2014-08-09 09:19:08
Φωτογραφία για Secukinumab - Το Νέο Φάρμακο Κατά της Ψωρίασης
Η ψωρίαση είναι μια χρόνια μη μεταδοτική αυτοάνοση νόσος που χαρακτηρίζεται από δερματικές βλάβες, τις λεγόμενες ψωριασικές πλάκες συχνά αιτία κνησμού, απολέπισης του δέρματος και πόνου Η συμπτωματολογία αυτή επηρεάζει την ποιότητα ζωής των ασθενών σωματικά αλλά και ψυχολογικά. Σχεδόν το 50% των ασθενών είναι δυσαρεστημένοι από τις σημερινές θεραπείες περιλαμβανομένων των βιολογικών φαρμάκων που έχουν ήδη εγκριθεί.

Ένα ανθρώπινο μονοκλωνικό αντίσωμα που συνδέεται επιλεκτικά και εξουδετερώνει την ιντερλευκίνη-17A(πρωτεΐνη που εμπλέκεται στη εμφάνιση της ψωρίασης), δοκιμάζεται με μεγάλη επιτυχία. Το νέο φάρμακο ονομάζεται Secukinumab και έχει χρησιμοποιηθεί σε δύο διαφορετικές μελέτες φάσης III που συμπεριέλαβαν αντίστοιχα 738 και 1.306 ασθενείς με μέτριας έως και σοβαρής μορφής ψωριαση. Στους ασθενείς χορηγήθηκαν υποδόρια δύο διαφορετικά δοσολογικά σχήματα(300 και 150mg) για 12 εβδομάδες και ακολούθησε θεραπεία συντήρησης μέχρι την 52η εβδομάδα.


Το νέο φάρμακο είναι καλά ανεκτό με ανεπιθύμητες ενέργειες που περιλαμβάνουν κατά κύριο λόγο ήπιες η μέτριες λοιμώξεις του αναπνευστικού συστήματος, και πλέον αναμένεται το πράσινο φως από τους σχετικούς φορείς για τη λήψη άδειας κυκλοφορίας.

Περισσότεροι από τους μισούς ασθενείς που έλαβαν θεραπεία με το Secukinumab παρουσίασαν πλήρη επίλυση(Psoriasis Area and Severity Index -PASI 100) ή σχεδόν πλήρη επίλυση(PASI 90) των δερματικών βλαβών έως τη 12η εβδομάδα. Ο δείκτης PASI(Psoriasis Area and Severity Index) μετρά το βαθμό του ερυθήματος, της απολέπισης, το πάχος των ψωριασικών πλακών όπως και το βαθμό συμμετοχής κάθε περιοχής του σώματος. Η αποτελεσματικότητα της θεραπείας εκτιμάται βάση της μείωσης του PASI από τη βασική του τιμή PASI 100 που αντιστοιχεί σε πλήρη απουσία δερματικών βλαβών στο δέρμα.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ