2014-08-21 12:51:04
Φωτογραφία για ΣΥΡΙΖΑ: Η ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ
Το όριο για τη φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας θα βρεθεί στο επίκεντρο της Επιτροπής Προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ που θα συνεδριάσει σήμερα, Πέμπτη, με τη συμμετοχή μελών της Πολιτικής Γραμματείας. Η Κουμουνδούρου επιχειρεί να εκμεταλλευθεί τις αντιδράσεις που έχουν προκαλέσει τα φορολογικά μέτρα, προτείνοντας δικούς της εναλλακτικούς τρόπους φορολόγησης. Χθες, Τετάρτη, ο υπεύθυνος Οικονομικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μηλιός, μιλώντας σε Ρ/Σ, πρότεινε ένα μοντέλο αντίστοιχο με της Γερμανίας για τη φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας, αποφεύγοντας πάντως να προσδιορίσει το αφορολόγητο όριο.

«Φανταστείτε την πρόταση του γερμανικού ινστιτούτου για μία τριμελή οικογένεια φτάνει στα 3.000.000 ευρώ η αφορολόγητη ατομική περιουσία και από εκεί και πέρα αρχίζει η φορολόγηση. Επομένως, δεν μπορώ να σας πω αυτή την στιγμή ποιο θα είναι ακριβώς το όριο, απλά το αναφέρω ενδεικτικά» είπε, ζητώντας παράλληλα την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ.

«Να καταργηθεί ο ΕΝΦΙΑ. Πρέπει να υπάρχει ένας φόρος μεγάλης περιουσίας, αλλά ο βασικός φόρος θα είναι ο φόρος εισοδήματος, ο οποίος πρέπει να είναι δίκαιος, να έχει πολλές κλίμακες, να φορολογεί όλες σχεδόν τις κατηγορίες εισοδήματος με τον ίδιο τρόπο και να γνωρίζει ο πολίτης ποιος είναι ο φόρος που θα έχει» συμπλήρωσε. 

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ