2014-08-20 13:31:05
Φωτογραφία για ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Αγώνας για Ανατροπή-Απειθαρχία στις διαγραφές φοιτητών
Δείτε την ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ: "Η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ επιδιώκει να προχωράει σε ένα ακόμα μέτρο πολέμου... ενάντια στη νεολαία, διαγράφοντας από την τριτοβάθμια εκπαίδευση 180.000 φοιτητές(!), στις 31 Αυγούστου.

Το πέταγμα έξω από την τριτοβάθμια εκπαίδευση δεκάδων χιλιάδων νέων, ειδικά τα παιδιά των φτωχών και λαϊκώνστρωμάτων που δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στους ρυθμούς σπουδών ή στο κόστος διαβίωσης, εκείνων για τους οποίους αποτελεί ασήκωτο βάρος το νοίκι, το ρεύμα, το φαγητό έξω από τη λέσχη, όλων εκείνων που η δουλειά αποτελεί αναγκαιότητα, αποτελεί «ταξική εκκαθάριση» της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης από τα φτωχά παιδιά και παράλληλα την επιβολή ενός καθεστώτος αυταρχισμού και εντατικοποίησης, χτυπήματος του φοιτητικού κινήματος. Θέλουν να κάνουν τους φοιτητές έρμαια της καθηγητικής αυθαιρεσίας, καθώς ένα «κόψιμο» σε ένα «μη αρεστό» φοιτητή μπορεί να σημαίνει πέταγμα έξω από την σχολή και απώλεια των κόπων μιας ολόκληρης ζωής των νέων και των οικογενειών τους.


Η κυβέρνηση μιλάει υποκριτικά για την «επιβάρυνση» που φέρνει στο δημόσιο «το κόστος των αιώνιων»! Μιλάμε για ένα κομμάτι των φοιτητών που δεν κοστίζει απολύτως τίποτα στο πανεπιστήμιο, αφού δεν έχει κανένα δικαίωμα, ούτε καν το μειωμένο εισιτήριο από τα πάσο και είναι το πλέον πληττόμενο αφού συνήθως εργάζεται για να τα βγάλει πέρα, σπουδάζει μακριά από το σπίτι του. Ταυτόχρονα, το μεγαλύτερο κομμάτι είναι συγκεντρωμένο σε σχολές που οργιάζει η καθηγητική αυθαιρεσία.

Το μέτρο αυτό είναι συνέχεια του πετάγματος έξω από το Λύκειο χιλιάδων μαθητών μέσω της «τράπεζας θεμάτων» στην Α Λυκείου. Της διάλυσης της δημόσιας τεχνικοεπαγγελματικής εκπαίδευσης και την υποχρεωτική εγγραφή στα ιδιωτικά ΙΕΚ για όσους μπορούν. Της διάλυσης των διοικητικών υπηρεσιών των πανεπιστημίων μέσα από τις απολύσεις των υπαλλήλων. Της υποβάθμισης κλεισίματος δεκάδων περιφερειακών ιδρυμάτων μέσω του Σχεδίου “Αθηνά”. Την κατάργηση κάθε εργασιακού δικαιώματος στην νέα γενιά που θέλουν να την έχουν μια άμορφη μάζα ανέργων, «ωφελούμενων» -και όχι «εργαζόμενων»- στα προγράμματα με το φιλοδώρημα των 400 ευρώ.

Ο πόλεμος του συστήματος ενάντια στην νεολαία έχει ένα και μόνο στόχο. Την μετατροπή της μεγάλης πλειοψηφίας μιας ολόκληρης γενιάς και ειδικά των πιο φτωχών στρωμάτων, σε φτηνούς, αμόρφωτους η μισοκαταρτισμένους, αναξιοπρεπείς και υποταγμένους σκλάβους!

Στόχος της άθλιας συγκυβέρνηση είναι ένα πανεπιστήμιο επιχειρηματικό κάτεργο, απόλυτα προσαρμοσμένο στις κατευθύνσεις της κυβέρνησης, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των μνημονίων. Με στόχο την «επένδυση» και το κέρδος του κάθε μεγαλοεπιχειρηματίας που θα αγοράσει έδρες, θα παράγει κατά παραγγελία έρευνα και θα εμπορεύεται τις στοιχειώδεις φοιτητικές παροχές και τη μέριμνα, ενώ ότι δεν είναι «αποδοτικό» για τις ανάγκες του κεφαλαίου, απλά θα κλείνει. Ένα πανεπιστήμιο που κάθε στοιχειώδης ανεξαρτησία στην έρευνα και τη γνώση καταργείται από τον σκοταδισμό της αγοράς. Ένα τέτοιο πανεπιστήμιο θέλει ένα τρομοκρατημένο φοιτητικό κίνημα και φοιτητές προσηλωμένους στους εντατικούς ρυθμούς σπουδών που δεν θα τολμούν να σηκώσουν κεφάλι.

Κανένας φοιτητής δεν περισσεύει και κανένας φοιτητής δεν θα διαγραφεί. Αυτοί που περισσεύουν και θα διαγραφούν είναι το υπουργείο, η κυβέρνηση και η ΕΕ, τα όργανα διοίκησης και οι ουσιαστικά διορισμένοι πρυτάνεις, όλοι αυτοί, που προσπαθούν να στερήσουν το δικαίωμά της νεολαίας στις δωρεάν σπουδές και στην αξιοπρεπή δουλειά!

Ο Νόμος αυτός μπορεί και πρέπει να ανατραπεί. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί το φοιτητικό κίνημα να αναπτύξει την πάλη του για δημόσια δωρεάν παιδεία για όλους, για να σταματήσει μια για πάντα κάθε σκέψη για διαγραφή φοιτητών. Τους διοικητικούς και πανεπιστημιακούς να απειθαρχήσουν στην όποια εντολή για διαγραφές φοιτητών, σφυρηλατώντας το μέτωπό τους με το φοιτητικό κίνημα. Καλεί στον αγώνα για ανατροπή του μαύρου μετώπου κεφαλαίου-ΕΕ-ΔΝΤ και των ανδρείκελων που κυβερνάνε.

Αποτυχημένη και άχρηστη δεν είναι η νεολαία αλλά η κυβέρνηση και τα αφεντικά της." Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ