πάντως η Ν.Δ. έδειξε σήμερα το δρόμο της… διαχείρισης της κρίσης και σίγουρα αποτελεί μια διαφορετική πρόταση φιλική προς τον πολίτη και τον Έλληνα επιχειρηματία που θέλει να πάει η Ελλάδα «μπροστά» μέσα από την κοινή διαπίστωση όλων του… «λεφτά δεν έχουμε» του Αντώνη Σαμαρά μα μπορούμε… να τα καταφέρουμε με την περιστολή των δαπανών του δημοσίου με σωστή διαχείριση του μνημονίου (που μας επέβαλε το ΠΑΣΟΚ ) και τη χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ.

Μία εναλλακτική, αναγκαία και παράλληλα… φιλική πρόταση για την Ελλάδα των απογοητευμένων πολιτών αφού δεν υπήρχαν λεφτά αλλά ούτε και διάθεση για σωστή διαχείριση από το ΠΑΣΟΚ με την πολιτική του «Ναι» σε όλα στο μνημόνιο αναγκαστήκαμε να περάσουμε στον υπό Λουκά Παπαδήμο για να μην καταστραφούμε εντελώς!

Είναι σίγουρο πάντως ότι η πρόταση του… Σαμαρά μέσα από το Ζάππειο ΙΙΙ έδωσε μήνυμα ενότητας στην παράταξη της Ν.Δ. αλλά και μήνυμα μιας διαφορετικής διαχείρισης των πραγμάτων!

Τυχαία; Δε νομίζω Νίκος Κούτρικας

Οικονομικός συντάκτης
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ