2014-08-22 14:44:07
Φωτογραφία για Κέρδισε την πρώτη «μάχη» το βρέφος από τη Γαστούνη!
Αίσιο τέλος είχε η αγωνία για τους γονείς ενός βρέφους 19 μόλις ημερών από τη Γαστούνη που γεννήθηκε με... σοβαρό πρόβλημα καρδιοπάθειας αφού χθες, χειρουργήθηκε στην Αθήνα, στο Νοσοκομείο «Αγία Σοφία», κερδίζοντας τη πρώτη «μάχη» της ζωής του. Καθοριστικό ρόλο στην ομαλή έκβαση της υπόθεσης είχε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ηλείας κα Έφη Γεωργοπούλου Σαλτάρη, η οποία «έτρεξε» στο υπουργείο Υγείας και σε όλους τους αρμόδιους φορείς αμέσως μόλις έπεσε σε γνώση της η «κραυγή αγωνίας» των δύο γονέων, σε ένα εξώδικο που συνέταξαν προς την διοίκηση του νοσοκομείου κοινοποιώντας το παράλληλα στον πρωθυπουργό, στον υπουργό υγείας και τις Εισαγγελικές Αρχές ζητώντας βοήθεια για να κρατηθεί το παιδί τους στη ζωή!

Η χειρουργική επέμβαση διήρκησε τρεις ώρες με τους θεράποντες ιατρούς να εμφανίζονται αισιόδοξοι για την πορεία της υγείας του μωρού.

Οι γονείς Ιωάννης Σιούτας και Θεοδώρα Παναγιωτοπούλου, οι οποίοι είναι ρομά και διαμένουν στη Γαστούνη, έφεραν στον κόσμο το μωρό τους στις 3 Αυγούστου. Από την πρώτη στιγμή διαπιστώθηκε ότι το μωρό αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας και αμέσως μετά τη γέννησή του μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της Πάτρας, όπου οι γιατροί διέγνωσαν σοβαρή καρδιοπάθεια.


Εκεί, κρίθηκε αναγκαία η διακομιδή του παιδιού στην Αθήνα, αρχικά στο νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» και στην συνέχεια στο «Αγία Σοφία».

Εκεί όμως, σύμφωνα με το εξώδικό τους, οι γονείς του βρέφους βρέθηκαν αντιμέτωποι με την απροθυμία των γιατρών να το χειρουργήσουν με αποτέλεσμα, κάθε μέρα που περνούσε, το νεογνό να αντιμετωπίζει ακόμα μεγαλύτερο κίνδυνο για τη ζωή του.

Οι γονείς ζητούσαν βοήθεια από το Κράτος και τα όργανά του με το εξώδικό τους. Βοήθεια που ήρθε ευτυχώς χθες και όχι, όπως σε άλλες περιπτώσεις, πολύ αργά!

Κρατάμε μια φράση από το όλο εξώδικο των δύο γονέων που συγκίνησε τους πάντες: «Επειδή το γεγονός ότι εμείς είμαστε Ρομά και το παιδί μας είναι ανασφάλιστο δεν σημαίνει ότι πρέπει να το αφήσετε να πεθάνει αβοήθητο».

Και εδώ βέβαια τίθεται ένα μεγάλο ερώτημα. Στην Ελλάδα του 2014 πρέπει να παρέμβει και να «τρέξει» ένας βουλευτής, που στην περίπτωση της κας Σαλτάρη έπραξε ότι καλύτερο μπορούσε και τις αξίζουν μόνο εύσημα, για να μπορέσει να κρατηθεί στη ζωή ένα βρέφος, μόλις 19 ημερών, απλά και μόνο επειδή είναι ρομά ή επειδή η υγεία βάλλεται από παντού;

Το patrisnews.com επικοινώνησε με την οικογένεια του βρέφους η οποία μας είπε: «Σαν γονείς δεν έχουμε τίποτα με το νοσοκομείο. Ίσα - ίσα, το στηρίζουμε, απλά το εξώδικο ήταν η μόνη λύση που είχαμε για να μας προσέξουν κάποιοι. Πρέπει όλοι να στηρίξουμε αυτό το νοσοκομείο και το κράτος να το βοηθήσει ώστε να μπορεί να σώζει ακόμα περισσότερα παιδιά».

Στάθης Πουλιάσης
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ