2014-06-12 03:22:08
Φωτογραφία για Κραυγή αγωνίας από τους κτηνοτρόφους μετά τα κρούσματα καταρροϊκού πυρετού [video]
Ανάστατοι είναι οι κτηνοτρόφοι (και) του νομού Αρκαδίας, μετά τη γρήγορη εξάπλωση του εντόμου που προκαλεί καταρροϊκό πυρετό σε οικόσιτα ζώα και κυρίως σε πρόβατα.

Το πρόβλημα στην Ελλάδα εμφανίστηκε πριν τρία χρόνια στη Μυτιλήνη και εντελώς ξαφνικά σημειώθηκαν τον Ιανουάριο κρούσματα στη γειτονική Λακωνία και πλέον, τις τελευταίες μέρες και στην Αρκαδία, είπε ο πρόεδρος των κτηνοτρόφων Αρκαδίας Μάκης Μπαρουξής.

«Πρόκειται για ένα πρωτόγνωρο φαινόμενo για μας» είπε «που μας βρήκε ανενημέρωτους». Τόνισε ότι το πρόβλημα αφορά στον κτηνοτροφικό κόσμο, ο οποίος πλήττεται οικονομικά μετά από αυτή την εξέλιξη και όχι τους καταναλωτές, μιας και δεν υπάρχει κίνδυνος για την υγεία του ανθρώπου ακόμα και αν καταναλώσει γάλα ή κρέας.

Η νόσος ακόμα στην Αρκαδία παρατηρείται σε μεμονωμένα περιστατικά, αν και μπορεί να εξαπλωθεί ραγδαία. Αυτό σημαίνει θάνατος σε πολλά ζώα και κατ' επέκταση μεγάλη ζημιά στην πώληση του γάλακτος και τους κρέατος.

Η ασθένεια κάνει τον κύκλο της, είπε ο Μ. Μπαρουξής και τόνισε ότι θα πρέπει όλοι οι κτηνοτρόφοι αν παρατηρήσουν κάτι στο κοπάδι τους να ενημερώσουν αμέσως την Κτηνιατρική Υπηρεσία.

Ήδη, έχουν ανακοινωθεί επιβεβαιωμένα δύο κρούσματα σε Πραστό και Κολλίνες.

kalimera-arkadia.gr
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ