2012-04-23 02:39:48
Φωτογραφία για Κινούμενα σχέδια από μαθητές στην Μονεμβασιά [Video]
Το πειραματικό ταινιάκι διάρκειας 2,32΄ με τίτλο «Απόδραση από την Ντενεκεδούπολη», δημιούργησαν μαθητές στα πλαίσια του προγράμματος «Μαθήματα στο Σκοτάδι» από το Νεανικό Πλάνο.

 Το κινηματογραφικό εργαστήριο οργανώθηκε από την κινηματογραφική ομάδα KINOglaz στο Δημοτικό σχολείο Ασωπού δήμου Μονεμβασίας.

Στο εργαστήριο συμμετείχαν 60 παιδιά. Χωρίστηκαν σε δύο ομάδες των 30 περίπου, ανάλογα με την ηλικία τους.

Η πρώτη ομάδα, αποτελούμενη από τους μαθητές των τάξεων, τετάρτης , πέμπτης και έκτης, μετά από μια σύντομη παρουσίαση των βασικών αρχών δημιουργίας ταινιών κινούμενης εικόνας ( μέσω επίδειξης flip book και προβολής δύο ταινιών μικρού μήκους), εργάστηκε στην δημιουργία χαρακτήρων (κούκλες από ανακυκλώσιμα υλικά) και μέσω της διαδικασίας των λήψεων με την κάμερα, δημιούργησε δημιούργησε το πειραματικό ταινιάκι με τίτλο «Απόδραση από την Ντενεκεδούπολη».

Η συνολική εκτίμηση της εμπειρίας αυτής ήταν κάτι παραπάνω από ευχάριστη για τα παιδιά με χαρακτηριστικό παράδειγμα την έκκληση πολλών μαθητών για επανάληψη του εργαστηρίου με πιο αναλυτική παρουσίαση και μεγαλύτερη εμπλοκή τους στην όλη διαδικασία δημιουργίας μικρού μήκους ταινίας μυθοπλασίας με την τεχνική που επιδείχθηκε.

moriasnow.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ