2014-07-02 20:25:42
Φωτογραφία για Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας: Ματαιώνεται η παιδική παράσταση Λάχανα & Χάχανα, στον αέρα και η συναυλία του Σταύρου Ξαρχάκου
Ματαιώνεται τελικά η δημοφιλής παιδική παράσταση «Λάχανα & Χάχανα, the musical» του Τάσου Ιωαννίδη, σε σκηνοθεσία και χορογραφίες της Αποστολίας Παπαδαμάκη που είχε προγραμματιστεί να παιχθεί την Παρασκευή 4 Ιουλίου και το Σάββατο 5 Ιουλίου 2014 στο Αρχαίο Ρωμαικό Ωδείο της Πάτρας, στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου.

Η αιτία της ματαίωσης όπως ανέφερε ο Βαγγέλης Πολίτης καλλιτεχνικός υπεύθυνος του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας, είναι η προφορική ενημέρωση που υπάρχει από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο του Υπουργείου Πολιτισμού, βάσει της οποίας η συγκεκριμένη θεατρική παραγωγή «κόβεται» και δεν θα επιτραπεί να παρουσιαστεί στο Αρχαίο Ρωμαικό Ωδείο. Κι ο λόγος και σκεπτικό της όλης απόφασης είναι ότι αφορά παιδιά – θεατές που μπορεί να κάνουν καταστροφές στον χώρο του Ωδείου.

Όπως αναφέρει το σχετικό Δελτίο Τύπου του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας, το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο δεν ενέκρινε την χρήση του χώρου, για την συγκεκριμένη παιδική παράσταση, για λόγους ασφαλείας των μικρών θεατών.


Η αλήθεια είναι ότι η απόφαση μοιάζει κάπως υπερβολική δεδομένου ότι κατά το παρελθόν στο Αρχαίο Ωδείο της Πάτρας έχουν ανέβει πολλές παιδικές παραστάσεις τόσο από το Εθνικό Θέατρο όσο και άλλους φορείς. Επίσης τα μικρά παιδιά που συνοδεύονται από τους γονείς τους, δεν αποτελούν κίνδυνο για φθορές στα μάρμαρα και λοιπά μέρη του αρχαιολογικού χώρου, όπως πιθανόν σκέφτηκαν οι υπεύθυνοι του ΚΑΣ.

Πάντως έκπληξη έχει προκαλέσει και στους υπεύθυνους του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας ότι σχεδόν ένα μήνα αφότου συνεδρίασε το ΚΑΣ στην Αθήνα και συζήτησε τι θα γίνει φέτος με την χρήση του Αρχαίου Ωδείου της Πάτρας, η έως τώρα ενημέρωση και ειδοποίηση έχει γίνει μόνο προφορικά με την επίσημη γραπτή κοινοποίηση της απόφασης που θα υπογράφεται από τον υπουργό πολιτισμού κύριο Τασούλα να μην έχει ακόμη σταλεί!

Την ίδια ώρα όπως ανέφερε ο κ. Πολίτης πρόβλημα υπάρχει και με την προγραμματισμένη συναυλία του Σταύρου Ξαρχάκου «Μάνα μου Ελλάς» που είναι να γίνει στην Πάτρα στο Αρχαίο Ωδείο αυτή τη Δευτέρα 7 Ιουλίου 2014. «Την Πέμπτη 3 Ιουλίου θα ξέρουμε οριστικά και γραπτώς τι θα γίνει με την συγκεκριμένη συναυλία. Μέχρι στιγμής έχουν ακυρωθεί οι συναυλίες που ήταν να κάνει ο Σταύρος Ξαρχάκος τον Ιούνιο ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο συνθέτης και μαέστρος άλλαξε γραφείο παραγωγής για την διοργάνωση των συναυλιών. Η ενημέρωση που είχαμε έως τώρα ήταν ότι καταβαλλόταν προσπάθεια να γίνει η συναυλία της Πάτρας ωστόσο όπως δείχνουν τα πράγματα το πιο πιθανό είναι να μην πραγματοποιηθεί», ανέφερε ο Βαγγέλης Πολίτης.

Για τις επόμενες προγραμματισμένες παραστάσεις – εκδηλώσεις του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας στο Αρχαίο Ωδείο δεν υπάρχει πρόβλημα, όπως για την «Γυναίκα της Ζάκυθος» σε σκηνοθεσία Δήμου Αβδελιώδη στις 10 Ιουλίου και την συναυλία του Μανόλη Μητσιά με την Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» στις 14 Ιουλίου 2014.

Eπιμέλεια - Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ-thebest
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ