2014-06-16 19:24:23
Φωτογραφία για Αδερφή Φαίης Μπλάχα: «Ήταν τραγικό λάθος η σχέση μου με τον Στεφανάκη»
​Η αδερφή της Φαίης Μπλάχα, της κοπέλας που κατηγορείται ότι ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου ο Βαγγέλης Στεφανάκης σπάει για πρώτη φορά στη σιωπή της.

Με συνεχώς δακρυσμένα μάτια, κοιτά την κάμερα και εξιστορεί όλα όσα προηγήθηκαν του θανάτου της αδερφής της αλλά και όλα όσα έγιναν το μοιραίο βράδυ «Εγώ μεγάλωσα τη Φαίη γιατί η μητέρα μας είχε σκλήρυνση»

«Με τη Φαίη είχαμε 9 χρόνια διαφορά. Ήθελα πάρα πολύ ένα αδερφάκι. Εγώ μεγάλωσα τη Φαίη γιατί η μητέρα μας είχε σκλήρυνση. Ήταν ένα πλάσμα πολύ διαφορετικό από μένα. Είχε ενέργεια, ήταν ατίθασο παιδί, της άρεσαν πολύ τα γλυκά.» σημειώνει η Μαριαλένα Μπλάχα προσθέτοντας «Γιατί να τη ζηλέψω; Ήταν το αγαπημένο μου πλάσμα. Η μόνη μας προστριβή ήταν πάντα ότι εγώ ήθελα το καλό της. Ήθελα να σπουδάσει. Δεν ήθελα να εργάζεται. Η Φαίη από τα 14 της εργαζόταν στην καφετέρια. Ήταν πολύ έξω από το όνειρό μου για εκείνη. Ήθελα να έχει ένα άλλο μέλλον καλύτερο από το δικό μου.»


«Με τη Φαίη δεν είχαμε να χωρίσουμε ποτέ τίποτα.»

«Όλες αυτές οι φίλες την ξέρουν μόνο 2 χρόνια. Τι μπορούν να πουν για την σχέση μου μαζί της; Πώς είναι δυνατόν να λένε τέτοια πράγματα; Πού ξέρουν πότε η Φαίη ήπιε το γάλα της, πότε μου έλεγε να της φτιάχνω τα μαλλιά να της βγάζω τα φρύδια; Εγώ κοιμόμουν μαζί της, στην ίδια κρεβατοκάμαρα. Έπαιρνε τα ρούχα μου και φορούσε.»

«Όταν χωρίσαμε προσέγγισε τη Φαίη και έκαναν σχέση»

«Γνωρίσαμε την ίδια μέρα αυτόν τον άνθρωπο. Ο ίδιος δεν έδειχνε κάτι συγκεκριμένο σε κάποια από τις δύο μας. Στην πορεία διάλεξε να κάνει κάτι μαζί μου εφήμερο. Εγώ βρισκόμουν σε μια πολύ ευάλωτη στιγμή της ζωής μου. Είχα χωρίσει. Ήταν βέβαια λάθος. Στην πορεία με τον τρόπο του προσεγγίζει και τη Φαίη και κάνει κάτι μαζί της.

Η Φαίη δεν ήξερε τη σχέση που είχα εγώ μαζί του τον καιρό που έγινε. Εγώ της το είπα αργότερα.»

«Ήμουν ευάλωτη εκείνη την εποχή. Ίσως με κολάκεψε σαν γυναίκα. Για αυτό ενέδωσα»

«Δεν θεωρώ ότι τον διεκδίκησα. Θεωρώ ότι ήταν κάτι αμοιβαίο. Δεν είναι του χαρακτήρα μου να παρακαλάω. Ούτε να πιέζω. Είναι καθαρά θέμα αξιοπρέπειας. Με κολάκευσε σαν γυναίκα για αυτό ίσως ενέδωσα.

Θεωρώ ότι ήθελα να αποδεσμευθώ και του το έδειξα. Και κάπου κατάλαβα ότι ήθελε να προσεγγίσει την Φαίη και αυτό μου φάνηκε αρρωστημένο. Δηλαδή πρώτα ήρθε σε εμένα και μετά πήγαινε στην αδερφή μου;»

«Έπρεπε να είχα καταλάβει πως αυτός ο άνθρωπος ήθελε να παίξει»

«Ένιωσα ηλίθια που έκανα μαζί του έστω και αυτό της μιας εβδομάδας. Θα έπρεπε να είχα καταλάβει πως αυτός απλά ήθελα να παίξει. Δεν ήταν συναίσθημα αυτό. Ήταν παιχνίδι. Εγώ προσωπικά γενικά είμαι πολύ συναισθηματική, κάνω σχέσεις με βάση το συναίσθημα.»

Πότε και πώς το είπε στη Φαίη για την εφήμερη σχέση της με τον κατηγορούμενο

«Αρχικά προσπάθησα να της πω πως δεν είναι αυτό που βλέπει. Εκείνη όμως ήταν πεισματάρα. Σαν επίτηδες να έκανε το αντίθετο.

Ο ίδιος έδειχνε πως ήταν ένα λάθος το ξεπερνάω….

Εγώ όταν της το είπα νομίζω πως έβγαιναν… Επίσης είπα στη Φαίη πως ό,τι και να συμβαίνει εγώ είμαι αδερφή σου και αυτό δεν θα αλλάξει ποτέ. Η Φαίη νόμιζε πως της τα έλεγα όλα αυτά για να τους χωρίσω και τον διεκδικήσω. Εκείνη έτσι είχε αμυντική στάση και μου έλεγε πως ανακατεύομαι στη ζωή της. Μου έλεγε πως εγώ του τα έριξα, πως εγώ τον φλέρταρα. Ήρθαμε σε μία ρήξη. Άρχισε αρχικά να μου κρύβεται και στη συνέχεια να μου επιτίθεται.

Και σε προηγούμενες σχέσεις της, της έλεγα τη γνώμη μου αν δεν μου άρεσε κάτι. Αρχικά αντιδρούσε και όταν έβγαινα αληθινή ερχόταν και μου έλεγε έχεις δίκιο.

Όταν τσακωθήκαμε με τη Φαίη δεν ήρθαμε ξανά σε επαφή με τον κατηγορούμενο, μόνο κάποια τηλεφωνήματα είχαμε.»

«Τους φιλοξένησα ένα βράδυ στο σπίτι μου. Που είναι το κακό;»

Για την νύχτα που ακούστηκε ότι κοιμήθηκαν όλοι μαζί στο ίδιο κρεβάτι λέει «Είδαμε μια ταινία, μας πήρε 5 το πρωί και όλοι μείναμε εκεί. Αυτό έγινε, τίποτα άλλο.»

Το βράδυ του φόνου

«Ο ίδιος μου είπε ότι του έλεγαν ψέματα οι φίλοι του… Μου είπε ότι της ζήταγε να του πει κάτι και εκείνη δεν του έλεγε την αλήθεια. Αυτό μου αποκρίθηκε όταν του είπα “Τι πήγες και έκανες;”

Με τη Φαίη δεν ήρθα σε επαφή εκείνη τη μέρα. Δεν ξέρω, τί μπορεί να είχε προηγηθεί. Το θέμα της δικής μας πρόσκαιρης σχέσης είναι κάτι που είχε ειπωθεί πριν καιρό. Οπότε γιατί να νευριάσεις από την αρχή για κάτι που το ξέρεις ήδη;

Ο κατηγορούμενος με πήρε ταραγμένος τηλέφωνο και μου είπε “σε παρακαλώ πολύ, έχει γίνει κάτι και θέλω να έρθεις να μιλήσουμε. Δεν μπορώ από το τηλέφωνο.” Αρχικά νόμιζα ότι τσακώθηκαν με τη Φαίη και ήθελε να μεσολαβήσω για να τα ξαναβρούν.

Τον συνάντησα στην Μεσογείων και μου είπε “Έχω κάνει μεγάλη βλακεία. Με τη Φαίη τσακωθήκαμε πάρα πολύ και την χτύπησα.” Εκείνη την ώρα ένιωσα σαν κάποιος να με πνίγει και του είπα “Tι εννοείς την χτύπησες;” και τότε μου απάντησε “Πάμε, πάμε στο νοσοκομείο να σου εξηγήσει η ίδια”.

Πήγα στο νοσοκομείο, φορούσε κολάρο. Ήταν χτυπημένη αρκετά στο πρόσωπο. Οι γιατροί μου είπαν πως είναι σε κρίσιμη κατάσταση. Από εκείνη την ώρα δεν καταλάβαινα τι μου γινόταν. Δεν ήξερα πώς να αντιδράσω. Εκεί αντίκρυσα έναν άνθρωπο που μόνο κακό μπορεί να κάνει.»

«Με απείλησε να μην πω τίποτα στην οικογένειά μου και στην αστυνομία»

«Με πήρε παράμερα και με ρώτησε αν θα το πω στους γονείς μου. Τότε του είπα ναι. Αμέσως με παρακάλεσε να τους πω πως η Φαίη έφυγε μαζί του και πήγε στην Κρήτη. Τότε του απάντησα πως δεν μπορώ να πω ψέματα. Τότε μου είπε “πρόσεχε. Εγώ θα μάθω τι είπες στους μπάτσους. Ξέρω πολύ καλά που μένεις και εσύ και οι γονείς σου…” Εκεί κατακλύστηκα από φόβο. Δεν ήξερα τι να κάνω.

Ήταν σαν κάποιος να με έχει χτυπήσει δυνατά στο κεφάλι. Δεν ήθελα με τίποτα να τον εξοργίσω. Toυ έλεγα συνέχεια να ηρεμήσει. Οι απειλές δεν περιορίστηκαν εκεί βέβαια. Αμέσως πήγα σπίτι στον πατέρα μου και του είπα τι συνέβη. Του είπα ότι η Φαίη βρέθηκε από κάποιο παιδί ότι έχει χτυπήσει και την πήγαν σε κάποιο νοσοκομείο. Ο πατέρας μου είπε να πάω στην αστυνομία.»

«Από φόβο είπα και ψέματα στην αστυνομία»

«Πριν όμως περάσουν 24 ώρες είπα στους αστυνομικούς την αλήθεια.

Με απείλησε με ροζ βίντεο το οποίο βεβαίως και δεν υπάρχει. Με απείλησε πως θα με διασύρει και το έκανε.

Και στο δικαστήριο είπα πως θέλω να πληρώσω για την ψευδορκία, όχι όμως για όλα τα άλλα…..»

Πηγή: εκπομπή Μίλα
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ