2014-08-24 10:14:26
Φωτογραφία για ΑΛΕΦΑΝΤΟΣ : ΘΕΛΕΙ ΣΕΝΤΕΡ ΦΟΡ ΝΑ... ΤΑΡΑΚΟΥΝΑΕΙ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΑΛΟ!
Mε τον δικό του ξεχωριστό τρόπο σχολιάζει ο Νίκος Αλέφαντος στο "sportdog" της χθεσινή πρεμιέρα του Ολυμπιακού εναντίον της Νίκης Βόλου στο Φάληρο. 

"Για ένα 30λεπτο μπήκε δυναμικά ο Ολυμπιακός, έκανε ευκαιρίες, έβαλε γρήγορα τα γκολ, έδειχνε ότι θέλει να τελειώσει γρήγορα το ματς και ότι θα βλέπαμε πολλά γκολ. Όμως στη συνέχεια ήταν χάλια. Έχει προβλήματα στην άμυνα, τα έχουμε ξαναπεί, θέλει και σέντερ φορ οπωσδήποτε. Καλό παιδί ο Διαμαντάκος, ταλέντο, τρέχει, παλεύει, τα δίνει όλα, αλλά τη φανέλα του 9 στον Ολυμπιακό την έχουνε φορέσει παίκτες-ναοί στο παρελθόν, μεγάλοι παίκτες. Μπορεί να περιμένει λίγο ο Διαμαντάκος, μικρός είναι. Τον δε Παραγουανό πρέπει να περιμένουμε επίσης, θα τον δούμε. Θέλει σέντερ φορ ο Ολυμπιακός να ταρακουνάει τον αντίπαλο.

Στο β΄ ημίχρονο η ομάδα δεν είχε ούτε αρχή ούτε τέλος. Διασύρθηκε η άμυνα. Μην ξεχνάμε με τι αντίπαλο έπαιζες. Αυτός ο Σκούρτης από την Αλβανία που ήταν στις Ακαδημίες του Ολυμπιακού, ντρίμπλαρε για πλάκα τον Αβραάμ και τον Αμπιντάλ μέσα στην περιοχή, τους καθάρισε σαν αβγό. Έκανε το 3-1 και μετά είχαν ευκαιρίες να κάνουν και το 3-2. Φύγαμε προβληματισμένοι από το γήπεδο.


Ο Κασάμι στο α΄ ημίχρονο ήταν καλός, στο β΄ ημίχρονο έκανε λάθη. Ο Ντιγκά δεν μου άρεσε, θες παίκτη καλό εκεί. Ελπίζω με την είσοδο Μανιάτη και Σιόβα να μαζευτεί η κατάσταση, εγώ προτιμώ να δω και Χολέμπας-Σαλίνο. Βέβαια οι δύο νέοι μπακ που έχουμε, είναι καλά παικτάκια, βγαίνουν ωραία μπροστά, πίσω όμως θέλουν δουλειά να μην μπάζουν. Με τους περσινούς είχα μεγαλύτερη σιγουριά.

Ο Αβραάμ δεν ήταν καλός, είχε νεύρα και μου φαινόταν ότι τον πείραξε που δεν τον ξεκίνησε βασικό. Ο Αμπιντάλ πίσω τα κενά τα αφήνει αν βρει πίεση.

Ο Ντοσεβί μου άρεσε πολύ, τους αναστάτωνε από τα δεξιά, είναι ντριμπλέρ, γρήγορος, μπουκαδόρος. Όμως δεν επιτρέπεται ολόκληρος Ολυμπιακός να έχει μόνο έναν παίκτη στην περιοχή. Δεν το βλέπουνε αυτό; Κάνει σέντρα ο Ντοσεβί και είναι μόνο ο Διαμαντάκος μέσα. Βγαίνει ο Διαμαντάκος έξω δεξιά και αριστερά, και είναι μόνο ένας άλλος μέσα. Παγκόσμιο ποδόσφαιρο βλέπουνε; Οι καλές ομάδες σήμερα πατάνε με 3-4 παίκτες την περιοχή.

Ο Αφελάι γυρνάει να κάνει τον χαφ, δεν πλευροκοπεί, θέλει να πάει από τον άξονα. Τον είδα αδυνατισμένο, πολλά κιλά λιγότερο απ΄ ότι τον θυμόμουν. Ίσως να έφταιγε και η ζέστη, δεν είχε πολλές δυνάμεις. Καλός παίκτης αλλά δεν συμφωνώ με τον τρόπο που έπαιζε. Θέλω στον Ολυμπιακό τα εξτρέμ να πατάνε περιοχή και να αναστατώνουν τις άμυνες, θέλω τα κεντρικά χαφ να έρχονται από πίσω και να πατάνε περιοχή.

Η Νίκη Βόλου με νέα παιδιά, δεν είχε πτέρυγες, πολλά προβλήματα στην άμυνα, όμως από τη μέση και μπροστά είναι καλή. Θα το παλέψει.

Η Τσέλσι νίκησε πάλι, αλλά εγώ δεν είμαι ευχαριστημένος για ομάδα του Μουρίνιο. Προβλήματα βλέπω στην Τσέλσι. Θα μπορούσε να έχει κάνει γκέλα και στα δύο ματς. Μην κοιτάτε μόνο το αποτέλεσμα. Είναι γνωστό τι αδυναμία έχω στον Μουρίνιο, όμως είμαι επιφυλακτικός με την Τσέλσι που είδα στους δύο πρώτους αγώνες. Και ας τα πήρε τα ματς. Το μόνο σίγουρο είναι ότι βρήκε επιτέλους σέντερ φορ, κάτι που του έλειπε πολύ πέρσι.

Η ομάδα που με συνάρπασε ήταν η Ατλέτικο. Ήμουν ο μόνος στην Ελλάδα που από το περσινό καλοκαίρι έλεγα σε κάθε στήλη για την Ατλέτικο και όντως πήρε το πρωτάθλημα στην Ισπανία, έφτασε και τελικό Τσάμπιονς Λιγκ. Τώρα έχασε πολλούς παίκτες, αποδυναμώθηκε, το είπε και ο ίδιος ο Σιμεόνε σε δηλώσεις του. Όμως ο μπαγάσας κατάφερε και την ξαναέφτιαξε την ομάδα! Την ταπείνωσε τώρα τη Ρεάλ!

Την ταπείνωσε στους δύο τελικούς, πήγε έξω και δεν έχασε, της έριξε και 1-0 στην έδρα της που μπορούσε να είναι άνετα 2-0. Ο Σιμεόνε έχει αυτό που μου αρέσει εμένα στην μπάλα. Είναι πονηρή αλεπού. Βλέπεις την Ατλέτικο και αν είσαι άσχετος λες "βάζει πούλμαν στο τέρμα μπροστά". Και ξαφνικά σου φεύγουν με πνευμόνια στην κόντρα 4 παίκτες, σε γαζώνουν. Ένα 4-4-2 με φοβερές αλληλοκαλύψεις και φοβερά κλειστά τις γραμμές, τρομερό πράγμα.

Τον Ροντρίγκες τον είδα πεσμένο στη Ρεάλ, έβαλε τον Ίσκο ο οποίος δεν έκανε τίποτα, ο Ντι Μαρία με το δίκιο του έχει τσατιστεί και θέλει να φύγει.

Αν πάει ο Ντι Μαρία στη Μάντεστερ θα είναι μεγάλη δουλειά, χρειάζεται ο Φαν Χάαλ τέτοιο στιλ παίκτη, έχει μείνει γυμνή από παίκτες η Γιουνάιτεντ, θέλει μεταγραφές. Ο Ρόχο ο επίσης Αργεντινός που πήρε, μου αρέσει πολύ. Ανήκει στους παίκτες σκυλιά που έφτασαν την Αργεντινή στον τελικό του Μουντιάλ αλλά προδόθηκαν στο τελευταίο ματς από τον Μέσι ο οποίος ήταν περιπατητής".
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ