2014-07-05 08:34:56
Φωτογραφία για Σάλος στη Γερμανία: Συνέλαβαν διπλό κατάσκοπο!
Μία απίστευτη ιστορία κατασκοπίας προκαλεί σάλο στη Γερμανία τις τελευταίες ώρες.

Πρόκειται για έναν γερμανό πολίτη – εργαζόμενο στη Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πληροφοριών (BND)- ο οποίος συνελήφθη με την υποψήφια πως ήταν διπλός πράκτορας και κατασκόπευε για λογαριασμό των Ηνωμένων Πολιτειών!

Η σύλληψη του ανακοινώθηκε χθες αργά το βράδυ από την ομοσπονδιακή εισαγγελία, η οποία δεν διευκρίνισε ωστόσο την χώρα για την οποία φέρεται ότι εργαζόταν, όμως τα Μέσα Ενημέρωσης – δημόσια και ιδιωτικά- είχαν εκτενή δημοσιεύματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες (οι οποίες ωστόσο δεν έχουν επιβεβαιωθεί) και που μεταδόθηκα, ο συλληφθέντας ήταν τεχνικός στην BND και πληρωνόταν σε μετρητά για να παραδίδει ψηφιακά αντίγραφα γερμανικών διαβαθμισμένων εγγράφων σε έναν πράκτορα των ΗΠΑ σε συναντήσεις που είχαν.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Bild, ο ύποπτος εργαζόταν σε μονάδα τεχνικής υποστήριξης της BND και παρέδωσε περισσότερα από 218 σκαναρισμένα έγγραφα από το 2012, τα οποία είχε αποθηκεύσει σε USB. Για τα έγγραφα έλαβε αμοιβή 25.000 ευρώ κατά την διάρκεια τριών συναντήσεων που είχε στην γειτονική Αυστρία.


Η Bild σημειώνει παράλληλα ότι τουλάχιστον τρία από τα έγγραφα που παραδόθηκαν στις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες έχουν να κάνουν για μία έρευνα της Βουλής της Γερμανίας σχετικά με το πόσο μεγάλη απειλή θέτουν οι επιχειρήσεις της NSA στην Γερμανία.

Το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων αναφέρει πως το Βερολίνο επιβεβαιώνει πως υπάρχουν υποψίες σχετικά με την κατασκοπία της κοινοβουλευτικής έρευνας, ενώ ο εκπρόσωπος της καγκελαρίου Στέφεν Ζάιμπερτ δεν υπεισήλθε σε λεπτομέρειες.

Το μόνο που επιβεβαίωσε ήταν ότι υπήρξε επικοινωνία μεταξύ της Άνγκελα Μέρκελ και του Μπαράκ Ομπάμα, ωστόσο αρνήθηκε να σχολιάσει εάν η καγκελάριος αναφέρθηκε στην σύλληψη.

Υπό το βάρος των αποκαλύψεων, το υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας ανακοίνωσε ότι κάλεσε τον πρεσβευτή των ΗΠΑ στο Βερολίνο.

«Ο πρεσβευτής των ΗΠΑ Τζον Μπ. Έμερσον κλήθηκε από τον υφυπουργό Στέφαν Σταϊνλάιν στο υπουργείο Εξωτερικών για να συζητήσουν την υπόθεση που σχετίζεται με την έρευνα της ομοσπονδιακής εισαγγελίας», ανέφερε στην ανακοίνωσή του το υπουργείο.

ΠΗΓΗ: http://newpost.gr/post/367038/salos-sth-germania-synelaban-diplo-kataskopo#ixzz36YiD0QP3
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ