2014-06-02 15:50:11
Φωτογραφία για Αυτό είναι το λάθος που σας πετάει έξω απ' το σύστημα - Ποιοι δικαιούνται κοινωνικό μέρισμα;
Από στιγμή σε στιγμή αναμένεται να συνεδριάσει η επιτροπή που έχει αναλάβει τη διανομή του κοινωνικού μερίσματος, προκειμένου να επανακαθορίσει τα κριτήρια χορήγησης. Την ίδια ώρα πολλοί δικαιούχοι χάνουν το μέρισμα εξαιτίας της ... ΔΕΗ!!!

Αναλυτικότερα, δύο ζητήματα αναμένεται να εξεταστούν σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες:

1. Η επανεξέταση των αιτήσεων που έχουν υποβληθεί έτσι ώστε ειδικά οι μακροχρόνια άνεργοι να εξεταστεί αν δικαιούνται το μέρισμα με βάση τα εισοδήματα του 2013. Προς το παρόν, η χορήγηση του μερίσματος γίνεται με βάση τα εισοδήματα του 2012.

2. Η αύξηση του εισοδηματικού ορίου. Υπενθυμίζεται ότι προς το παρόν, το όριο διαμορφώνεται στις 6000 ευρώ και κλιμακώνεται ανάλογα με την οικογενειακή κατάσταση. Θα εξεταστεί το ενδεχόμενο αύξησης αυτού του ορίου στις 6500 ή στις 7000 ευρώ.

Εν τω μεταξύ, το βράδυ του Σαββάτου ολοκληρώθηκε και ο 2ος γύρος των αιτήσεων. Όσοι πήραν το πράσινο φώς, αναμένεται να εισπράξουν το επίδομα πιθανότατα την Τρίτη 10 Ιουνίου ύψους 106 εκατομμύριων ευρώ.


Αν σε αυτό το ποσό προστεθούν και τα 133 εκατομμύρια ευρώ που έχουν καταβληθεί από τις 10 Μαΐου στους δικαιούχους, το συνολικό ποσό ανέρχεται πλέον κοντά στα 240 εκατ. ευρώ τη στιγμή που το υπουργείο Οικονομικών μπορεί να διαθέσει συνολικά 450 εκατ. ευρώ για το κοινωνικό μέρισμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι στιγμής, 164.000 αιτήσεις έχουν γίνει δεκτές και αυτοί που της υπέβαλαν δικαιούνται να εισπράξουν το μέρισμα στις 10 Ιουνίου. Από αυτούς, περίπου οι 60.000 έχουν κληθεί να δώσουν περισσότερες εξηγήσεις. Όσοι ανταποκριθούν, θα μπουν στον κατάλογο αυτών που θα πληρωθούν. Πάντως, αρκετοί αποσύρουν τις αιτήσεις τους, αντιλαμβανόμενοι ότι έχουν υποπέσει σε λάθος το οποίο έχει εντοπιστεί από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων. Το κυριότερο λάθος είναι η υποβολή αιτήσεων από διαφορετικά πρόσωπα τα οποία όμως δηλώνουν τον ίδιο αριθμό ρολογιού της ΔΕΗ κάτι που υποκρύπτει συγκατοίκηση. Από αιτούντες από ανήκουν σε αυτή την κατηγορία έχει ζητηθεί να αποσυρθούν οι αιτήσεις ώστε να αντιστοιχεί μία αίτηση ανά αριθμό ρολογιού.

Υπενθυμίζεται ότι το κοινωνικό μέρισμα έχουν εισπράξει από τις 10 Μαΐου 206.000 άτομα, ενώ μέχρι στιγμής έχουν απορριφθεί 450.000 αιτήσεις .

Πηγή: star
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ